Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜMRANİYE’DE ELMALIKENT SPOR MERKEZİ AÇILDI

  • İstanbul Gündemi
  • 01.07.2020 - 11:55

Fitnes ve pilates branşlarında Ümraniyelilere hizmet edecek olan Elmalıkent Spor Merkezi açılışına katılan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, halen inşaatı devam eden yarı olimpik yüzme havuzlarının iki ay içerisinde tamamlanacağını belirterek, bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatı ile uluslararası düzeyde bir olimpik yüzme havuzu ile Spor Köyü projesine de start verdiklerini söyledi.

Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından kısa zamanda hazırlanan Elmalıkent Spor Merkezi‘nin açılış törenine Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Ümraniye Belediyesi olarak spora büyük önem verdiklerini dile getiren Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ümraniye Belediyesi olarak en önemli işlerimizden bir tanesi eğitim, sağlık ve kültüre hizmet. Bunun yanında da tabi spora destek vermemiz lazım. Bizim Ümraniye’de 18 bin 700 kayıtlı gencimize, spor salonlarımızda eğitim verdiriyoruz. Ümraniye’de nüfus çok yoğun ve genç nüfusumuz da çok. 120 bine yakın öğrencimiz okullarda eğitim alıyor. Bu çocuklarımızın daha sağlıklı eğitim alabilmeleri için mutlaka herhangi bir spor dalı ile meşgul olması lazım. Bu sebeple ilçe başkanımızın da dediği gibi hizmeti ayağa götürmek, yani mahallelere götürmek niyetindeyiz.” şeklinde konuştu.

SPOR MERKEZİ GÜNLÜK  350 KİŞİYE HİZMET VEREBİLECEK

Ümraniye Belediyesi’ne bağlı kültür merkezlerinde bu tür hizmetleri gerçekleştirdiklerini ama bu hizmetlerin daha da yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Yıldırım, “Pandemi süreci nedeniyle burası şuan daha az kişiye hizmet ediyor ama normal şartlarda burası günlük  350 kişiye hizmet verebilecek kapasitede bir spor merkezi. Açılır açılmaz da 170 kişi başvuru yaptı. Bundan dolayı bizim yapacak çok işimiz var. Yani Ümraniye bu konuda aç. Spora aç, eğitime aç, işe aç. Onun için bizim çok daha çalışarak bu merkezleri çoğaltmamız lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Tepeüstü’nde açılan bir yüzme havuzu ile dokuz ay önce Ümraniye Belediyesi tarafından açılan bir başka yüzme havuzu olmak üzere Ümraniye’de iki yüzme havuzunun olduğunu hatırlatan Başkan Yıldırım, “Sağ olsun hem Cumhurbaşkanımızın talimatı ile hem de Spor Bakanımızın talimatı ile birlikte Ümraniye’de üç tane daha yarı olimpik yüzme havuzuna kavuşacağız. Bir tanesi Kazım Karabakir Mahallemizin çevresindeki mahallelere hizmet edecek şekilde, bir tanesi Parseller’de, diğeri de Atakent’te olmak üzere inşallah iki ay içerisinde üç tane yeni yüzme havuzuna kavuşmuş olacağız. Böylece belediyemize ait toplamda dört tane yüzme havuzu vatandaşlarımıza hizmet verecek” diye konuştu.

BAŞKAN YILDIRIM: “ÜMRANİYE’YE ULUSLARARASI OLİMPİK YÜZME HAVUZUNA KAVUŞACAK”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Çakmak Mahallesi’nde uluslararası düzeyde bir olimpik yüzme havuzu ile Hekimbaşı’nda Spor Köyü projesinin start verdiğini müjdeledi.

Başkan Yıldırım, “İki tane daha size müjde vereyim daha çok yapılacak işlerimiz var. Cumhurbaşkanımızla görüşmemizde bakanımıza bir talimat verdiler. İstanbul’da iki tane yapılacak bir tanesi de Ümraniye’de. Uluslararası yüzme müsabakalarının yapılacağı Çakmak mevkiinde bütün bu bölgedeki ilçelere de hitap edecek olimpik yüzme havuzu yapacağız. 2 bin 500 kişilik seyirci kapasiteli 70 milyonluk bir proje. Spor Bakanlığımız talimatını verdi. Arkadaşlar geldi inceledi. Projeler devam ediyor. İnşallah yıl sonuna kadar oranın temelini atmış olacağız.” dedi.

İstanbul’da bir ilk olacak Spor Köyü projesinde de yeni gelişmelerin olduğunu anlatan Başkan Yıldırım, “Onun dışında en önemli büyük projemiz bu bölgelerin tamamına hitap edecek. Seçim döneminde de söylemiştik, Spor Köyü projemiz vardı Hekimbaşında. 250 dönüm arazi üzerinde, hem Ümraniyespor Kulübünün tesislerini yeniden ele alıyoruz, hem de 22 ayrı branşta oraya geldiğiniz zaman, İstanbul’da olmayan hatta Türkiye’de olmayan bir projeyi gerçekleştireceğiz. Bütün kapalı ve açık spor dallarının hizmet göreceği Ümraniye’ye büyük bir projeyi başlatıyoruz. Onu da Cumhurbaşkanımızdan çıkardık. Şimdiden ben, projeler başladı. Başlayan şey biter hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı

Elmalıkent Spor Merkezi konuşmaların ardından kurdele kesilerek hizmete açıldı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım açılışın ardından beraberindeki protokol üyeleri ile spor merkezini gezdi. Adem Yavuz Caddesi’nde kısa sürede hazırlanarak hizmete sunulan Elmalıkent Spor Merkezi fitness ve pilates branşlarında 400 metrekarelik alanda vatandaşlara hizmet verecek. Spro merkezinde 2 bayan, 2 bay fitness antrenörü, 3 danışma, 1 temizlik görevlisi ve güvenlik personeli görev yapacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.