Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜNLÜ İŞ İNSANI HALİS GÖRKEN YENİ KİTABIYLA KARŞINIZDA

  • İstanbul Gündemi
  • 30.10.2020 - 10:27

Bugüne kadar girişimci ruhu ve başarılı iş hayatı ile tanınan iş insanı Halis Görken şimdi de bir kitap ile karşımıza çıkıyor. Yazdığı makaleler ve şiirler ile yazılı basında boy gösteren Görken, kendisini idol olarak belirleyen gençlere ve iş dünyasında ufkunu genişletmek isteyenlere bu kez bir kitap yazarak ulaşıyor.

 

Çok yakında kitap evlerinde ve online kitap satış sitelerinde yerini alacak olan “Halisane Liderlik” hakkında bilgi veren Görken, “Satır satır, harf harf ilgilendiğim kitabımın konusu ve içeriği bakımından benim işimi, yaşantımı, girişimcilik ruhumu, gençlere olan güven ve onlara verdiğim değeri barındırıyor. Hayatımdan hikayeler, iş hayatına dair tavsiyeler ve önerileri barındırıyor” dedi.

 

Halis Görken, yeni kitabı ile ilgi şu açıklamaları yaptı:

 

“BAŞAK OLMADAN BUĞDAY OLUNMAZ”

 

“Aslında gençlere 'Lider' olmaya giden yolu tarif etmeye çalıştım. Herkes lider olmak ister ancak pek az kişi bunu başarabilir. Yalnızca minimum hata ve zarar ile yolu tamamlayanlar ve bunlardan ders çıkaranlar, işine, sektörüne, personeline ve işini sunduğu müşterilerine saygıyı içinde barındıranlar, işini özenle seçip güvenle yapanlar ve bunu herkese hissettirenler lider olabilir. Unutulmamalı ki başak olmadan, buğday olunmaz. Önemli olan başak gibi açarken başımızı dik ve ileriye bakabilmemizdir.”

 

“BİR BAŞUCU KİTABI OLSUN İSTEDİM”

 

“Ben yazmayı seven biriyim. Bir yanım da şair ruhludur benim. Yıllarca kendimce notlar alırım. İşte aldığım bu notları ve hafızama kazıdığım iş hayatımız ile ilgili anıları birleştirerek gelecek nesile yol gösterecek, gençlere girişimcilik, yatırım ve iş başarısı yolunda rehberlik edecek bir başucu kitabı yazmam gerektiğini düşündüm. Analitik düşünen, kendi yetileri ile karşılaştığı tüm problemleri sorunsuz çözen bir nesil yetişmesi için, sürece ben de kitabım ile destek sunmak istedim”

 

“LİDER OLMAK İSTEYENLER İÇİN BİR REHBER OLACAK”

 

“Kitabım adından da anlaşılacağı üzere 'Liderlik' kavramını, yaşanmış ve deneyim ile pekiştirilmiş hikayeler ve tavsiyeler ile irdeliyor. . Liderlik için bir hedef ve o hedefe ulaşmak için ise bir plan ve bu planı hayata geçirecek yol arkadaşlarına ihtiyaç vardır. Beraber yürüdüğünüz yol arkadaşlarına ise sadece liderler yön verebilir. İşte siz o yani lider iseniz sorun yok. Ancak birileri size ite kaka iş yaptırıyorsa o vakit bir sıkıntı var demektir. İşte ben tam olarak bu iki kitleyi de kitabımı okumaya davet ediyorum. Yani ben işimde de sosyal hayatımda da aile hayatımda da lider olmak istiyorum diyenler ile harekete geçmek için bir dokunuşa, uyanışa ihtiyacım var diyenler için bu kitap güzel bir başucu ve rehber kitap olacaktır.”

 

“HERKES LİDER OLAMAZ”

 

“Unutmayınız ki kişi öncelikle kendi hayatına yön verecek liderlik vasıflarına sahip olmalıdır. Yani öncelikle kendi hayatımızın lideri olmalıyız. Ben kitabımı rehber edinen her bir bireyin en azından içinde gizli ve saklı kalan liderlik ruhunun uyanışına tanıklık edeceğini düşünüyorum. Bakın herkes lider olamaz. Kitabımı alan ve okuyan herkes kendi işinde lider olacak vasıflara sahip olacağını vaat etmiyorum. Ancak ben kitabımı hakkı ile okuyan, yaşantısına dahil eden, çalışma prensiplerini, hedeflerini ve hedefe yönelik planlarını gözden geçirenlerin artık değişim odaklı çalışacağını, hayatında başarıyı sürekli kılacağını düşünüyorum. İşinde başarılı birinin de zaten kendisine yön verecek, yolunu çizecek bir lidere ihtiyacı yoktur. O kişi zaten liderin bizzat kendisi olduğunu bilir.

Bu arada başarılı diye tanımladığımız her bir birey liderliğin bir amaç ya da bir unvan olmadığını, liderliğin bizzat kendi ruhunun olduğunu da bilir.”

 

“KİTABIMIN GELİRİNİ HAYIR KURUMLARINA BAĞIŞLAYACAĞIM”

 

“Ben kitabımın gelirine hiç dokunmayacağım. Elde edilen gelirin tamamı STK ve hedefine ulaşabilen hayır kurumları ile paylaşılacak. Bu anlamda doyduğum topraklara, gençlerine ve kadınlarına yatırım yapan, iş ve eğitim olanağı sağlayan kurumlar ile ülke genelinde bu felsefeyi taşıyan kurumları belirleyerek gelirimizi bağış olarak aktaracağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.