Dolar 32,5679
%0.09
Euro 34,8967
%0.2
Altın 2.426,430
%0.13
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

TÜRKİYE FİNANS, ‘ÜRETİME DÖNÜŞ’ BULUŞMALARINI BAŞLATTI

  • İstanbul Gündemi
  • 07.10.2020 - 13:52

Oturuma ev sahipliği yapan Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Murat Akşam, Türkiye’nin geleceğinde, üretim ve ticaretin esas olduğunu belirterek, “Ülkemizin sürdürülebilir büyümesi için üretim olmazsa olmaz. Türkiye‘nin 500 milyar dolar ihracat yapabilecek kapasitede olduğunu biliyor ve bu hedefi yakalayacağına canı gönülden inanıyoruz. Bu hedefin gerçekleşmesi için toplumun farklı kesimlerinin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

 

Ev sahipliğini Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Murat Akşam’ın yaptığı dijital oturumun konukları Anadolu Grubu CEO’su Hurşit Zorlu, Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper ve Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül oldu.

 

‘KOBİLERİN YANINDA OLDUK’

 

Holdinglerin 2020 ajandalarının ve 2021 stratejilerinin konuşulduğu oturumda, ülke ekonomisinde üretimin yeri ve reel sektör yatırımları mercek altına alındı. Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Murat Akşam, pandemi dönemini dinamik bir şekilde yönettiklerini belirterek yılın ilk yarısını yüzde 40’lık bir büyüme ile kapattıklarını dile getirdi. Yerinde hizmet anlayışı ile pandemi döneminde de sahaya inerek müşterilerinin yanında olduklarını belirten Murat Akşam, “Bu seneye çok dinamik bir şekilde başlamıştık. Pandemi dönemi ile süreçlerimiz daha da hızlandı. Bu dönemde KOBİ’lerin, esnafın, üreticinin ve bireysel müşterilerimizin işlerini devam ettirebilmeleri için onlara her alanda destek olduk” dedi.

 

‘ÜRETİM OLMAZSA OLMAZ’

 

Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için üretim odaklı kalkınmanın teşvik edilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Akşam, memleketin geleceğinde üretim ve ticaretin esas olduğunu belirterek “Ülkemizin sürdürülebilir büyümesi için üretim olmazsa olmaz. Banka olarak yenilikçi ürünler geliştirmeye ve üretime inanıyoruz. Türkiye’nin üreticisi, esnafı ve finans kuruluşlarıyla 500 milyar dolar ihracat yapabilecek kapasitede olduğunu biliyor ve bu hedefi yakalayacağına canı gönülden inanıyoruz. Bu hedefin gerçekleşmesi için toplumun farklı kesimlerine her türlü desteği vermeye hazırız. Bu ülkenin sürdürülebilir büyümesi üretim ve ihracattan geçiyor. Türkiye Finans olarak bilançomuzu büyütürken imalata, sanayiye, ihracatçılara, lojistik, müteahhitlik ve enerji tarafına kuvvetli bir şekilde destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.