Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜSTÜN ASUTAY’IN YAŞADIĞI SOKAĞA KENDİ İSMİ VERİLİYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 14.09.2020 - 12:30

Bakırköy Belediyesi, eylül ayı ikinci toplantısında Sakızağacı Mahalle Muhtarı Sabri Amanat’ın gündem dışı önerisini oy birliği ile kabul eden belediye meclisi, teklifin görüşülmesi için öneriyi Harita Komisyonu’na havale etti.

 

Harita Komisyonu’nda görüşüldükten sonra Bakırköy Belediye Meclisi’nin oy birliği ile kabul edileceği ön görülen önergeye göre, 4 Ağustos’ta organ yetmezliği nedeni ile 82 yaşında hayatını kaybeden ünlü tiyatrocu Üstün Asutay’ın ismi, yaşadığı Sakızağacı Mahallesi’ndeki Yetim Kız Sokak’a verilecek.

 

ÜSTÜN ASUTAY KİMDİR?

 

Henüz yedi yaşındayken tiyatro ile tanışan Üstün Asutay, ilk derslerini Bakırköy Halkevi‘nde Münir Özkul ve Kenan Pars‘tan aldı. Türk Ticaret Bankası Çocuk Tiyatrosu ve Ali Baba Çocuk Tiyatrosu‘nda, çeşitli topluluklarda uzun yıllar çok sayıda oyunda oynadı.

1993 yılında Ergun Köknar, Tarık Akan ve Cem Karaca ile birlikte Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD)‘ın kurucu üyeleri arasında yer alarak başkanı oldu.

 

Üstün Asutay, BASAD‘ın Onursal Başkanlığını da yürütmekteydi. Kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde görev yaptı. Kendisi gibi tiyatro sanatçısı olan Mert Asutay‘ın da babasıdır.

Üstün Asutay, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 3 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 82 yaşında hayatını kaybetti.

Özel bir hastanede 3 haftadır yoğun bakımda çoklu organ yetmezliği tedavisi gören usta tiyatrocu Üstün Asutay hayatını kaybetti.Şeker ve kalp hastalığı olan Üstün Asutay, son dönemde buna eklenen böbrek yetmezliği nedeniyle hastaneye yatırılmıştı.

 

 

Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.