Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Türkiye'ye getirilen "Tosuncuk" Mehmet Aydın, 4 gün gözaltında kalacak

  • İstanbul Gündemi
  • 03.07.2021 - 22:25

Kamuoyunda Çiftlik Bank olarak bilinen sisteme para yatıran çok sayıda kişi mağdur olduğu gerekçesiyle 2018‘de yargı yoluna başvurdu. Sistemin kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ise, kurduğu sistem üzerinden topladığı paraların bir kısmıyla yurt dışına firar etti. 2 yıllık firarın ardından Mehmet Aydın, Brezilya‘da Türk Konsolosluğu‘na teslim oldu.

22.30‘DA TÜRKİYE‘DE OLACAK
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Mehmet Aydın‘ı taşıyan uçağın 09.50 sıralarında yola çıktığını ve saat 22.30‘da Türkiye‘de olacağını söyledi. Çataklı, '1 Temmuz‘da Brezilya‘daki başkonsolosluğumuza başvurarak teslim olmuştu. Hemen irtibata geçildi. Interpol dairesinden bir ekip de Brezilya‘ya gönderildi. Yerel prosedürler tamamlandıktan sonra arkadaşlarımız aldı. Bugün sabah 09.50 saatlerinde onu getirecek uçak hareket etti. Akşam 22.30‘da Türkiye‘de olacak.' dedi.

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ
Çataklı‘nın açıklamasının ardından Türkiye‘ye teslim edilmek için yola çıkan Tosuncuk‘tan ilk fotoğraflar da geldi. Görüntülerde Türk yetkililerin Tosuncuk‘un üst aramasını yaptığı ve uçakta oturduğu anlar yer alıyor.

4 GÜN GÖZALTINDA KALACAK
Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın‘ın Türkiye‘ye getirilmesi ardından 4 gün gözaltında tutulacağı öğrenildi. Cumhuriyet Savcılığı‘nca verilen gözaltı süresi boyunca sorgulanacak olan Aydın‘ın süre ardından hakkındaki işlemler başlatılacak.

VATAN EMNİYET‘E GÖTÜRÜLECEK
Türkiye‘nin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edilen ve bu sabah Türkiye saatiyle 09.40‘ta havalanan THY‘ye ait uçakla 22.30 sularında İstanbul Havalimanı‘na getirilmesi beklenen 'Tosuncuk' lakaplı Aydın, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uçakta gözaltına alınarak işlemlerinin ardından Vatan Caddesi‘ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürülecek.

MEHMET AYDIN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR
Hakkında İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan Aydın, 'Bilişim Sistemleri ve Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması' suçundan İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinin 7 Nisan 2021, 'Tehdit' suçundan Bursa 19. Asliye Ceza Mahkemesinin 8 Şubat 2021, 'Bankacılık Kanunu‘na Muhalefet' suçundan İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesinin 6 Haziran 2018, 'Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı', 'Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama', 'Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık', 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma' suçları kapsamında Geyve Sulh Ceza Hakimliğinin 19 Mart 2018 tarihli yakalama kararlarına istinaden Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranıyordu.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.