Dolar 32,4994
%0.27
Euro 34,5638
%0.2
Altın 2.497,500
%0.58
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANI ELEŞTİRDİ, ÜMRANİYELİ MECLİS ÜYESİ ‘UTANIYORUM’ DEDİ!

  • İstanbul Gündemi
  • 20.12.2020 - 13:43

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, yapılan eleştirilere henüz 1,5 yıldır iktidarda olduklarını savunarak cevap veren CHP’li meclis üyelerine 94 yılı öncesinden örnek verdi. Yaklaşık 40 dakika konuşma yapan Yıldırım’a cevap veren CHP’li Ümraniye Meclis Üyesi Filiz Öztürk Çelik, “Hem kendisinin hem de belediye meclisinin iradesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devreden bir başkanın gelip de İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve başkanına akıl vermesi çok manidar. Ümraniye adına çok üzgünüm” dedi.

94 YILI ÖNCESİ ÜÇ Ç…

Eski KİPTAŞ Genel Müdür olan İsmet Yıldırım, İstanbul’un 1994 yılı öncesinin ‘Üç Ç’ ile hatırlandığını söyleyerek, o dönemlerde İstanbul’un Çöp, Çamur ve Çukur içinde olduğunu belirtti. İSKİ skandalına imza atan Ergün Göknel’i de örnek veren İsmet Yıldırım, o dönemlerde ülkenin bankalarının çek vermediğini ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Kasımpaşa’dan efsane bir başkan Ahmet’in oğlu Recep Tayyip Erdoğan’ın seçildiğini ifade etti.

Ekrem İmamoğlu’nun adaylık döneminde çok büyük projeler anlattığını, 150 kreşten 15 tanesinin temellerinin atıldığını ama 3 tanesinin teslim edildiğini söyleyerek devam eden Yıldırım, geçmişte bir iş adamının borç alırken bunun duyulmasından bile rahatsız olduğunu ama İmamoğlu’nun tören yapıp duyurduğunu ifade etti.

İSTANBUL 2 YIL İÇİNDE 25 YIL ÖNCESİNE DÖNDÜ

İmamoğlu’nun İstanbul’u 2 yıl içinde 25 yıl önceki İstanbul’a çevirdiğini iddia ederek konuşmasını sürdüren Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Milli Eğitim’in İstanbul’da ki 5 binden fazla okulu için yapılacak protokolle kreşi olmayan okullara kreş yapılabileceğini ve kimseye de sormanın gerekmediğini belirterek, Kadir Topbaş döneminde 280 spor salonunun bu şekilde hayata geçirdiğini söyledi.

MÜFETTİŞLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun proje değil, görüntü ve algı yaptığını ifade eden İsmet Yıldırım, temel atmama töreninden dolayı da müfettişleri göreve davet ettiğini söyleyerek, İSKİ Genel Müdürlüğü’ne atanan kişinin de eski bir bürokrat olduğunu söyleyerek CHP’li Meclis Üyelerine seslenen Yılmaz, “Aman ha onu sakın onu yolsuzluklara falan karıştırmayın” dedi

25 yıllık AK Parti iktidarındaki İstanbul’un Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, başkanlık tarafından gelen hiçbir önergeye bir kez dahi CHP’nin ‘Evet’ demediğinin altını çizen Yıldırım, “İş yok algı var. Yakında temizlik işini de bırakırsınız ki zaten Ümraniye’de 1-2 yer dışında her yeri biz temizliyoruz” dedi.

KİPTAŞ’IN İZMİT’TE ÇALIŞMA YAPMASI NE DEMEK?

Son olarak İBB iştiraki KİPTAŞ’ın İzmit’te yapacağı konutları hatırlatan Yıldırım, “İstanbul için beklenen büyük deprem dururken hangi çalışmaları yaptınız?  KİPTAŞ’ın İzmit’te çalışma yapması ne demek? Yaptığınız tek şey çalıştay yapmak. Peki çalıştınız da ne proje, kaç tane sosyal konut yaptınız?” diye sordu.

Bayrampaşa’da yapılan dönüşüm projesinin boş tutulduğunu, 2017 yılında temelleri atılan Silivri KİPTAŞ konutları önünde CHP’nin milletvekilleri ile gidip eylem yaptığını, iktidara gelince aynı şekilde gidip açılış yaptıklarını söyleyen İsmet Yıldırım, “Biz 82 bin konuta imza attık. Peki siz bugüne kadar kaç tane projeye imza attınız veya depremle ilgili ne çalışma yaptınız?” diyerek, İBB’nin ilçe belediyeleriyle bilbort düşmanlığına girdiğini ifade ederek, “İlçe belediyeleri İBB’nin hasmı değil, partneridir” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

“ÜMRANİYE ADINA ÇOK ÜZGÜNÜM”

Hem kendi hem de belediye meclisinin iradesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devreden bir başkanın gelip de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve başkanına akıl vermesini çok manidar bulduğunu söyleyerek cevap veren Ümraniye Meclis Üyesi CHP’li Filiz Öztürk Çelik, ilçe halkı adına mahcup olduğunu ifade etti.

Ümraniye Belediyesi’nin Orman Bakanlığı tarafından kendisine mesire alanı yapılması için tahsis edilen bir alanı uzun bir süredir kaçak harfiyat ve moloz döküm sahası olarak kullandığının altını çizen CHP’li İB Meclis Üyesi Filiz Öztürk Çelik, 2019 yılı başında gelen ihbarı değerlendiren İBB’nin günlük ortalama 30 kamyonun hafriyat alanı olmayan bir sahaya hafriyat döktüğünü hatırlattı.

“ÜMRANİYE BELEDİYESİ TEHTİD EDİYOR”

Hafriyat döken kamyonların arasında Ümraniye Belediyesi’nin de kamyonlarının olduğunun görüntülendiğinin altını çizen ve ayrıca İBB Hukuk Komisyonu Üyesi de olan Filiz Öztürk Çelik, Ümraniye Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ilişkinin tehdide dayalı olduğunu iddia ederek şöyle devam etti.

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi hafriyat alanı olmayan bir alanı, düzeltmesi için Ümraniye Belediyesi’ne süre vermesine rağmen bu işi düzeltmez, bir de durumdan kendine vazife çıkarır ve alanı hafriyat alanı ilan eder. Hem kendisi kaçak döküm yapar hem üçüncü kişilere kullandırır. Ümraniye Belediyesi Halk Ekmek’e borçlanır, bu kez ‘Ya benim borçlarımı ve cezalarımı sileceksiniz ya da Hukuk Komisyonundan dosyanız geçmez diyerek tehdit eder”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın borçsuz bir belediye alıp, önce borçlandırdığını sonra da borçlanma yetkisi aldığını iddia eden Filiz Öztürk Çelik, “Böyle bir başkanın gelip de İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve başkanına akıl vermesi çok manidardır. Ümraniye adına çok üzgünüm ve bu mahcubiyetimi sizlerle paylaşmak istedim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.