Dolar 32,5237
%0.11
Euro 34,9146
%-0.16
Altın 2.438,690
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

TRKTYD, 2. YÖNETİM ÇALIŞTAYINI BU YIL İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 07.06.2021 - 12:05

Sektörün önce gelen isimlerinin katıldığı Çalıştay’da toplantının amacına yönelik konuşmaların da gerçekleştiği program, 2-4 Haziran tarihleri arasında 3 gün süreyle devam edeceği bilgisi verildi.

Pandemi koşullarına uygun gerçekleştirilen Programda; 65.Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk ÖZLÜ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nusret BAYRAKTAR, Sakarya Hendek Belediye Başkanı Turgut BABAOĞLU, TİSK Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak AKKOL, ASKON Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Başkanı Orhan AYDIN, Borsan Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet ŞENOCAK, TRGYD Güvenlik Yöneticiler Derneği Başkanı T.Kazım ELADAĞ ile sektörün önde gelen dernekleri, vakıfları ile çok sayıda davetli salonda yerini aldı.

NUSRET BAYRAKTAR: “NİTELİKLİ BİLGİLİ, BELGELİ VE EHLİ ÇALIŞMALAR SÜREKLİ HALE GELMELİ’

Tanıtım ve organizasyona dair yapılan ilk açılışın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti eski Milletvekili Nusret BAYRAKTAR: “Değerler yönetimi noktasında eksikliklerimiz ve zafiyetlerimiz var. Genç yavrularımız ve çocuklarımız ile acaba değerler yargısında; kültürümüze, özümüze, inancımıza, yaşam tarzımıza, dünyadaki bölüşmelere, adalete ve hakka ne kadar hassasız, ne kadar başarılıyız. Bu bakımdan yerel yöneticilerimiz ve genel yöneticilerimiz ile sivil toplum örgütleri ki özellikle eğitim camiasında değerler yönetimimizdeki hassasiyetlere bakması gerekir. Nitekim son pandemi döneminde karşı karşıya kaldığımız olayların bir bölümü dünyayı olumsuz yönde salladı. Bu salgın süresince yapmamız gereken birçok sorumluluğu yerine getirmedik ve bu alanda bize ciddi nasihatler verenler vardı dikkate almadık, almıyoruz! O zaman iptiyadıdır.  Dolayısıyla bu hezeyandan istifade ederek kentsel Tesis Yönetimi bu iş içinde öncülüğünü yapması lazım. Apartmanlarda sitelerde çok daha farklı çalışmalara imza atmamız gerekir.

Bu yıl içinde yapılan tüm faaliyetlere baktığımızda ibretlerle ve imtihanlarla dolu bir dünya hayatı var. Eğer birlik ve beraberlik içerisinde olup her şey bana değil bir bana bir sana olması lazım. Dolayısıyla bu paylaşımları birlik ve beraberlikleri toplumdan esirgemezsek eğer kapılar açılır. Nitelikli eğitim, nitelikli paylaşım ve nitelikli bilgili, belgeli ve ehli çalışmalar yapabiliyor olmanın yolu bu tür çalışmaları sürekli hale getirmekle olur” diye konuştu.

BURAK AKKOL: ‘EN GURUR DUYDUĞUMUZ KONU İSTİHDAM OLDU’

