Dolar 32,5599
%0.26
Euro 34,7335
%0
Altın 2.493,200
%0.35
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ZAMAN KONSEPTİNİ KÖKÜNDEN DEĞİŞTİREN TEKNOLOJİ

  • İstanbul Gündemi
  • 01.09.2020 - 16:33

TSN‘nin bir ağ bünyesinde senkronizasyonu nasıl sağladığına ve bunun endüstriyel otomasyon uygulamalarına nasıl bir fayda sunduğuna ilişkin açıklamalarda bulunan CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, TSN‘nin açık endüstriyel ethernet ağ teknolojilerinin öncüsü olduğuna ve bu teknolojiyi tercih eden üreticilerin rekabet gücü elde edebileceklerine dikkat çekti.

 

Zaman Duyarlı Ağ (TSN), çok kısa bir süre içinde endüstriyel otomasyonun popüler bir kavramı haline dönüştü. TSN teknolojisi, endüstriyel ethernetin güvenilir ve zamanı öngörülebilir bir haberleşme sunmasına yardımcı olarak Endüstriyel Nesnelerin İnternetinin (IIoT) hayata geçirilmesinde kilit bir teknoloji rolü oynuyor. TSN teknolojisinin ilk adımının senkronize sistemlerin oluşturulmasından geçtiğini belirten CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, TSN‘nin bir ağ bünyesinde senkronizasyonu nasıl sağladığına ve bunun endüstriyel otomasyon uygulamalarına nasıl bir fayda sunduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

EN ÖNEMLİ FONKSİYONU CİHAZ SENKRONİZASYONU

 

Endüstriyel ethernet ağlarında sınırlanmış en düşük gecikmeyle determinizmin uygulanabilmesi için zaman senkronizasyonunun irdelenmesi gereken kilit bir konu olduğunu vurgulayan Bizel, “TSN, benzersiz bir saat sistemi kuruyor.  Diğer taraftan ise geleneksel Ethernet ağlarında küresel bir saat veya ortak bir zaman anlayışı mevcut değil. Gerçekte her cihaz kendisine ait bir saate, yani kendisine özgü bir zaman konseptine sahiptir. Hatalar ise zaman içinde birikerek işlemcilerin senkronizasyonunu bozan zaman kaymalarına neden olabiliyor” diye konuştu.

 

BAŞARILI BİR TSN UYGULAMASI

 

TSN’nin iletişim fonksiyonlarını ve senkronizasyon hassasiyetini iyileştirerek halihazırda dünyanın ilk açık gigabit endüstriyel etherneti CC-Link IE tarafından sunulan avantajları optimize ettiğini söyleyen Bizel, sözlerini şöyle tamamladı: “Sanayi 4.0 yaygınlaşırken giderek daha fazla artış gösterecek çevrim-harici trafik ve gerçek zamanlı kontrol trafiği için ideal bir ortak iletişim kanalı sunuluyor. Bu teknolojiyi tercih eden üreticiler ise açık endüstriyel ethernet ağlarında performans, bağlantı ve zekayı destekleyen giderek popülerliği artan açık sistem sayesinde rekabet güçlerini artırabiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.