Dolar 32,5047
%0.29
Euro 34,5959
%0.29
Altın 2.493,110
%0.4
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

TÜKODER: “Gerçekten artık Yeter!”

  • İstanbul Gündemi
  • 04.07.2021 - 22:55

‘Zamlara hayır’ diyerek, yapılan zamların geri çekilmesini, zam yerine tam tersinin yapılarak fiyatların aşağıya çekilmesi gerektiğini, KDV’lerin düşürülerek, yoksulluk ve açlığın yok edilmesi için tedbir ve önlemler alınması gerektiğini dile getiren Tüketiciyi Koruma Derneği, temel ihtiyaçların karşılanma hakkının evrensel bir hak olduğunu söyledi.

Basın açıklaması öncesi konuşan Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal, KDV oranlarına dikkat çekerek, pırlantadan alınan vergi ile temel ihtiyaçlardan alınan KDV oranındaki farka dikkat çekerek, “Vatandaşın temel ihtiyacı pırlanta mı? Yatlarda yemek mi? KDV’yi orada yükseltin, temel ihtiyaçlarda sıfırlayın” diyerek hükümet yetkililerine çağrıda bulundu.

Kayıp-kaçak bedeli olarak başkalarının kullandığı elektiriğin artık vatandaşın cebinden karşılanmasını istemediklerini söyleyen Koçal, “Yüksek mahkemenin aldığı karar gibi, kayıp kaçak fatura bedellerini faturadan kaldıracak yasal düzenlemeleri artık meclise sunun, güçlü şirketleri korumayın” dedi.

Tüm tüketici örgütleriyle birlikte TÜKODER olarak zamlar geri alınanana kadar sahada olacaklarını, tüm muhalefet örgütleriyle birlikte de seslerini Ankara’ya duyurana kadar ses yükselteceklerini söyleyen Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal, “Yaşasın halkımızın örgütlü mücadelesi” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Koçal’ın ardından “Gerçekten artık YETER!” diyerek Etkinliklerden Sorumlu MYK üyesi ve Başakşehir Şube Başkanı Aydan Kara, özelde elektrik ve doğalgaz zamlarına, genelde ise tüm zamlara karşı TÜKODER’in basın açıklamasını okudu.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.