Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Zeynel Kızılkaya’dan flaş Millet İttifakı açıklaması!

  • İstanbul Gündemi
  • 12.01.2022 - 15:23

Tantavi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen buluşmada birbirinden çarpıcı açıklamalar yapan İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, geçtiğimiz günlerde ulusal basında yer alan Ümraniye Belediye Meclisi CHP ve İYİ Parti’li meclis üyeleri arasında yaşanan olaya da açıklık getirdi.

Zeynel Kızılkaya: “Dünyada bu alanda birinci sıradayız”

Gazetecilerin özgürce haber yazabilmesi ve düşüncelerinden dolayı ceza almamaları gerektiğini söyleyen İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, “Çok değerli gazetecilerimiz vardı. Maalesef katledilen Uğur Mumcu’da çok değerli bir gazeteciydi. Yazdığı kitaplarda bugünleri anlatan bir gazeteciydi. Özellikle FETÖ yapılanmasını anlatmıştı. Ankara’da aracına konulan bomba düzeneği ile katledilmişti. Bu vesileyle kendisini bir kez daha yad etmek istiyorum.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne göre bugüne kadar 67 gazeteci öldürülmüş. Basının özürlüğü hepimiz için en önemi gündem maddelerinden biri. Çünkü basın sayesinde daha doğru haberlere ulaşma imkanı bulunuyoruz. Düşüncesi veya yazdığı haberler yüzünden cezaevinde olan gazeteciler var. Suç işliyorsa farklı ama düşüncesinden dolayı hapiste olanların bir an önce serbest kalmalarını ümit ediyorum. Ülkemizde ne kadar gazetecinin tutuklu olduğuna dair çeşitli veriler var. Fakat Uluslararası Gazeteciler Federasyonu rakamlarına göre, Türkiye’de bugün 67 gazeteci cezaevinde dünyada bu alanda birinci sıradayız” diye konuştu.

“İşsiz gazetecilerin sayısı artıyor”

İşsiz gazeteci sayısının sürekli arttığına dikkat çeken Başkan Kızılkaya, “Sizler sansür ve otosansür arasında mesleğini icra etmeye çalışan, bir yandan da halk adına sorgulayan, denetleyen, ülkemize demokrasinin yerleşmesi ve insanların doğru haber alması açısından çok önemli bir mesleği yapıyorsunuz. 2016’dan bu yana işsiz gazetecilerin sayısından çok ciddi büyüme olduğu istatistiklerde de görülüyor. Rakamlar yanıltıyor olabilir ama 30 bin gazetecinin 3’te 1’i işsiz. Burada önemli olan husus internet gazeteciliğinin ciddi olarak artmasıdır. Artık herkes haberleri dijital medya üzerinden alıyor. Sizler iyi ki varsınız. Yaptığınız haberler ile siyasiler de kendilerine çekidüzen veriyor” ifadelerini kullandı.

“Bunu ayrılık olarak yorumlamak doğru değil”

Meclis toplantısındaki komisyon seçimlerinde CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan olaya değinen Zeynel Kızılkaya, “Sabah Gazetesi’nin 10 Ocak tarihli bir haberi var. Orada bir takım asılsız iddialar var. Aslında haberin tamamı asılsız. Olay, CHP ve İYİ Parti’nin belediyenin denetim komisyonlarında aday çıkarırken aynı iki adayı çıkarmaması ile ilgili talihsiz bir olay var. 2 partinin karşılıklı aday-aday değil şeklindeki diyalog eksiklikten dolayı bir yanlış anlaşılma oldu. Gazetede yazıldığı gibi hiçbir kavga, hakaret olmadı. Burada yapılmak istenen amaç Millet İttifakı’nı parçalamak, bölmek. 2021 yılının Aralık ayı araştırmasına göre, AKP’nin oyu 32.3, CHP’nin 27.4, İYİ Parti’nin 14.2, HDP’nin 11.9, MHP’nin 5.3. Bu bağlamda onlara göre asıl sorun Millet İttifakı’nın oyunun daha fazla olması. Millet İttifakı’nın arasını bozmaya çalışmak ve kendi iktidarlarını korumak istiyorlar.

Denetim komisyonunda Belediyeler Kanunu’na göre, sadece en çok oy almış 2 parti aday çıkarabilir. Bu durumda AK Parti ve CHP aday çıkarabiliyor. İYİ Parti’nin denetim komisyonuna kanunen üye verme hakkı yok. Eğer bu hak olsaydı AK Parti’de MHP’den aday çıkartırdı. Burada İYİ Parti ve AK Parti bir hukuksuzluk yapmıştır. Bu bağlamda bunu kendilerine ifade ettik. Seçimin yeniden yapılması gerektiğini söyledik. Biz adayımızı geri çekiyoruz ve İYİ Partili Tolga Can’ı destekliyoruz dedik. Fakat bu oy çokluğu ile reddedildi. Bundan sonra dava açma ve yürütmeyi durdurma hakkımız var. Dava ile ilgili şuan bir şeyler söyleyip zora sokmak istemiyorum. Sonuç olarak burada bir sorun yok. Olsa da aramızda çözeriz. Millet İttifakı iktidara yürüyor.

CHP ve İYİ Parti ayrı iki partidir. Bazı noktalarda farklı düşünmeleri normaldir. Bütçe oylamasını kendi bağlamımda doğru bulmamakla beraber kendi takdirleri olduğunu düşünüyorum. Başka bir partinin içişlerine karışmayı doğru bulmuyorum. Performans ve bütçe oylamasında evet dediler. Bu yüzden sorunun muhatabı ben değilim. Fakat bunu ayrılık olarak yorumlamak da doğru değil” dedi.

“10 yıl daha beklersek ne olacak?”

Yenişehir ile ilgili yapılan imar planları hakkında da konuşan Kızılkaya, sözlerini şöyle sonlandırdı: 'Yenişehir imar planlarında bahse konu olan mesele yaklaşık bin parseli kapsayan imar planıdır. Bildiğiniz üzere Yenişehir’de imar planı yok. Olmayan bir yerde plan yapımı ve İBB Meclisi’ne gönderimi söz konusu. İmar planlarına Cumhuriyet Halk Partisi evet demesi doğru karar. Çünkü plansızlık yanlış uygulamadır, bir plana evet demek doğru olanıdır. İncelediniz zaman yaklaşık 900 parselden 700 parselin bu plandan memnun olduğu, 200 parselin memnuniyetsiz olduğu görülüyor. Buraları da yeşil, alan, cami alanı gibi donatı alanlardan oluşuyor.

Ben planın tamamını savunmuyorum. Sadece düşünce biçimini anlatıyorum. Donatı alanındaki yeşil alanları diğer parsellerle birleşip hak kaybının olmaması amaçlanıyor. Bu manada iyi bir plan. Fakat 5 bin metrekarenin üzerindeki parsellerin 2.5 emsale yükseldiğini duyunca vatandaş bizim neden1.25 diye feryat ediyor. Haklı olabilirler. 2.5 varken neden 1.25 olsun. Zaten 1.25 emsal 2 bin metrekareye kadar olan alanlar için geçerli. Kaç tane parsel 5 bin metrekarenin üzerinde 1 veya 2 alan var. Biz 700 parselin hakkının korunması için evet dedik. 200 parselin de haklarının bir kısım da olsa korunduğu için evet dedik. İYİ Parti buna hayır oyu verdi. Fakat unutmamak gerekiyor. Bu planlar en son 2009 yılında gelmişti. Eğer buna da ret verilirse bir 10 yıl daha beklersek ne olacak? Bir yerde de doğru düşünmek lazım.'

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.