Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

YENİ DÜZENLEME İLE YABANCI YATIRIMCILAR KULÜPLERE ORTAK OLABİLECEK

  • İstanbul Gündemi
  • 26.01.2021 - 13:47

Yapılacak düzenleme ile futbol kulüplerinde gelirleri aşan borçlanmalardan yöneticilerin sorumlu olacak. Bloomberg‘in tasarı hakkında doğrudan bilgi sahibi bir hükümet yetkisine dayandırdığı habere göre, kulüplerin harcamalarındaki artışı dizginlemeyi amaçlayan düzenlemenin gelecek ay TBMM‘ye sunulması bekleniyor.

YENİ DÜZENLEME FLAŞ TRANSFERLERİ ENGELLEYEBİLİR

Bloomberg, düzenlemenin kulüpleri, banka kredilerine bağımlılığını azaltmaya zorlayacağını ve Mesut Özil gibi oyuncuların transferini zorlaştıracağını yazdı. Kulüplerin geçmişte milyonlarca dolar ödeyerek yıldız transferler yaptığını ancak gelirlerini aynı oranda artırmakta başarısız oldukları vurgulanan haberde, MHP milletvekili ve eski futbolcu Saffet Sancaklı‘nın verdiği “borçlar toplamda 2,4 milyar doları aştı” bilgisi aktarıldı.

Saffet Sancaklı, düzenlemeye dair ilginç başka bir bilgi de verdi. Buna göre, düzenlemeyle yabancı yatırımcıların Türk kulüplerine ortak olması kolaylaştırılacak. Habere göre, dört büyük kulüp olan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor‘un bankalara toplamda 893 milyon dolarlık borcu var ve borcun yapılandırılması için bankalarla görüşülüyor. Bu borç, kulüplerin gelirlerinin yaklaşık 3 katı düzeyde.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.