Dolar 32,5795
%0.29
Euro 35,0103
%0.11
Altın 2.460,230
%0.99
Bist-100 9.901,00
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

VEHBİ AYVAT’TAN DENETİM RAPORLARI HAKKINDA AÇIKLAMALAR

  • İstanbul Gündemi
  • 07.04.2021 - 15:14

Ümraniye Belediye Meclisi Nisan ayı 1. oturumunda bir konuşma yapan AK Parti Ümraniye Meclis Üyesi Vehbi Ayvat, Denetim Komisyonu’nda birlikte görev aldığı CHP’li Filiz Öztürk Çelik’in eleştirilerine ve muhalefet şerhine cevaben bir konuşma yaptı.

Hiyeraşik yapıyı bozmadan CHP’li Filiz Öztürk Çelik’in yaptığı ithamlara cevap vermek istediğini belirten AK Parti Meclis Üyesi Vehbi Ayvat, komisyonda 45 gün boyunca birlikte çalıştıklarını, her taleplerinin yazılı ve sözlü olarak karşılandığını belirtti.

“Kendisine desteklerinden ötürü teşekkür edecektim ama gördüm ki yanılmışım” diyen Ayvat, bütün dosyaların müdürlükler tarafından net ve şeffaf şekilde hazırlandığını ve kendilerinin inceleme yaptıklarını söyledi.

“KENDİMDEN ŞÜPHE ETTİM”

Filiz Öztürk Çelik’in raporunda ihale dosyası olan ve olmayan müdürlükleri ayırdığını söyleyen Vehbi Ayvat, ilahesi olanlar arasında görünen Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün herhangi bir ihalesi olmadığını belirtip, “Kendimden şüphe etmeye başladım.Filiz Hanım neden bu müdürlüğü ihalesi olan dosyalar altına yazmış?” dedi.

Filiz Öztürk Çelik’in raporda bazı müdürlük isimlerini eksik yazdığını belirten Ayvat, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 6 Kasım 2020 tarihine kadar Plan ve Proje Müdürlüğü’nün altında bulunan bir şeflik olduğunu ifade etti. 

2020 yılında pandemi yüzünden iş gücünün azalması ve hammaddenin temini yönündeki sıkıntılar sebebiyle, yaklaşık maliyetlerin arttığını söyleyen Vehbi Ayvat, Ümraniye Belediyesi müdürlükleri olarak ihalelerde minimum maliyet maksimum hizmet noktasında başarılı işler yapıldığını ifade etti.

Ayvat, 2020 yılının bütçesinin yüzde 99,88 oranında gerçekleştiğini, covid-19 salgınına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde genel ve yerel hizmetlerin kesintisiz şekilde devam ettiğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.