Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

YAKUP FINDIK: ‘BİZ HALA TÜRKEŞÇİYİZ VE DE BURADAYIZ’

  • İstanbul Gündemi
  • 07.04.2021 - 15:17

Ümraniye Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 1. oturumunda gündem dışı söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Yakup Fındık, milliyetçi hareketin öncüsü Alparslan Türkeş’in vefatının 24. yılında, kendisini anan bir konuşma gerçekleştirdi. Fındık, şu ifadelere yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra küllenmeye terk edilen Türk milliyetçiliği ateşini tekrar yakarak, birçok neslin milliyetçi öğretilerle yetişmesini sağlayan, Türk dünyasının lideri, Türk gençliğinin Başbuğu Alparslan Türkeş… 

Heybetli bir çınar, görkemli bir dağdır Başbuğ Türkeş. Bir ülkünün, bir ülkenin, Türk milletinin cesaret nişanesidir Başbuğ Türkeş. Sesi kısılmış, varlığı yok edilmek istenmiş, vurulmuş, işkencelere maruz kalmış bir neslin fiiliyat komutanıdır Başbuğ Türkeş. Sürgünler, tabutluklar, işkenceler; hepsine karşı Türk’çe dik duran liderdir Başbuğ Türkeş. Sloganlarının yeri göğü inlettiği o muazzam yılların Türk büyüğüdür Başbuğ Türkeş. 

Hüznünü yüreğine kilitleyip, göz yaşlarını kirpiklerine gizleyen, elini havaya kaldırıp, ‘Evlatlarım’ derken dağı taşı titretendir Başbuğ Türkeş. ‘Kanımız aksa da zafer İslam’ın’ diyen inanmış bir lider, imanlı bir genel başkandı Başbuğ Türkeş. Rahat uyu Başbuğum. Mücadelen geleceğimize ışık tutuyor. Bulunduğumuz her yerde davanı, fikirlerini gururla yaşatacağız. Mücadeleden kaçmayacağız. İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener’in önderliğinde milliyetçi Türkiye hedefine, büyük dua ülküsüne inanç ve inatla yürüyeceğiz. Bilsin ki dünya, Türkeş adı hiç unutulmayacak. Kerkük’ten Kırım’a, Bosna’dan Kaşgar’a, Doğu Türkistan’dan can Azerbaycan’a Türkeş adı, kurt yüreklilerin yolunu aydınlatacaktır. Ruhun şad, mekanın cennet olsun Başbuğum. Türk dünyasının lideri, ülkücü hareketin Başbuğu Alparslan Türkeş’i 24. ölüm yıldönümünde saygıyla, minnetle ve özlemle anıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.