Dolar 32,5761
%0.28
Euro 34,9512
%-0.06
Altın 2.444,780
%0.35
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

'Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi'ne yoğun ilgi

  • İstanbul Gündemi
  • 15.11.2021 - 23:19

 Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür ile Genel Yönetim Kurulu üyeleri ve İstanbul şubelerinin katılımıyla basın açıklaması yapılarak, broşürler dağıtıldı.

Halk yoğun ilgi gösterdi

  CKD bünyesinde kısa zaman önce başlatılan bu kampanyaya halk yoğun ilgi gösterdi.  Cumhuriyet Kadınları Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür yaptığı basın açıklamasında; “Uyuşturucuyla mücadele ülkemizin belli başlı konularından birisidir. Bu mücadele çok boyutludur. Bu maddelerin ülkemize girişi, bazılarının ülkemizde üretilmesi, büyük paralarla ticaretinin yapılması, okul çevrelerine kadar çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşam alanlarına sokulması, meselenin, başta emniyet güçleri olmak üzere devlet kurumlarımızca üzerine yürünen zorlu ayaklarıdır. Diğer yandan, uyuşturucu bağımlısı kişilerin ve bilhassa gençlerimizin, hayatları ellerinden kayıp gitmeden bu beladan kurtulması ve yaşama kazandırılması gibi bir mücadele alanımız var. Tek bir gencimizi uyuşturucuya feda edemeyiz. Bağımlı ailelerinin evlatları için ortaya koydukları inanılmaz mücadele hepimize örnektir.” şeklinde ifadeler kullandı.

'Uyuşturucu, gençliğimizi ve geleceğimizi hedefe koyan emperyalist kültürel saldırının en tehlikeli araçlarından birisi'

  Uyuşturucunun gençliğe karşı başlatılan saldırı olduğunu ifade eden Oygür; “CKD uyuşturucu sorununu, gençliğimizi ve geleceğimizi hedefe koyan emperyalist kültürel saldırının en tehlikeli araçlarından birisi olarak ele almakta ve mücadeleyi bu bakışla yürütmektedir.”diye konuştu.

Yeni özgürlükçülük adı altında var olan değerlerin saptırıldığının, nesillerin kendi milli kimliğinden uzaklaştırılmasının hedeflendiğinin, sahte özgürlüklerle uyuşturulan gençlerin kendi ülkesine, ailesine dahi uzaklaştırıldığının ve uyuşturucuya özendiren müziklerin, dizilerin, sosyal medya fenomenlerinin genç nesilleri etki altına alıp kötü alışkanlıklara teşvik ettiğinin altını çizen Oygür; 'Ailesine, milletine, diline ve ülkesine yabancılaşmış, yalnız kendi çıkarları için yaşayan, okumayan, sorgulamayan, üretmeyen, sahte özgürlüklere esir olan uyuşmuş nesillerin yolunu açmaya uğraşıyorlar. Uyuşturuculara övgüler düzen müziklerle, dizilerle, sosyal medya tipleriyle etki altına alıp gençlerimizi uyuşturucu kullanmaya teşvik ediyorlar. Gençlerimize hiçliği, kimliksizliği dayatıyorlar.” dedi.

' Çocuklarımızı uyuşturucuya karşı korumada en güçlü cephe ailemiz ve okullarımızdır'

Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak 'Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi‘ne bütün halkın davet edildiği basın toplantısında uyuşturucuyla mücadelede ailelere, anne babalara büyük görev düştüğünü belirten Oygür; “ Her an, her yerde yaşamımıza girmiş olan bu yoz kültürle ilk mücadele ailede, anne babayla başlayacaktır. Çocuklarımızı uyuşturucuya karşı korumada en güçlü cephe ailemiz ve okullarımızdır. Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi kampanyasında annelerimize, ailelerimize ellerindeki bu gücü anlatıyoruz. Çocuklarımızla yaşamı paylaşımımız, onunla etkili iletişim kurmamız, değerlerimiz konusundaki tutarlı duruşumuz, koyduğumuz kurallar, uyuşturucu konusunda bilgilenmemiz ve çocuğumuzla bu konuyu konuşabilmemiz… Hepsi bizim gücümüzdür' şeklinde ifadeler kullandı.

'Başka çocukların hayatları Sönmesin'

Kampanyanın başladığı günden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılandığını ve bağımlı anne ve babalarının kendilerine ulaşarak başka çocuklarında zarar görmemesi için kampanyaya destek verdiklerini açıklayan Oygür; “Kampanyamız başladığı günden beri ilgiyle karşılanmıştır. Bize en önce bağımlı anneleri ve babaları ulaştı. Bu acıyı yaşayan kişiler olarak çok duyarlılar ve başka çocukların hayatları sönmesin diyerek kampanyamıza katılıyorlar. CKD şubesi olmayan illerimizden telefonlar alıyoruz, çalışmaya nasıl katılacaklarını soruyorlar. Bu illerimizden Hakkâri ve Tokat’ta hemen şubelerimizi kurduk. Beş ilimizde ise o duyarlı, vatansever kadınları CKD temsilcisi yaptık, çevrelerindeki kadınlarla çalışmalara başladılar.' dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.