Nusret Bayraktar’ın konuşmasının ardından TİSK Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak AKKOL ise açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Pandemi koşulları nedeniyle birçok çalışma arkadaşımız salgının getirdiği ekonomik durumdan etkilendi. Kurum olarak icraatlerimiz arasında buna ilişkin elbette ki çalışmalarımız oldu. örneğin; kısa çalışma ödeneğinde arkadaşlarımız faydalandı. Ancak emekçi dostlarımızın yanında olduğumuzu göstermek ve dünyanın içine düştüğü bu sıkıntıdan bir nebzede olsa kurtarmak adına arkadaşlarımızın 14 aydır yarım olan maaşlarını tamamlamaya devam ettik. DİSK’inde desteği ve teşfikiyle arkadaşlarımız maaşlarını tam aldı. Böylece ekosistemimizdeki yaklaşık 2 milyon kişi ya tam maaş aldı, ya da kısa çalışmadan yararlanarak üstü tarafımızdan tamamlandı. Bizim yaptığımız hesaplara göre yaklaşık 14 aydır 5 milyarlık bir nakdi desteği çalışanlarımıza vermiş olduk. Benim şahsen en gurur duyduğum konu istihdam konusu oldu. istihdam doğal olarak tüm dünyada sıkıntılı bir süreçten geçiyor pandemiden dolayı özellikle hizmetler sektöründe bir baskı söz konusu ve bu baskının devam etmesi hususunda ümit ediyoruz ki ülke olarak çabuk toparlanacağız. TİZ ekosistemi geçen sene 2020 Mart ayında 2 milyon kişiydik, bugünde 2 milyon kişiyiz. Bir kaybımız olmadı. Bizim en büyük gururumuz ülkeye de en büyük katkımız bu istihdamın devamı olduğunu düşünüyoruz.

DİSK olarak bizim bir söylemimiz var. Biz birlikte tümüz diyoruz. Tabi bunu derken özel sektör, kamu işçi-işveren sendikaları bugünde bir arada olduğumuz Kentsel Tesis Yönetimi Derneği gibi dernekler bir arada olursa herhangi bir sorunu topluca sahiplenirsek çözemeyeceğimiz bir problem kalmaz diye düşünüyorum” 

SUAT SANDALCI: ‘BU ÇALIŞTAYDAN İYİ SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANCIM TAMDIR’

Türkiye Kentsel Tesis Yönetimi Derneği Başkanı Suat Sandalcı, konuşmasında “Türkiye’nin her bölgesinden katılan tesis yönetim şirketlerinin gayretiyle biz 2. Tesis Yönetim Çalıştayı’nda da çok iyi bir sonuç alacağımıza inancımız tamdır” diyerek devam ettiği konuşmasında şu konulara dikkat çekti: “Bundan 8 yıl önce hizmet verdiğim sırada adeta bugün içinde söylenmiş bir sözümü aktarmak isterim. Bir televizyon programında dedim ki; biz birlik olmazsak bu mücadeleyi toplu olarak sürdürmezsek benim Samsun’da vermiş olduğum hizmetin bir anlamı da kalmaz. Türkiye genelindeki çalışmalarımızın sürdürülmesi gerektiğini bundan 8-9 yıl önce söylemiştim. Hamdolsun hayalimizdi kabul oldu bir kardeşiniz olarak burada hem değerli yöneticilerimizi hem de sektör temsilcilerimizi görmekten onur duyuyorum. Çalışmalarda da her zaman geliştirici olduk. İstişarelere de açık olduk. Neticesinde ilk olarak iç işleri Bakanlığı genelgesinde apartmanlardaki site yöneticilerinin de sorumlulukları dahil edildi. Bununla birlikte bakanlığa gerekli dosyaları sunduk. Az önce sizlerin de görmüş olduğu Ankara’da gerçekleştirmiş olduğumuz Tesis Yönetim Çalıştayı Programımıza 81 il temsilcisi katıldı ve biz bu çalıştay raporlarını biz Maltepe Üniversitesi akademisyenleri ile birlikte ve yine Maltepe Üniversitesi Medeni Hukuk Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Sabahat Özdan hocamızla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teslim ettik. Sonrasında bu çalışmalar neticesinde tekrar akademisyenlerimizle toplandık. Dedik ki bizim Ankara da yapmış olduğumuz Çalıştay’ın bir de İstanbul’da yapılması sektöre fayda sağlayacağı kanaatine vardık. Dolayısıyla bugün burada 3 gün boyunca sürecek olan programımızda Türkiye’nin her bölgesinden katılan tesis yönetim şirketlerinin gayretiyle biz 2. Tesis Yönetim Çalıştayı’nda da çok iyi bir sonuç alacağımıza inancımız tamdır' 

GÖSENİN AKTAŞ - İSTANBUL GÜNDEMİ 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.