Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜMRANİYE BELEDİYESİ İLE ENERJİSA’DAN GÜÇ BİRLİĞİ

  • İstanbul Gündemi
  • 15.09.2020 - 10:39

Enerji verimliliğine büyük bir önem veren ve bu yönde müşterilerinin ihtiyaçlarına özel projeler geliştiren Enerjisa Enerji, yeni projesinde bu kez Ümraniye Belediyesi ile bir araya geldi. Bu kapsamda Ümraniye Belediye binası ve otoparklarındaki 2.981 adet armatürün yeni LED armatürler ile değişimi konusunda Enerjisa Enerji ve Ümraniye Belediyesi arasında anlaşma imzalandı. Anlaşma ile Ümraniye Belediyesi’nin toplam aydınlatma grubu içerisinde sağlanacak tasarruf oranının %67 olması ve yıllık toplam elektrik enerjisi tüketiminden %13 tasarruf sağlaması hedefleniyor.

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK

 

4 yıl boyunca geçerli olacak Enerji Performans Sözleşmesi Modeli Sözleşmesi, bu anlamda enerji sektörü ile kamu iş birliğinde bir ilk ve tek olma özelliğine sahip bulunuyor. Tüm yatırımın Enerjisa Enerji’ye ait olduğu anlaşma Ümraniye Belediyesi’ne hiçbir ek maliyet getirmiyor. 

 

ÇEVRE DOSTU, YÜKSEK PERFORMANSLI VE DÜŞÜK MALİYETLİ PROJE

 

Enerji Performans Modeli projesi, çevre dostu olmasıyla dikkat çekiyor. Proje ile elde edilen düşük elektrik tüketimi sayesinde daha az karbon salınımı sağlanıyor. Ayrıca yüksek enerji verimli yeni armatürlerle yüksek performans ve konfor elde ediliyor. Bu şekilde 55.000 saate kadar uzun ömürlü ve dayanıklı aydınlatma, düşük bakım maliyetleri ve yatırım maliyetine ilişkin yükün hafifletilmesi avantajlarına sahip olunuyor.

 

İmzalanan anlaşma ve yapılan tasarruf ile ilgili açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Gerçekleştirdiğimiz bu proje ile belediyemize çok ciddi anlamda tasarruf sağlamış olduk. Zira Belediye binamız çevre dostu ilk kamu binalarından bir olma özelliğini taşımaktadır. Bu bakımdan LED Aydınlatma dönüşüm projesi ile gerçekleştirildiğimiz anlaşmayla yıllık %67 tasarruf sağlamayı hedefliyoruz. Öte yandan Enerji sektörü ile kamu iş birliğinde bir ilk olma özelliğine sahip olan ve 4 yıl boyunca geçerli olacak Enerji Performans Sözleşmesi Modelinde tüm yatırım Enerjisa Enerji’ye ait olduğu için anlaşma Ümraniye Belediyemize hiçbir ek maliyet getirmemektedir. Yapılan bu tasarruf içerikli anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.