Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜÇ YILLIK PLAN SORUNU ‘OY BİRLİĞİ’ İLE SON BULDU

  • İstanbul Gündemi
  • 07.11.2020 - 20:18

Ümraniye Belediye Meclisi, Kasım ayı görüşmelerini üç oturumda gerçekleştirirken gündemde deprem, kentsel dönüşüm ve riskli alan ilanı yer aldı. Daha önce 2017 ve 2018 yıllarında meclisten geçen fakat bir vatandaşın açtığı dava sonucu 1/1000’lik planları iptal edilen; Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Kazım Karabekir ve Elmalıkent Mahalleleri imar uygulama planları, tüm partilerin ‘evet’ oyuyla meclisten yeniden geçti.

 

CHP Ümraniye Grup Başkan Vekili Ali Kılıç, söz konusu planlara geçmişte olduğu gibi yeniden ‘evet’ oyu vereceklerini belirtip, “İçimizde ukte kalmaması açısından komisyonlara gelirken biraz daha itinalı olunmasını rica ediyoruz” dedi.

 

BATUR: “VERİLEN OYLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

 

AK Parti Grup Başkan Vekili Maliki Ejder Batur, imar plan teklifi ile ilgili olarak “Daha önce hayata geçirdiğimiz planların, bir dava neticesinde usul yönünden iptali söz konusu olmuştu. Bugün yine noktasına virgülüne dokunmadan, herkese hakkını eşit dağıtması yönünden örnek gösterilen plan çalışmasını oylayacağız. Emeği geçen tüm kardeşlerime, 2017 ve 2018’de olduğu gibi bugün de verilen oylara AK Parti Grubu olarak teşekkür ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

 

ÖZGÜR ÜRETEN’İN KONUŞMALARI TANSİYONU YÜKSELTTİ

 

Elmalıkent’in bir bölümünü de içeren ‘riskli alan ilanı’ ilgili tartışmalar, son oturumda da yaşandı. CHP Ümraniye Meclis Grup Başkan Vekili Ali Kılıç, meclisi yöneten 2. Başkan Vekili Muharrem Balık ile atıştı. CHP’li Mehmet Özgür Üreten’in gündem dışı önerge sunmak için söz istemesine karşılık; Muharrem Balık’ın pandemi yüzünden oturumların uzadığını ve meclisteki tüm kişilerin sağlığını riske atmak istemediğini belirtip söz hakkı vermemesi Ali Kılıç ile tartışmaya girmesine neden oldu.

 

CHP Ümraniye Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten, riskli alan ile ilgili, bölgedeki 62 dönümlük boş arazinin yerine, depreme dayanıksız, can ve mal güvenliğini tehdit eden birçok yapının riskli alan ilan edilmesinin daha doğru olacağını belirtip alınan kararı eleştirdi. Üreten, “Yerel seçimlerden önce ‘Ümraniye’nin yüzde 90’ını imara kavuşturduk’ diye propaganda yapıyordunuz. Şimdi, Ümraniye Belediyesi olarak yetki ve görevlerimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrederken, bu konu hakkında hiçbir şey söyleyemeyecek miyiz? Riskli alan ilanı yoluyla imar planlaması yapılıyorken, bunu kamuoyunu aydınlatma namına… Yapılaşma oranı en küçük olan bölge riskli alan ilan edilirken, biz bununla ilgili hiçbir şey söylemeyelim mi?” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.