Dolar 32,5547
%0.02
Euro 34,8959
%0.09
Altın 2.435,620
%0.23
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜMRANİYE MECLİSİ, BİROL HAYAL İÇİN YAS TUTTU

  • İstanbul Gündemi
  • 17.05.2021 - 19:49

İSMİ MECLİS SALONUNA VE YÜZME HAVUZUNA VERİLDİ

Yakalandığı covid-19 hastalığı nedeniyle geçen hafta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden AK Parti Ümraniye Meclis Üyesi Birol Hayal, meclisi yasa boğdu. Mayıs ayı birinci oturumu öncesinde parti grup başkan vekillerinin aldığı ortak karar neticesinde önerge ve gündem dışı konuşmalar yapılmadı. Pandemi nedeniyle kısa sürede tamamamlanan oturumda meclis üyeleri, Birol Hayal anısına birer konuşma gerçekleştirdi. Ayrıca Ümraniye Belediyesi Meclis Salonu ile Atakent Yüzme Havuzu’nun ismi oy birliği ile “Ümraniye Belediyesi Birol Hayal Meclis Salonu” ve “Atakent Birol Hayal Yüzme Havuzu” şeklinde kabul edildi. Birol Hayal’in vefatı ile boşalan Encümen üyeliğine de Fuat Dönmez getirildi.

MUHARREM BALIK: “BİR HAYIRSEVERİ KAYBETTİK”

AK Parti Ümraniye Meclis Grup Başkan Vekili Muharrem Balık, oturumda söz alan ilk isim oldu. Birol Hayal’in ardından yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşayan ve zaman zaman gözleri dolan Balık, “Zor bir meclis gerçekleştireceğiz. Sadece bir meclis üyesi olarak deği, bir Ümraniyeli, bir arkadaş olarak, Ümraniyemiz’in değerlerinden, çalışkanlığıyla herkesin tanıdığı, hayırseverliğini herkesin söylediği, yüzlerce çocuğu okutuyordu bizler de biliyoruz, çok mert bir arkadaşımızdı. Memleket sevdasıyla, yıllardır AK Parti’nin teşkilatlarında bu milletin, dünya mazlumlarının refaha kavuşması için omuz omuza çalıştığımız, 2019 seçimlerinden sonra da mecliste görev arkadaşlığı yaptığımız Birol Hayal’in ardından üzüntümüz anlatılacak gibi değil” dedi. Kısa süre içerisinde önce babasını ardından da annesini kaybeden Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’a da taziyede bulunan Balık, “Bu illet virüs bizleri çok fazlasıyla üzdü. Belediye Başkanımız’ın değerli annesini ve babasını çok kısa bir zaman aralığı içerisinde kaybettik. Başkanımıza Allah’tan sabır diliyorum. Gerçekten çok ağır bir durum. Rabbim onların da mekanlarını cennet etsin” şeklinde konuştu.

ALİ KILIÇ: “MECLİSİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”

CHP Ümraniye Grup Başkan Vekili Ali Kılıç da Birol Hayal ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın vefat eden anne ve babası için bir taziye konuşması gerçekleştirdi. Zor bir süreçten geçildiğini ve koronavirüs yüzünden genç yaşta birçok kayıp yaşadıklarını belirten Kılıç “Kendisi ile iki yıllık bir çalışma arkadaşlığımız oldu. Çok iyi bir insandı. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve meclisimize baş sağlığı diliyorum. Belediye Başkanımız İsmet Yıldırım da kısa sürede babasını ve annesini kaybetti. Gerçekten çok zor bir süreç. İkisine de Allah rahmet eylesin. Kendisine sabırlar diliyorum. Bunların yanında operasyonlarda şehit düşen asker ve güvenlik güçlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

MURAT ÖZTEKİN: “ALLAH YAPTIĞI HAYIRLARIN KARŞILIĞINI NASİP ETSİN”

İYİ Parti Grubu olarak büyük üzüntü duyduklarını belirten İYİ Parti Ümraniye Meclis Üyesi Av. Murat Öztekin, “Allah’tan rahmet, sevenlerine de baş sağlığı diliyoruz. Öğrendiğimiz kadarıyla çok eli açık, yardımsever bir kişiliğe sahipmiş. İnşallah yapmış olduğu bu hayırların karşılığını Allah öbür dünyada kendisine nasip etsin. Belediye Başkanımız’ın anne ve babasının vefat haberlerini de aldık. Kendisine sabırlar diliyoruz. AK Parti Meclis Üyemiz İsmail Önalan’ın dayısının bayramda koronavirüs yüzünden vefat ettiğini öğrendik. Kendisine sabırlar diliyorum” dedi.

İSA ŞAHİNTÜRK: “SÖZÜN BİTTİĞİ YER”

MHP Ümraniye Meclis Üyesi İsa Şahintürk de kısa bir anma konuşması yaptı. Şahintürk, “Çok kıymetli meclis üyemiz Birol Hayal Bey başta olmak üzere Belediye Başkanımız İsmet Yıldırım Bey’in annesi ve babasına, Nurten Hamın’ın annesine ve İsmail Önalan Bey’in dayısına Allah’tan rahmet diliyorum. Sabırlar diliyorum. Gerçekten bugün sözün bittiği yer. Bir mesai arkadaşımız, kendisiyle iki yıldır aynı sıralarda görev yapıyoruz. Birol Abi ile ayrı bir hukukumuz vardı. Gerçekten çok üzgünüm. Bunu dışında şehitlerimiz var. MHP Grubu olarak hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

YAVUZ SELİM TUNCER: “ÖRNEK BİR ARKADAŞIMIZDI”

