Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ümraniye’de ‘15 Temmuz Ruhu’ yeniden yaşatıldı

  • İstanbul Gündemi
  • 16.07.2021 - 16:41

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen programda çok sayıda etkinlik gerçekleşirken, 15 Temmuz’u anlatan görüntüleri izleyen vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.  

Ümraniye Belediyesi; vatanın bütünlüğüne, istiklâl ve istikbaline karşı yapılan alçakça kalkışmada yaşamını feda edip bu uğurda şehitlik ve gazilik şerefine nail olan kahramanları unutmadı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. Yıl dönümü için düzenlenen programa Ümraniye Kaymakamı Cengiz Uysal, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, TBMM 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu ve yönetimi, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, şehit yakınları ve çok sayıda gazi katıldı.

Ümraniye Saat Kulesi’nden başlayan ve binlerce vatandaşın ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı korteje, mehter takımı birbirinden coşkulu marşlarla eşlik etti. Mehteran takımının gösterileri etkinlik alanında da devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm TV kanallarında aynı anda yayınlanan ulusa sesleniş konuşması etkinlik alanındaki led ekrandan da verildi. Vatandaşlar programın ilerleyen saatlerinde okunan Kur’an-ı Kerim’i dinleyerek, şehit ve gaziler için dua etti.

“MİLLİ İRADEMİZE KİMSENİN TANKLA, TÜFEKLE PRANGA VURMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Santral Etkinlik Alanı’nda konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “15 Temmuz Darbe Girişimi, kahraman milletimizin onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti sayesinde bozguna uğratılmıştır. Milletimiz dünyada benzeri görülmemiş bir cesaret ile hain terör örgütü olan FETÖ ’ye karşı büyük bir demokrasi zaferine imza atmış ve Türkiye’nin gücünü, Türk halkının destanlaşan mücadelesini dünyaya bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz Darbe Girişimi esnasında 251 kahramanımızı şehadet makamına uğurlarken, 2196 gazimizle şanlı tarihimize yeni bir zafer yazdırdık. O gece Ümraniye’den 9 vatan sevdalısı kardeşim ülkesi için gözünü kırpmadan canını verdi. 115 kardeşimizde gazilik şerefine erişti. Her bir Ümraniyeli kardeşimin aynı ruh ve cesaretle bu ülkeyi korumak için elinden gelen her şeyi yapacağına şüphem yok. Milli irademize kimsenin tankla, tüfekle pranga vurmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından sanatçı Fatih Koca’nın seslendirdiği parçalarla coşan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını bir an olsun bırakmayarak gecenin geç saatlerine kadar demokrasi nöbetini sürdürdü. 

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.