Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

'YENİ NORMAL' EVLER, OFİSLER…

  • İstanbul Gündemi
  • 19.11.2020 - 11:28

Birbirinden özgün tasarımlarla başarılı sonuçlara varan genç kadın girişimci İç Mimar Fatıma Armağan, projelerinde edindiği tecrübeler ile evlerinizde nasıl bir Home Office yaratabileceğinizin püf noktalarını siz değerli okurlarımız ile paylaştı.

 

BİR HOME OFFİCE TASARIMI NASIL OLMALIDIR? TASARIMIN ANA TEMASI VE AŞAMALARI NELERDİR?

 

Adım adım Home Office nasıl kurulur, nereden başlamalı, nasıl ilerlemeli ve nelere dikkat etmeli gibi tüm detaylar bu yazımızda…

 

Home Office tasarımına başlarken ilk olarak ana temanız olarak, kullanacağınız alanı seçmek ve ofis ihtiyaçlarınızı belirlemek olmalıdır. Çalışma ortamınızın nasıl olmasını istediğinize karar verip, hangi ofis ekipmanlarına ihtiyacınız olduğunu netleştirmelisiniz. İlk etapta, kendinize birkaç soru-cevap yaparak ve yazımızdaki püf noktaları ele alarak Home Office tasarımınıza başlayabilirsiniz.

 

Ne gibi sorular bunları buyurun beraber inceleyelim; Hangi mobilyalar zevklerinize daha uygun? Nasıl bir koltukta daha rahat çalışırsınız? Zemin ve duvarlarınızı nasıl görmek istiyorsunuz? Bütün bu soruların cevaplarını bulmadan tasarıma başlamanızı tavsiye etmiyorum.

 

Kullanacağınız alan olarak evin kuytu karanlık bir köşesini seçmektense, ferah, daha çok gün ışığı alan ve kullanmayı sevdiğiniz bir alanı seçmenizi öneriyorum. Bu hem konsantrasyonunuz hem de masa başında geçireceğiniz saatlerin daha keyifli olması için gereklidir.

 

Kullanacağınız alanı ve nasıl bir çalışma ortamında çalışmak istediğinize karar verip tasarım detaylarınızı belirledikten sonra adım adım uygulamaya başlayabilirsiniz.

 

Home Office tasarımı yaparken seçeceğiniz mobilya, aksesuar, ışıklandırma ögeleri, duvar kaplaması gibi unsurların belirli özellikler taşıması gerekecektir.

 

Evlerimiz daha büyük olmalarına rağmen eşya paylaşımının nasıl yapılacağı belli olduğundan odaklanmak kolaydır. Home Office tasarımında ise daha kısıtlı alana birçok eşyanın güzel bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Genellikle çalışma masalarımız Home Office tasarımının ana teması olur. Raflar, tablolar, sehpalar, koltuklar ona göre seçilir ve dekore edilirse elimizdeki malzemeler ile şık bir tasarım elde edilir. Tasarımınız da kalabalığı önlemek çok daha iyi sonuçlar verecektir. Bu bakımdan gizli çekmece tasarımlarının oluşturulması, çekmeceli rafların alınması sadeliği sağlayacaktır.

 

Tasarımınızı yaparken dikkate almanız gereken bir değerli unsur, doğal aydınlatmadır. Yazımızın başında da belirttiğim Home Office olarak kullanmak istediğiniz alanın gün ışığı alması çalışmanızın verimliliği için oldukça önemlidir. Doğru bir iç mimari tasarımıyla, gün ışığından etkin bir biçimde faydalanabilir. Bunu sağlamak adına ışığın yansıtılması değer taşımaktadır. Bu nedenle tasarımınızda seçeceğiniz duvar rengi önemli bir yere sahiptir. Ayrıca duvarlarınızda kullanacağınız bazı malzemelerle ışığın başarıyla yansıtılması sağlanır. Aynı zamanda bu unsurları, tasarımınıza dekoratif bir öğe olarak da kullanabilirsiniz. Bu şekilde tasarlanan ofislerde, yapay aydınlatma ihtiyacı kalmaz. Pencerelerinizin küçük ve yetersiz olduğu alanlarda dahi bu yöntem sizler için etkili olacaktır. Duvarlarınızın önemli bir etkiye sahip olmasıyla beraber kullanacağınız alanları zemini ve malzemeleri de önemlidir. Zemininiz de koyu renkli malzemeler kullanmak ışığın körelmesine sebep olacaktır.

 

Çalışmanıza verimlilik katmak aynı zaman da şık bir tasarım elde etmek istiyorsanız, doğal aydınlatma için ofis yerleşimi de önemlidir. Çalışma masalarınızı ışığı alan kısımlara yerleştirebilirsiniz. Bu bölümlerin arkasında ışığı yansıtan objelerin yer alması tasarımı daha başarılı kılar.

 

Home ofis tasarımınız da zarafet ve şıklık istiyorsanız, kullandığınız renk tonları, aydınlatma armatürleri, masa üzerinize yerleştireceğiniz dekoratif öğeler ve iç mekân bitkilerini kullanabilirsiniz.

Instagram: @fatimarmagandesign

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.