Bütün dünyanın etkilendiği bir hastalıkla karşı karşıya olduğumuzu belirten AK Parti Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın vefat eden babası ve annesi ile Birol Hayal’in hayatını kaybetmiş olmanın yarattığı üzüntüyü dile getirdi. Tuncer, “İnsanın hayatında keşkeler vardır. Birol Hayal kardeşimiz ile ciddi mesaimiz ve dostluğumuz oldu. Bu noktada keşke tanımasaydım dediğimiz anlardan birini ben şu anda yaşıyorum. Kendisini tanıdığıma çok memnun olmuştum. Birol Kardeşimiz Hakk’a yürüdü. Birol kardeşim ile ilgili birkaç kelime söylemem gerekirse, siyasi, insani ve İslami duruşuyla örnek bir arkadaşımızdı. Çok acı bir şekilde aramızdan ayrıldı. İnsan inanamıyor. Kendisi hakkında kötü konuşan hiç kimseye rastlamadım. İnsanların üzüntüsünü yüreğimizde hissettik. Ölümü kendimize çok yakın görmüyoruz maalesef ama ölüm bize şah damarımızdan daha yakın. Başta Birol Hayal kardeşim olmak üzere İsmet Bey’in kıymetli anne ve babası ve bu salında bulunan herkesin ölmüşlerine yüce Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

ORÇUN ŞEKERCİOĞLU: “ALLAH ONUN GİBİLERİN SAYISINI ARTIRSIN”

Birol Hayal ile uzun yıllara dayanan bir birlikteliğe sahip olduklarını belirten AK Parti Ümraniye Meclis Üyesi Orçun Şekercioğlu, “Birol abi ile uzun yıllar birlikte olmuş bir kardeşi olarak söylemem gereken sözler var. Birol Hayal denince benim aklıma adalet gelir. Olacağını sanmıyorum ama hasmına bile adaletle hükmeden bir yapısı vardı. Karşısındaki insanı sevsin veya sevmesin adalet çizgisinden sapmayan bir isimdi Birol Hayal. Bizim de uzun yıllardır siyasi birliktelik olarak ağabeyimizdir. Milli görüş hareketinden bu yana büyük emeği, alın teri ve göz yaşı vardır. Dolayısıyla bir kardeşi olarak bizim ona hakkımız geçmemiştir ama gıyaben bize hakkını helal etmiştir diyorum. Allah onun gibilerin sayısını artırsın. Ne mutludur ki burada tüm muhalefet partilerinin de dahil hüsn-ü şehadet ettiği bir isim olmuş. Bir babanın evlatlarına bırakabileceği en büyük miras dünyevi miras değildir. İsim itibarı mirasıdır. Birol Hayal de evlatlarına böyle bir miras bırakmıştır. Kendisine rahmet, kederli ailesine ve İsmet Başkanım’a da sabır diliyorum”  diye konuştu.

CİHAN TUFAN: “ÖLÜM BİZİM İÇİN TEK GERÇEK”

MHP Ümraniye Meclis Üyesi Av. Cihan Tufan da Birol Hayal için bir taziye konuşması yaptı. Tufan, “İnsanoğlu için bu dünyadaki tek gerçek ölümdür. Ne mutlu ki bunu bilerek yaşayana. Ne mutlu ki arkasından böyle güzel şehadetlerle gönderilen insanlara. Bütün geçmişlerimize rahmet olsun” diye konuştu. Cihan Tufan, İsrail’in Kudüs ve Gazze’de Filistin halkına yapmış olduğu saldırılar ile ilgili de “Osmanlı’nın o topraklardan çekilmesi ile zulm başlamıştır. Onların beklemiş olduğu mesih, son Peygamber Hz. Muhammed’i inkar etmektir. Siyonizmin tek amacı vardır; Peygamberimizin peygamberliğini ortadan kaldırmak. Bekledikleri peygamber gelmeyeceği içindir. Biz Müslümanlar olarak öncelikle birliğimizi ve beraberliğimizi sağlayıp, beşeriyetin içine girmiş olduğu bu dar boğaza, bu haksızlığa ve zulme karşı, sadece kınamaktan öteye gitmeyen, belki dünyevi bir takım hesaplarla da hem devletlerin hem milletlerin bu durumdan acilen çıkması gerekmektedir. İsrail, mübarek Ramazan ayı boyunca kanlı ve karanlık yüzünü pervasızca ve pişkince gösterime çıkarmıştır. İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün, Şeyh Cerrah ve Silvan Mahalleleri’nde yaşayan sivil ve masum Filistinliler’in zorla göç ettirilmesi, Yahudi yerleşimci terörününün bitmek bilmeyen tahrikleri, Ramazan ayı boyunca iyice kontrolden çıkmış, kanlı olayların önünü açmıştır. Filistin siyonist kuşatma altındadır. Bu sebeple İsrail’i kınıyor, katlettiği masumlara Allah’tan rahmet diliyoruz. 2011 yılından bu yana kendi coğrafyamızda gerçekleştirilmek istenen Suriye’deki yönetimin ortadan kaldırılması, o bölgenin insansızlaştırılması politikasına karşılık, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak ülkesine dönmek isteyenlere her türlü ekonomik destek verilmeli. İsrail’in saldırıları o vakit kesilecek hatta toprak vermeye yanaşacaklar. O bölgeler verimli topraklardır. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak onlara kucağımızı açtık, aşımıza işimize ortak ettik. Bu insanları yeniden Suriye’ye yerleştirirsek İsrail geri adım atacaktır. İsrail bu yaptıklarının bedelini kesinlikle ödemelidir. Türkiye devletinin gücü bilinenden çok daha fazladır ve gerektiğinde onların anlayacağı dilden cevap verileceği hususu kesinlikle açıklanmalıdır” ifadelerini kullandı.

GÖKSENİN AKTAŞ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.