Dolar 32,5259
%0.12
Euro 34,9324
%-0.11
Altın 2.439,530
%0.14
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Türkiye’nin en büyük tıbbi ve aromatik bitki bahçesi Afyon’da

  • İstanbul Gündemi
  • 23.06.2021 - 17:25

Bu bitkilerden bir kısmı adlarıyla tanıdık geliyor, bir kısmına aşina değilsiniz değil mi? Bu saydığımız 14 çeşit bitki, Afyonkarahisar Kocaöz’deki Türkiye’nin en büyük tıbbi ve aromatik bitki bahçesindeki koca alanda en yoğun dikili olanlar. Birçok şehirde bile halka dağıtılan veya belediyece ekilen dikim adetleri bu sayılara ulaşamıyorken, Kocaöz’de bu cennet bahçeye 78 bin adet dikim gerçekleştirilmiş

ZIBAK: KOCAÖZ VE AFYON ADINA, ÜLKEMİZ ADINA UMUTLU VE AZİMLİYİZ

Kocaöz Belediye Başkanı Murat Zıbak “Türkiye’nin neredeyse tüm şehirlerini tarım projeleri için gezmiş Adnan Sak ve ekibiyle tanışmamızla başladı Kocaöz’ün hikayesi. Tarım, sulama alanlarında zaten çalışmalar ve yenilikler yapıyor halkımızın hizmetine sunuyorduk. Ispartarım Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sak, Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek Bey’in şehrimize davetleriyle bizleri buldu. İstişareler yaptık, verimli sohbetler de bulunduk. Vizyonu bu kadar geniş, akademisyenlerle ve her konuda işin uzmanlarıyla gönülden çalışan kadrosu olan böyle biriyle yola çıkılır dedik. Ve güçlerimizi birleştirdik. Fotoğraflarını çektiğiniz o büyük bahçe Kocaöz’de 2000 dönümlük çörek otu ekiminin yanında, mütevazı bir projeydi. Şimdi bahçemiz adından sıkça söz ettiriyor. Halk ozanımız Aşık Veysel’in dediği gibi “benim sadık yarim kara topraktır” sözünü, toprağa önem verdikçe fazlasıyla gördük. Kocaöz ve Afyon adına, ülkemiz adına umutlu ve azimliyiz.” dedi.

SAK: BİR NUMARA YAPMAK İSTİYORUZ

Ispartarım/ Famiyy markası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sak, “Murat Zıbak Bey tevazu gösteriyor. Onun vizyon ve bakış açısı, çalıştığı ekibin ve Kocaöz halkının özverisi yaptığımız araştırmalar neticesinde projeyi gönül rahatlığı ile burada yapabiliriz güvenini verdi. Bizler biliyoruz ki, iş birliği, sinerji, doğru iletişim ve özveri beraber yürünen yolda başarılar getiriyor. Murat Bey’in de dediği gibi, Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesi küçük ölçekli bir çalışmayken, toprağın ve çalışmanın verimiyle öylesine büyüdü ki. Ortaya çıkan tablo hepimizi memnun etti. Ülkemiz insanı o kadar güzel ki, beraber çalışılabiliyor ve topraklarımız o kadar verimli ki, dünyanın en iyi ve en fazla endemik bitki çeşitliliği biz de. Her geçen gün yeni bitkiler denemek ve bahçeyi de Afyonkarahisar’ı da, hem ekimini gerçekleştirdiğimiz 2000 dönüm çörekotu konusunda hem de sizlerin de gördüğü Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesi projesinde bir numara yapmak istiyoruz. Kocaöz çoktan duyulmaya başladı Çörekotu ekim sahasıyla. Proje çok da verimli gidiyor. Yakında hasat almanın güzelliklerini yaşayacağız. Sizlere saymaya çalıştığımız kantoron çiçeği, altın otu, civan perçemi, tıbbi nane, dağ kekiği, ada çayı, biberiye, İstanbul kekiği, ekinezya, girit kekiği, papatya, bahçe kekiği, yayla kekiği, aynısefa çiçeği gibi bitkilerde de Afyon ve Kocaöz ismini duyuracak inanıyoruz. Yola çıktığımızdan bu yana bizleri destekleyen Valimiz Gökmen Çiçek’e, yönlendirmeleriyle Van Yüzüncü Yıl Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Murat Tunçtürk’e, Bezmialem Üniversitesi’nden Prof.Dr. Murat Kartal’a, ekibiyle beraber özverili çalışmalarıyla bizi güçlendiren Kocaöz Belediye Başkanı Murat Zıbak’a ve bize inanan yanımızda olan dostlarımıza teşekkür ederiz.” Tarımla uğraşmak ve bu bitki çeşitliliğini yerinde görmek isteyen tüm halkımızı Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçemize davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.