Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Yapışık İkizlerin Türkiye’de Yeniden Doğuş Hikayesi!

  • İstanbul Gündemi
  • 03.11.2021 - 02:16

Temmuz’da dünyaya gelen ikizler Elizabeth ve Mary kalçalarından birbirine yapışıktı. Fiziksel yapışıklığın dışında sistemsel olarakta birbirine bağlı yaşayan ikizler sıkı bir araştırmanın ardından 9. aylarına bastıklarında Kamerun’da yer alan Acıbadem Altunizade Hastanesi’ne sevk edildi. Çok sayıda branştan hekim ve sağlık profesyoneli, 7 ay boyunca farklı tanılar koydular. Operasyon sürecinin ardından ikiz kardeşler sağlıklı bir şekilde birbirinden ayrıldılar. 27 saat süren ayırma ameliyatının başarı ile tamamlanmasının ardından 16 aylık olduklarında kendi bedenlerine kavuşmanın heyecanıyla hastaneden taburcu edildiler.

Aileyi bekleyen büyük sürpriz...

 Kamerun’da ikamet eden ve 3 senedir evli olan Caroline ve Richard Akwe isimli çift, umut içinde çocuklarına sağlıklı bir şekilde kavuşmayı bekliyordu. 26 yaşında olduğu belirtilen Caroline Akwe, hamile olduğu süre zarfında sık sık kontrol altına alınıyor, bu kontrollerde herhangi bir problem görünmüyordu. 6 Temmuz 2020 tarihinde ikiz bebekler dünyaya gözlerini açtı; fakat hiç umulmadık bir şekilde birbirlerine yapışık doğmuşlardı!  Yinede genç anne baba yavrularının ikisinin de nefes alıyor olmalarına şükrederek, bu durumu büyük bir sabırla karşıladılar.

Minicik bedenlere büyük operasyon!

 Kamerun’da ikiz kardeşleri ayırmaya yeterli  tıbbi ve teknik imkanlar bulunmuyordu.  Tüm bu zorluğun içinde Akwe Pandemi sürecinde işsiz kalmıştı. Fakat bir anda bir umut ışığı doğdu ve Kamerun Cumhurbaşkanlığı yapışık ikiz kardeşlerin tedavisini üstleneceğini bildirdi. Acıbadem Hastanesi doktorları ile irtibata geçildikten sonra 30 Mart 2021 tarihinde minik kardeşler Acıbadem Altunizade Hastanesi’ne sevk edilerek operasyona alındı.

Zorlu süreç bitti ve sağlıklarına kavuştular!

 12 Ağustos 2021 tarihinde yapışık ikizler ameliyata alındılar. Sabah saatlerinde başlayan ameliyat tam 27 saat sürdü. Oldukça riskli ama başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi. Ameliyatın ardından Elizabeth ve Mary isimli bebekler yoğun bakımdan çıkartıldı ve kendilerine geldiklerinde onlar için yepyeni bir serüven başlamış oldu. Birbirinden ayrı olmanın şaşkınlığını taşıyan minik kardeşler günden güne kendi vücutlarına kavuşmanın heyecanıyla yeni bir serüvene başlamış oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.