Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜMRANİYE MECLİSİ’NDE MİLLET İTTİFAKI’NDAN İSRAİL’E KINAMA BİLDİRİSİ

  • İstanbul Gündemi
  • 18.05.2021 - 11:01

Ümraniye Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı birinci oturumunda, CHP Ümraniye Meclis Üyesi Hüseyin Akın Karaköse’nin okuduğu bildiride, İsrail’in hak ve hukuk tanımadan yaptığı saldırıların son bulması adına harekete geçmenin zamanı geldiği vurgulandı.

Ümraniye Meclisi’nde CHP ve İYİ Parti Grubu’nun ortak hazırladığı bildiride şu ifadeler yer aldı:

“İSRAİL HESAP VERMELİ”

“Kudüs’te Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail’in başlattığı, kadınlar ve çocuklar dahil çok sayıda mazlum Filistinli’nin yaralanmasına ve hayatlarını kaybetmesine neden olan menfur saldırıları kınıyoruz. Olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinliler’in sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail’in bu saldırıları en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. Filistinliler’in nesiller boyu yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar orantısız bir güç kullanılarak, hukuk dışı bir oldu bitti yaratmaya yöneliktir. İsrail’in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler’in saldırıların durdurulması ve uluslararası hukuk ve temel insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz. Kudüs ve Gazze’de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı, BM kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımamazlığın geldiği son aşamayı gözler önüne sermektedir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail’in hesap vermesi, suçların suçlulularının tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslarası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir.”

“HERKESİ SORUMLULUK ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

'Bu çerçevede Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık İsrail’e karşı güçlü ve etkin bir tavır alınması şarttır. Ümraniye Meclisi Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak İsrail’in saldırganlığını ve Filistin halkına yapılan zulmün karşısında durmaya, Filistin davası ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi bayan eder, saygılarımızı sunarız.”

GÖKSENİN AKTAŞ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.