Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Yanı başımızdaki mavi Kos

  • İstanbul Gündemi
  • 06.07.2021 - 10:51

Bu gün sizi gidip, gördüğüm en güzel yerlerden bir tanesine götürmek istiyorum. Ülkemizin yanı başında, karşı kıyılarımızdaki küçücük bir cennet ‘Kos Adası.’ Eski adıyla İstanköy, şimdiki adıyla Kos, Bodrum yarımadasının tam karşında bulunur ve on iki adalar vilayetine bağlıdır. Bodrum’a o kadar yakındır ki, çok berrak günlerde ışıkları çok net seçilebilir. Bu küçük adada turizm oldukça gelişmiştir ve eski dönem kalıntılarına çok sık rastlanmaktadır.

Bölge özellikle Bodrum’a yakınlığı açısından da Türkler tarafından oldukça tercih edilen yerlerin başında gelmektedir. Bölgede olduğunuz zaman hiç yabancılık çekmezsiniz ve 3 bin kadar Türk olduğu tahmin ediliyor. Türkler, özellikle bölgede restoran açısından nam salmış durumda, çevrede birçok Türk yemeği yapan restoran bulunuyor. Arap’ın yeri bunlardan en meşhur olanı.

Adaya vardığınız sırada liman girişinde Rodos Saint Jean şövalyeleri tarafından 1315 yılında yapılan 14. Yüzyıl hisarını göreceksiniz. Ada hakkında çok bilginiz olmadan giderseniz biraz hayâl kırıklığı yaşayabilirsiniz çünkü ada Santorini gibi küçük bir Yunan adasından daha farklı olarak daha büyük ve yerleşimin çok fazla olduğu, şehirleşmiş bir adadır. Bu bölgede güzel yemekler yer, gece hayatının tadını çıkarır ve çok temiz sularda yüzersiniz bundan emin olabilirsiniz. Kos adasının gece hayatı çok ünlüdür ve gündüz birçok plajının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Tarihi yel değirmenlerinin hemen yanında kurulmuş Mylos Beach Bar bunların kuşkusuz en iyisidir. Kos adası özellikle kokteyl çeşitleri açısından çok zengindir ve bu bölgede yaptığınız tatil sonucunda alacağınız en güzel hediye içki olabilir çünkü bölgede içki fiyatları oldukça ucuzdur.

Kos adasına ulaşım oldukça kolaydır. Bodrum ve Datça’dan bölgeye feribotla oldukça rahat ulaşabilirsiniz hatta insanım aklına “Acaba yüzerek geçebilir miyim?’ hissi verir bu yakınlık ama yine de vize isteyen bölgeler arasındadır ve kimi zaman kapı vizesi yardımcı olabilir.

Mutlaka görmenizi tavsiye ettiğim güzel yerlerden bir tanesidir ‘Kos’. Güzel anılarla ayrılacağınızdan eminim.

Mutlu ve bol güneşli günler olsun hepimize.

Zeynep Çay - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.