Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ZEYTİNBURNU BELEDİYE MECLİSİ’NDE TANSİYON YÜKSELDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 09.01.2021 - 14:27

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin 2021 Ocak ayı toplantılarında İBB’nin yaptığı atık su toplama hatları ile yağmursuyu kanalı inşa etme ve yenileme çalışmalarına teşekkür eden İBB’li Meclis Üyesi Süleyman Uluocak’a cevaben konuşan AK Parti İBB Meclis Üyesi Muhammet Kaynar’ın “İBB’nin Zeytinburnu’na yaptığı herhangi bir proje ya da başlattığı çalışma yok. Olursa bizde teşekkür ederiz” demesi tansiyonların yükselmesine neden oldu.

İSKİ’YE TEŞEKKÜR

İBB’nin 5200 metre dere ıslahı çalışması ve 4 bin metre atık su hattı döşediğini söyleyen Süleyman Uluocak, atık suyun ve içme suyunun ayrıştırılmasının da, yağmur suyunun denizle birleştiği alanın genişletilerek su baskınlarının önüne geçmesinin de çok önemli çalışmalar olduğunu söyleyerek, İSKİ yetkililerine de ayrıca teşekkür etti.

“YENİ DÖNEMDE PROJELENDİRİLİP BAŞLATILAN TEK BİR ÇALIŞMA YOK”

Konuyla ilgili söz alan İBB Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibinin yeni dönemde projelendirerek başlattığı tek bir çalışmanın olmadığını, yapılan tüm açılış ve çalışmaların geçmiş dönemde projelendirilen işlerin devamı olduğunu söyledi. 

Yapılmış bir çalışma varsa kendilerinin de teşekkür etmekten imtina etmeyeceklerini belirten Kaynar, AK Parti döneminde başlatılan ve tamamlanması yeni döneme denk gelen çalışmalarla ilgili kendilerinin de bir teşekkür beklediklerini söyleyerek, projelerin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiklerini ifade etti.

“İMAR HAK KAYIPLARIYLA İLGİLİ ALINAN KARAR NİHAİ DEĞİL”

CHP Gurubunun Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümü hızlandırmak amacı ile çatı katlarının bağımsız bölüm olarak kullanılması için verdiği önergeyle ilgili konuşan Muhammet Kaynar, verdiği satır arası verdiği bilgilerle imar hak kayıpları ile ilgili İBB’de alınan kararın nihai bir karar olmadığına işaret etti.

Öncesinde İBB Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘İstanbul İmar Yönetmeliği Değişiklik Teklifi‘nde, ‘Çatılar’ ile ilgili hükümlerde yapılmak istenen değişiklikleri içeren taslak, İBB Meclisi’nde 3 kez ret edilmişti. İBB’de ret edilen teklifi, CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Gurubu yeniden gündeme getirirken, konuyla ilgili konuşan Kaynar, 6306 sayılı yasa kapsamında yenilenecek binalarla ilgili çatı katları teklifiyle ilgili ilçe belediyesinin bir çalışması olduğunu söyledi.

Çatı katlarının bağımsız bölüm olarak kullanılması için öncelikle bir planlama yapılması gerektiğini ve hangi çerçevede olabileceğinin çalışılması gerektiğini belirten Kaynar, “Bu bir plan işi ve hayata geçirilmesi için düşünmek değil, planlamak ve projelendirmek gerekiyor” dedi.

“İLÇE BELEDİYELERİNİN ÇALIŞMA YAPMASI LAZIM”

Zeytinburnu da dahil olmak üzere, çatı katlarının halka getireceği artı ve eksileri iyi değerlendirmek ve mevzuat hükümleri çerçevesinde planlamak gerektiğini belirten Kaynar, Zeytinburnu ile ilgili çalışmalar tamamlandığında konuyu meclise getireceklerini söyledi.

