Dolar 32,5578
%0.03
Euro 34,8758
%0.03
Altın 2.427,920
%-0.09
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜMRANİYE MECLİSİ’NDE KÜRSÜ KAVGASI

  • İstanbul Gündemi
  • 07.04.2021 - 14:54

Nisan ayı 1. oturumunu gerçekleştiren Ümraniye Belediye Meclisi, tansiyonu yüksek dakikalara sahne oldu.

Görev aldığı komisyonda üzerinde çalıştığı bir dosya hakkında üyelere bilgi vermek isteyen CHP Ümraniye Meclis Üyesi Av. Filiz Öztürk Çelik, konuşmak için söz istedi. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye yönelen Çelik, Başkan Kopuz’un kürsü izni vermemesi ile şok yaşadı. Bunun nedenini soran Filiz Öztürk Çelik’e “Ben bu meclisin başkanıyım. Filiz Hanım’a kürsüde söz hakkı vermiyorum. Gerekçesi yok, şikayet edin, hakkımda suç duyurusunda bulunun. Ben böyle yönetiyorum, benim yöntemim böyle. Meclis başkanı istediğine söz hakkı verir, istediğine vermez” cevabının ardından sesler yükseldi, restler çekildi, tehditler savruldu.

“OTORİTEYİ KİŞİSELLEŞTİRDİNİZ”

CHP Grup Başkan Vekili Ali Kılıç araya girerek, “Sayın Başkan, burası halkın kürsüsü. Üyemize böyle yasak koyamazsınız. Orada söyleyeceğinden farklı bir şey söylemeyecek. Bu doğru bir yöntem değil” diyerek çıkıştı.

“Burası sizin özel şirketiniz değil” diyen CHP’li Filiz Öztürk Çelik, “Hangi gerekçe ile bana kürsüde söz hakkı vermiyorsunuz? Biz meclis üyesiyiz. Üç aydır üzerinde çalıştığım konu hakkında üyelere yazdıklarımı okumak istiyorum ama siz meclis başkanlığı otoritesini kişiselleştirdiniz” diyerek isyan etti.

“GERÇEKLERİ DUYMAKTAN KORKUYORSUNUZ”

Kürsüde konuşma konusunda grup başkan vekilleri arasında bir mutabakat sağlanmış olduğunu söyleyen AK Partili Yavuz Selim Tuncer, “CHP Grup Başkan Vekilimiz bu uzlaşmadan geri adım atmış gibi görünüyor” dedi. Yeniden araya giren Ali Kılıç, Mucip Kopuz ile tartışmaya devam etti. “Ben burada oturduğum müddetçe Filiz hanım burada konuşamaz” diyen Kopuz’a, “Neden? Bir husumetiniz mi var?” sorusuyla karşılık veren Kılıç, “Halkın kürsüsünde benim üyem konuşacaktır. Ümraniye halkının gerçekleri duymasından bu kadar mı korkuyorsunuz? cevabını verdi. Tansiyonun oldukça yükselmesi ve üyeler arasındaki tartışmaların giderek ortamı germesi sebebiyle oturuma beş dakikalık ara verildi.

“AK PARTİ NEDEN BENİ SUSTURMAK İSTİYOR?”

Verilen aranın ardından gerginlik yine devam etti. Mucip Kopuz kürsü izni vermemekte ısrar ederken, CHP Grup Başkan Vekili Ali Kılıç, Filiz Öztürk Çelik’in kürsüden konuşma yapmasının en doğal hakları olduğunu savundu.

MHP Meclis Üyesi Av. Cihan Tufan, tartışmalar arasında söz alarak, meclisteki hiyerarşiyi iyi bildiğini, Mucip Kopuz’un da deneyimli bir meclis başkanı olduğunu söyleyerek, “Alınan bir karar var. Hedefimiz Ümraniye’ye hizmet. Filiz Hanım, Ali Bey’in yanında konuşsun. Orta yolu bulalım” diyerek ortamı bir nebze de olsa yumuşattı.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Yakup Fındık da bir sonraki oturum için grup başkan vekilleri ve meclis başkanı olarak kürsüde konuşma izni için yeni bir mutabakat önerisi getirdi. 

Filiz Öztürk Çelik’in, tüzükten kaynaklanan hakkını kullanmak istediğini belirten Ali Kılıç, “Basın da yazsın. Bir kadın arkadaşınızın o kürsüden indirilmesi sizin gururunuza dokunmuyorsa, bu ayıp da size yeter. Seçilmiş bir üyeye şov yapmak istiyor diyemezsiniz. en demokratik hakkıdır” dedi.

tartışmalar yeniden alevlenirken “AK Parti neden korkuyor? Neden beni susturmak istiyorsunuz?” diyerek Kopuz’a çıkışan Filiz Öztürk Çelik’e başkan Kopuz da “Ateş olsan cürümün kadar yer yakarsın. Sizi dışarı attırırım.” dedi.

“KÜRSÜYE DARBE YAPILMIŞ”

CHP Ümraniye Meclis Üyesi Sacit Eyüboğlu, başkan Kopuz’un inadının anlamsız olduğunu vurgulamak için espirili bir yorum yaptı. Eyüboğlu, “Bizim oralarda bir laf vardır; ‘Sen zot, ben zot, ata kim verecek ot!’ Bırakın konuşulsun başkan, konuşmayla kimse bir şey kaybetmez ki… Amiraller bir açıklama yaptı, biz CHP olarak her türlü darbeye karşıyız. ama orada bir kürsü var. O kürsüye darbe yapılmış gibi gözüküyor” şeklinde konuştu.

Daha önce grup başkan vekillerinin aralarında bu konuda bir mutabakat sağladığını yineleyen AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Balık, meclisin huzur ve nezaketinin korunması için tüm üyelere görev düştüğünü ve başkanın da meclisin düzenini sağlamakla yükümlü olduğunu hatırlatıp, “Daha sonraki oturumlar için grup başkan vekili arkadaşlar ile bu konuda yeni bir görüşme yapacağız. Filiz hanımdan bugünkü konuşmasını yerinden yapmasını rica ediyorum” diyerek tansiyonu düşürmeye çalıştı.

“SEN FAŞİSTSİN!”, “TERBİYESİZ, OTUR YERİNE”

Gerginliğin bir an olsun düşmediği kürsü kavgasında Filiz Öztürk Çelik, Meclis Başkanını faşizan tutum sergilemek ile suçladı. “Bir söylemde bulunup yerime geçeceğim dedim ama geç yerine geç yerine! Size daha önce de faşist dedim, bir daha diyorum. Sen faşistsin” diyen Çelik’e çıkışan başkan Kopuz, “Sözünü geri al. Otur yerine, terbiyesiz” diyerek bağırdı. Filiz Öztürk Çelik yerine geçerken güvenlik salona davet edildi. Meclis başkanı Mucip Kopuz, seyircilerin salondan çıkarılmasını istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.