Dolar 32,5648
%0.06
Euro 34,8657
%0
Altın 2.435,900
%0.24
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

TOGG CEO’SU KARAKAŞ: ‘GÖZLER TÜRKİYE’NİN ÜZERİNDE’

  • İstanbul Gündemi
  • 05.10.2020 - 11:40

Gebze’deki merkezde tüm hızıyla çalışmaların devam ettiği Türkiye’nin elektrikli otomobili TOGG’un, Gemlik’te faaliyete girecek olan fabrikasında da temel güçlendirme çalışmaları sürüyor. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş konu ile ilgili olarak “Bir hayali gerçekleştirme peşindeyiz. Tüm gözler üzerimizde. Biz de 24 saat durmadan çalışıyoruz. Avrupa da çalışmalarımızı yakından takip ediyor. Bu yüzden hata yapma lüksümüz yok” diye konuştu.

 

Öte yandan Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu (TEHAD) Başkanı Berkan Bayram, “Tüm dünyada giderek artan bir hızla elektrikli ulaşım önem kazanmakta, devletler tüm stratejik yatırımlarını özellikle pil üretimi ve çevreci araçlara yapmaktadırlar. Ülkemizin de Milli Otomobil Projesinin ‘Elektrikli’ olacağından yola çıkarak, öncelikle devlet kademesinde temsil edilebilmesi adına bir an önce Elektrikli Ulaşım Bakanlığı’nın kurulması gerekliliği zaruridir. Daha sonra ise tüm büyükşehir belediyelerinde de Elektrikli Ulaşım Daire Başkanlık’larının oluşturulması ve ilgili mevzuatların yasal açıdan ele alınarak bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.  

 

AVRUPALI TÜRK FİRMASINDAN YERLİ OTOMOBİLE DEV PROJE

 

Fransa merkezli Türk firması Zifort Immatriculation, QR kodlu plaka yöntemiyle yeni otomobilde bir ilke imza atmayı hedefliyor. Proje kapsamında, QR kodlu plaka yöntemiyle emniyet güçlerinin işinin kolay hale gelmesi amaçlanıyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Demirbaş ‘’Geliştirdiğimiz sistemle birlikte emniyet güçleri tarafından QR kodunun okutulmasıyla aracın ruhsat, muayene ve sigortasının güncel olup olmadığı bilgileri anında görünürken, herhangi bir çalıntı araç durumunda ise hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesine olanak sağlanıyor. QR kod sayesinde plakanın gerçek olup olmadığını da aynı zamanda tescil etmiş oluyoruz ‘’ diye konuştu.

 

Demirbaş, ilk defa bu sistemi 2 yıl önce, gelen talepten ötürü, bir orta doğu ülkesi için geliştirdiklerini dile getirirken yerli otomobil atağıyla birlikte üretimi Türkiye’ de gerçekleştirerek ilk olarak yerli otomobilde bu yazılım sistemini kullanmayı hedeflediklerini belirtti.  Ayrıca şirket yetkilisi artan talepler doğrultusunda Türkiye’de oluşturacağımız üretim ağıyla bu teknolojiyi dünyaya ihraç edeceklerini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.