6306 sayılı yasa kapsamındaki plan notlarıyla ilgili İBB de komisyon raporunda da imar hak kayıplarıyla ilgili nihai kararın İBB Meclisi’nde görüşüldükten sonra hayata geçebileceğini söyleyen Kaynar, “İlçe belediyelerinin 1/1000’lik, İBB’nin de 1/5000’lik çalışma yapması gerekiyor. Ayrıca ilgili kurum görüşleri de alınarak ilçe belediyesi tarafından yapılan plan teklifinin İBB’ye sunulması gerekiyor” dedi.

“ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ KREŞ YERİ TALEBİNE CEVAP VERMEDİ”

İBB’nin yaptığı çalışmaların geçmiş dönem başlayan işlerin devamı olduğu konusunda ısrarını sürdüren Kaynar’a cevap veren CHP’li Meclis Üyesi İsmail Terzi, İSKİ’nin Zeytinburnu’nda yaptığı çalışmaların yeni dönemde başladığını, kreş yapılmasıyla ilgili Zeytinburnu Belediyesi’nden yer istediğini ancak cevap alamadığını, çatı katlarının bağımsız bölüm olarak kullanılması için de bürokrasinin çalışması noktasında talepte bulunduklarını söyledi.

“İBB BELEDİYELERDEN KREŞ YERİ TALEP EDİLİYOR, KENDİSİNE AİT ALANLARI SATIŞA SUNUYOR”

Terzi’ye cevap veren İBB Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, İstanbulluların hangi çalışmanın ne zaman başladığını, çalışmaların yapıldığı alanların ne zaman kamulaştırıldığını, olgunlaşma ve hayata geçiş döneminin ne zaman olduğunu iyi bildiğini söyleyerek, kreş yeri istenmesi olayıyla ilgili de konuştu. 

İBB’nin ilçe belediyelerine kreş yeri için yazı yazdığını, bir taraftan da aynı ilçede İBB’ye ait alanların satışı ile ilgili dosyaları kendisinin de bakanlığını yaptığı İBB Hukuk Komisyonu’na gönderdiğini ifade eden Muhammet Kaynar, “Kreş yeri ilçe belediyesinden, yapım işi İBB’de büyük işleri olan sponsorlardan” diyerek, İBB’nin kendi taşınmazlarını satmak yerine buralara kreş yapabileceğini, ilçe belediyelerinin ne kreş yeri bulmak gibi bir görevinin, ne de imkanının da olmadığını söyledi.

“ZEYTİNBURNU’NA TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Karşılıklı tansiyonların yükseldiği mecliste söz alan Hüseyin Üsküdar, ilçelerinde yaşanan su baskınlarını Zeytinburnulu olmadığı için Muhammet Kaynar’ın bilmemesinin normal olduğunu, Çırpıcı parkında kültür planlaması çalışması olduğunu, İBB’nin Zeytinburnu’nda arsası varsa ve kreş yapmıyorsa onu da sorabileceklerini, Zeytinburnu’na yapılanların da sponsorlar aracılığı ile yapıldığını, Zeytinburnu’na taş üstüne taş koyan herkese teşekkür etmekten de geri durmayacaklarını ifade etti.

“ZEYTİNBURNU MECLİSİ’NDE SEVİYEYİ TUTTURMA KONUSUNDA CİDDİ PROBLEM VAR”

Karşılıklı laf atmalar devam ederken, CHP’li İBB Meclis Üyesi Düzgün Kaya’nın “Biz Kadir Topbaş’a teşekkür ettik, kendileri de görevden alarak teşekkür etti” ifadeleriyle iyice gerilen mecliste son konuşmayı yapan Kaynar, Zeytinburnu meclisinde seviyeyi tutturma konusunda ciddi bir problem olduğunu, İstanbul’da yahut Zeytinburnu’nda başlatılan ya da projelendirilen tek bir çalışma olmadığını, Ak Parti’nin yaptığı, projelendirdiği, yetiştiremediği işleri kendilerinin yapmış gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu bir kez daha yeniledi. 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.