Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

VATAN PARTİSİ GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANI MURAT DEMİR’DEN AZERBAYCAN SALDIRISI HAKKINDA AÇIKLAMA

  • İstanbul Gündemi
  • 02.10.2020 - 12:52

Vatan Partisi Gaziosmanpaşa ilçe Başkanı Murat Demir, Ermenistan’ın gerçekleştirdiği saldırının planlı bir proje ürünü olduğunu belirterek, “Öncelikle tehdidin kaynağını doğru saptamalıyız. Ermenistan’ın, Azerbaycan’a saldırısının arkasında Amerika vardır. Amerika, Ermenistan’da önce turuncu devrimi yaptırdı; arkasından başa getirdiği Soros’un, ‘Ermenistan Açık Vakfı Üyelerini’ iktidar koltuğuna oturttu. Açık Vakfı Üyesi, Amerika’nın has adamı Paşiyan Başbakan yapıldı” dedi.

 

‘SALDIRININ AMACI…’

 

Bu saldırıların Türkiye için yeni tehditleri peşinden getirdiğinin altını çizen Demir, “Karadeniz’den Dağlık Karabağ, Ege, Doğu Akdeniz, Libya, Suriye ve Irak’ın kuzeyi üzerinden Hürmüz Boğazına kadar Türkiye’ye ve genel olarak bölgemize yönelik saldırıların arkasında ABD ve İsrail bulunmaktadır. Ermenistan da bugün ABD’nin kışkırtmasıyla bu saldırılara kalkışmaktadır. Ermenistan’ın bu saldırıları, Türkiye’yi Karadeniz, Doğu Akdeniz, Libya, Fırat’ın Batısı ve Doğusu üzerinden tehdide bir de Kafkaslar’dan tehdidi gündeme getirmiştir. Karadeniz’deki tehdidin 2018 Kasımındaki ABD-Ukrayna anlaşmasıyla Türk Akımı engellemeye yönelik olduğunu özellikle görmek zorundayız. Türkiye, üç cephede savunma durumuyla karşı karşıya getirilmektedir. Bu gerçek de göstermektedir ki Ermenistan’ın saldırısı, ABD, İsrail, Yunanistan, Fransa, Suudi Arabistan vb cephesindendir ve bu ülkelerin kışkırtmalarıyla bağlantılıdır” şeklinde konuştu.

 

‘TEK ÇÖZÜM VAR’

 

Türk halklarının bir araya gelerek bir ittifak oluşturmasının bu tip girişimlere cephe olacağını belirten Murat Demir, “Tek çözüm, Amerika’nın tehdit ettiği bölge ülkeleri ile birlikte hareket etmektir. Türkiye ve Azarbaycan’ın, Rusya, Abhazya, İran, Irak, Suriye, Lübnan, Filistin, Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Asya’nın derinliklerine kadar uzanan geniş bir ittifak birikimi bulunmaktadır. Bu gizil gücü değerlendirecek bir strateji kurmak ve siyasetler üretmek, günün görevidir” dedi.

 

Murat Demir, Vatan Partisi olarak bir çözüm planı hazırladıklarını belirtti. Öneride şu ifadeler yer aldı:

 

VATAN PARTİSİ’NİN ACİL ÇÖZÜMÜ

 

Karadeniz Akdeniz Dostluk ve Barış Planı

•    KKTC, başta Rusya olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır.

•    Abhazya, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır.

•    Türkiye ve Rusya, Ermenistan’ın Karabağ’daki işgaline son vermek üzere ağırlıklarını koymalıdırlar.

•    Kırım’ın Rusya Federasyonu toprağı olduğu başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır. Böylece Türk Akım’ın güvenliği garanti altına alınmalıdır.

•    İran’ın toprak bütünlüğüne yönelik her girişime karşı bölge ülkeleri ortak tavır almalıdır.

•    Rusya’ya, İran’a, Türkiye’ye, KKTC’ye, Abhazya’ya ve bölge ülkelerine yönelik ambargo ve yaptırımlara karşı ortak tavır alınmalıdır.

•    Doğu Akdeniz’de bölge ülkelerinin ortak güvenliği sağlanmalıdır.

SONUÇ 

Azerbaycan ve Türkiye’nin, ittifak potansiyelini değerlendirmesi güvenliğimiz ve başarı açısından bir denklemdir. Amerika tehdidini görmeyen, bölge ülkeleri ile bizi karşı karşıya getiren anlayışlar yanlıştır.

Azerbaycan’a saldırı, Türkiye’ye saldırıdır. Vatanımızı savunmak başta öz kuvvetimize güvenmek ve birliği sağlamaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.