Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜMRANİYE’DE BULUNAN YARALI DOĞAN TEDAVİYE ALINDI

  • İstanbul Gündemi
  • 05.12.2020 - 16:49

Yukarı Dudullu Mahallesi’nde yaralı bir halde vatandaşlar tarafından bulunan yırtıcı doğan, Ümraniye Belediyesi ekiplerince alınarak hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinde tedavi altına alındı. Yırtıcı olması nedeniyle güçlükle de olsa tedavisi süren yaralı doğan, tedavisi tamamlandıktan sonra tekrar doğaya bırakılacak.

“TELEKLERİNİ KESMİŞLER”

Doğanın tedavi süreci ile ilgili bilgi veren Veteriner Hekim Esma Çerkes, “Bize geldiğinde genel durumu pek iyi değildi. Antibiyotik, vitamin kompleks ve genel durum yükseltici ilaçlar kullandık. Telekleri kısa olduğu için uçamıyor. Büyük ihtimal kesmişler teleklerini, o yüzden kısa görünüyor. Parmağında da ufak bir şişliği var” dedi.

Doğanın İstanbul’da çok nadir görülen bir kuş olduğunu, Beykoz civarında ormanlık bölgelerde tek tük rastlandığını belirten Çerkes, “Doğanlar avcı kuşlar. Diğer kuşlarla ve etle besleniyorlar. Tedavisi zor sürüyor. Koruma moduna geçip saldırganlaşabiliyor” dedi. Veteriner Hekim Esma Çerkes, nadir görülen kuşların türlerini devam ettirebilmeleri için vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.