Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANI İSMET YILDIRIM STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

  • İstanbul Gündemi
  • 21.09.2020 - 17:28

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ‘Ümraniye Soruyor Başkan Yıldırım Cevaplıyor’ isimli canlı yayında bu hafta Ümraniye’deki gönüllü yardım kuruluşlarının temsilcilerini ağırladı.

 

Canlı yayına Ümraniye’de bulunan dernek ve vakıflardan oluşan sekiz sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katılırken, programda salgın döneminde Ümraniye’de yapılan çalışmalar ele alındı.

 

‘HER TÜRLÜ SINAVI GEÇTİK’

 

Ümraniye’de 500’ü faaliyet halinde bine yakın dernek ve vakıf olduğunu, bunların da önemli görevler üstlendiğini belirten Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ümraniye Belediyesi de sosyal hizmetlerde çok önemli çalışmalar yapıyor. Tabi biz yapılan hizmetlerin reklamını yapmayı kendi alanımızda pek istemeyiz ama Belediyemiz de neler yapıyor, bilinmesi lazım. Daha evvel 7 bin aileye gıda veriliyordu. Üç tane marketimiz vardı. Biz geldiğimiz dönemde marketlerimizi kaldırdık onun yerine vatandaşlarımıza kartlar verdik. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü derece olmak üzere 150 liradan başlayıp 300-350 liraya kadar kartlarla para yardımları yapılıyor. Bu kartlarla vatandaşlarımız mahallesindeki herhangi bir yerden istediği alışverişi yapıyor. Bunun dışında bir marketimizi hayır sahipleriyle birlikte giyim mağazasına çevirdik. Sosyal yardım konusunda AK Parti belediyeciliği bu konuda her türlü sınavı geçti ve hala hizmetlerine devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

‘PANDEMİYE RAĞMEN YARDIMLARA DEVAM EDİYORUZ’

 

Belediyenin hangi koşullarda ve nasıl yardım yaptığını da anlatan Başkan Yıldırım, “Bu ailelerin durumuyla alakalı temasımızdan önce mutlaka belediyemizin ve kaymakamlık vakfımızın bir kontrolü yapılıyor. Eğer başka yardım yapılmışsa gıda yardımı, öğrenci bursuna veya başka türlü yardımlara dönebiliyor. Pandemi döneminde 76 bin koli dağıtmış olduk. Her gün 574 aileye sıcak yemek veriyoruz. Bir buçuk milyona yakın maske ve dezenfektan dağıttık. Yetim ve öksüzlerimize giysi yardımını bu sene de kurban bayramı zamanında yaptık. STK’larımız, Kızılay ve İHH gibi dernekler vasıtasıyla Afrika ve diğer İslam ülkelerine kurban yardımı yaptık, fakat bu sene ilk defa pandemiden dolayı eskisi kadar yardım yapamadık. Ama belediyemizin derneğiyle bir yardım kampanyası düzenleyip 250 küçükbaş hayvanı kurban olarak binin üzerinde aileye dağıttık.  Ayrıca 637 ailenin bütçesine destek olmak adına encümen kararıyla 1 milyon 200 bin liraya yakın nakit yardımında bulunduk” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.