Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

YAVUZ SELİM TUNCER’İN HEDEFİNDE YİNE İBB VE İMAMOĞLU VARDI

  • İstanbul Gündemi
  • 07.04.2021 - 15:11

Meclis Başkanı Mucip Kopuz ile CHP Meclis Üyesi Av. Filiz Öztürk Çelik arasında yaşanan kürsüde söz alma kavgasının ardından partisi adına konuşan AK Parti Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer, yaşanan arbedenin sorumlusunun CHP Grup Başkan Vekili Ali Kılıç olduğunu savundu. Tuncer, “Filiz hanım burada kürsü ve mikrofonu görünce haleti ruhiyesi değişiyor. Milletvekili olabilmek için de İBB’de farklı konuşuyor. Anlamakta çok zorlanıyorum. Belediye mevzuatında biz belediye ihale kurumuna tabiiyiz. Belediye İktisadi Teşebbüsleri kafalarına göre ihale veremezler. Burada gördüğü bir şey varsa mahkeme yolu açıktır. Tamamen bilgisizlikle yapılmış bir çalışma ve burada sizinle girmiş olduğu polemik de tamamen şov unsurlu bir davranıştır. Ali bey işine geldiği gibi konuşuyor. Hani konuşmuştuk kürsüye çıkılmayacak diye? Bu kadar zamanı aldınız” dedi.

“BU İŞİ BENDEN İYİ BİLEN YOK”

İSTAÇ’ın bir ihalesinden örnek gösteren Tuncer, “İlan ve reklam alım satım işi. İSTAÇ, bütün bölgelerden toplanan çöpü imha eder. Elinizi vicdanınıza koyun, bu şirketin reklam ve tanıtım gideri olur mu ya! Ama İBB Başkanımız Ekrem Bey 9 milyon 6 bin 624 TL muhammen bedel ile İSTAÇ’ın reklam ihalesine çıkıyor. Bu işi benden iyi bilen yok. İhaleyi, reklamı bana anlatmayın ” diyerek tepkisini dile getirdi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile yardım kolisi çalışması yapacaklarını belirten Yavuz Selim Tuncer, bu konu ile de Ekrem İmamoğlu’nu eleştirmeyi ihmal etmedi. Tuncer, “150 TL’lik koli yaptırmak istiyor. Bir iş adamından 1000 adetlik ücreti alıyor. Sonra gidip o koliyi 80 TL’ye mal ediyor. Sonra da yağ koymayı unutmuşuz diyor. Şaka gibi” dedi.

“NEDEN RAHATSIZSINIZ?”

İBB’nin 29 tane, Ümraniye Belediyesi’nin de bir tane BİT’e sahip olduğunu söyleyen Tuncer, ÜMTAŞ isimli bu şirketin eşit şartlar altında her ihaleye girme yetkisinin olduğunu belirtti. Bu şirketin girdiği ihalelerde rekabetçi ortamı yükselttiğini ifade eden Yavuz Selim Tuncer, bu durumdan kamunun karı olduğunu söyledi.

Denetim raporlarının tartışmaya kapalı olduğunu söyleyen AK Parti Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer, “Eğer vicdanınızı huzursuz eden bir durum varsa mahkeme yolu açıktır. ayrıca Ümraniye Belediye’sine belediye kaynağı dışından yapılan hizmetlerden neden rahatsız oluyorsunuz? Spor Bakanlığı dört tane yüzme havuzu yaptı. Bundan neden rahatsızsınız?” dedi.

“MAALESEF CHP ZİHNİYETİ BÖYLE”

CHP’li Ali Rıza Yıldırım’ın konuşmasına atıfta bulunan Yavuz Selim Tuncer, “Ali Rıza Bey’i çok severim. Bir konuşma yaptınız ya.. CHP zihniyeti hakikaten böyle ama. CHP bir şeye karşı çıkıyorsa vallahi o işte bir hayır vardır. Bunu kendimizden uydurmuyoruz” diye sitemde bulundu. 

Yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın ilçede yardımlarda bulunacağını belirten Yavuz Selim Tuncer, tüm parti gruplarından ihtiyaç sahibi kişilerin listelerini sunmalarını isterken, ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.