Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Umut Karadağ ile Pazar söyleşisi

  • İstanbul Gündemi
  • 21.03.2021 - 19:13

Çok sevgili Umut Karadağ öncelikle bu dönemde neler yapıyorsunuz? Bununla başlamak istiyorum.

Merhabalar, Kuruluş Osman dizisinde Yavlak Arslan karakterini oynadım. Şimdi ise yeni projeler üstünde çalışmalarım var. Bir kısa film çekmek istiyorum.  Onun hazırlık çalışmalarını başlatacağız. Ancak bildiğimiz salgın koşulları yüzünden ağır ilerliyoruz.

Pandemi dönemi nasıl geçiyor?

Akıl sağlığımızı yerinde tutmaya gayret ederek. Bütün insanlık çok ağır bir süreçten geçiyor. 

Günümüzdeki oyuncuların genel kültürlerini, hayata bakışlarını nasıl buluyorsunuz?

Tanıdığım oyuncular genellikle bilgili, deneyimli ve hayatın içinde sağlıklı çözümleme yapan oyuncular. Tabii ki herkes aynı pencereden bakmak zorunda değil hayata. Bununla birlikte bakabilmek, görebilmek için bilmek gerekir.  Galiba bilmemenin revaçta olduğu bir dönem bu.

Proje geldiği zaman değerlendirme kriterleriniz nelerdir?

Ne anlatıyor,  nasıl anlatıyor,  ne şekilde sunacak, ben bu hikâyenin neresindeyim,  çalışma koşulları nedir ve bir de tabiî ki kariyer planlamamın daha iyiye gitmesine doğru kriterlerimi oluştururum.

Her çocuğun babası hayatında mutlaka önemli bir rol oynar. Sizin babanız da çok değerli biri: Prof Dr Nurhan Karadağ. Tabii ki sözcükler yetmez ama kendisi hakkında ne söylemek istersiniz ve size kattıkları nelerdir?

Babam  Nurhan Karadağ hakkında anlatacaklarım ciltlerce sürebilir.  Kısaca o benim süper kahramanımdı. Küçük yaşta spora başlattı.  Kendimi her yönden geliştirmem için her türlü olanağı sağladı.  Zaten tiyatronun içine doğdum. Donanımım başta babam ve annemin sayesindedir. Hayat felsefesemin ve dünya görüşünün temel noktalarını oluşturdu, kapılar açtı.  İyi, güzel ve doğruya açılan kapılar.  ' Fazla eksik gibidir ' sözü birçok anda bana kılavuz oldu.

Magazinin oyuncuya katkısı var mıdır?

Sanmıyorum.  Çalışarak,  yaptıklarınla önde olmak yeğdir diye düşünüyorum.

Sosyal Medya ile aranız nasıl?

1971 doğumluyum,  çevirmeli telefondan, akıllı telefona uzanan bu zaman dilimi zorlamıyor değil.  Ayak uydurmaya çalışıyorum. 

Dijital kanallar ve yayınları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Olumlu düşünüyorum.  Daha özgür,  daha isteğe bağlı,  her çeşidi barındıran,  sonsuz bir olasılık denizi. Normalde televizyon kanalları,   bu kadar özgür ve çeşitli yayın yapamıyorlar.  Gelecekte söz sahibi onlar olacak diye düşünüyorum. 

Teşekkür ederim

Sevgiler,  teşekkür ederim.

Hande Yöremen - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.