Dolar 32,5746
%0.11
Euro 35,0131
%0.53
Altın 2.431,880
%0.36
Bist-100 9.772,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

TEVFİK GÖKSU’DAN CHP YÖNETİMİNE ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

  • İstanbul Gündemi
  • 21.11.2020 - 12:18

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB’nin 2021 bütçesinin görüşüldüğü meclis oturumunda, yönetimin 500 gününü iletişim illüzyonlarına ayırdığın, afişlerle süslediği bilgilerin ise resmi evraklarda yalanladığını söyleyerek, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

“Buradaki arkadaşlar şimdi şok olacak” diyerek İBB’nin 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında söz alan Mehmet Tevfik Göksu 'İstanbul‘un ilk 500 günü maalesef ‘iletişim illüzyonları‘ ile geçmiştir. Kalıcı hizmetler yapmak yerine, ‘-mış‘ gibi yapılmıştır. Çok büyük vaatlerle göreve gelen Sayın Başkan‘ın 500 günde tüm enerjisini iletişim illüzyonlarına ayırdığı görülmüştür. Belediyenin kurumsal iletişim birimleri öyle bir noktaya gelmiştir ki, artık yalanları kurumsallaştırmaya başlamışlardır' diyerek devam etti.

 

İŞTEN ÇIKARILANLARI KONUŞTU

 

Seçim döneminde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu‘nun, İBB‘de çalışan kimseyi işten çıkarmayacağına söz verip binlerce kişiyi işinden ettiğini söyleyen Göksu, 'İlk 500 günde bolca şov ve illüzyon yapmanın yanında çokça beceriksizlik, samimiyetsizlik ve partizanlık örnekleri de sergilediniz. Genel Başkanınız ve Sayın Başkan siz defalarca, ‘Kimseyi işten atmayacağımıza namus sözü veriyoruz‘ demiştiniz. Buna rağmen binlerce kişiyi işten attınız. Bunun yorumunu da ekmeğinden ettiğiniz kardeşlerimize ve aziz İstanbullulara bırakıyorum' dedi.

 

“7 BİN 500 NOKTADA VERLDİĞİ SÖYLENEN İNTERNET HİZMETİ NEREDE?”

 

İBB‘nin, 'İstanbul‘un her tarafına 7 bin 500 noktada internet hizmeti veriyoruz' ilanlarını her yerde gördüklerini, hala daha bazı yerlerde durduğunu “Peki gerçek nedir?” diyerek devam eden Göksu, “Gerçek, 2021 Senesi Performans Programı Kitabı‘nda. Bu kitabın 40. sayfasında ‘Ücretsiz internet hizmeti verilen nokta sayısı‘ diye bir performans göstergesi var. Orada ne yazıyor biliyor musunuz? 2020 senesinde internet hizmeti verilen nokta sayısı 3 bin 800. 2021 hedefi ise 3 bin 900 nokta. Peki bu 7 bin 500 nedir? Galiba yalanda doz aşımı bu olsa gerekir veya aşırı dozda yalan da diyebiliriz' ifadeleri ile devam etti.

 

“LÜKS YEMEKLERİN HESABINI İSTANBULLULAR ÖDEDİ”

 

İmamoğlu‘nun, yediği lüks yemeklerin faturalarını dahi İstanbullulara ödettiğini söyleyen Tevfik Göksu, 'Aslında her şey bundan 500 gün önce Başkanlık makamının mutfağında kurgulanan antrikot ve musakka senaryosuyla başladı. Kameralar önünde; ‘Ben de personelle birlikte musakka yiyeceğim‘ diye konuşan Sayın Başkan, kameraların olmadığı yerlerde yediği lüks yemeklerin faturalarını maalesef İstanbullular’a ödetti. Kameralar önünde ‘İsrafı sona erdireceğim‘ diyen Sayın Başkan, kameraların olmadığı lüks restoranlarda israfta sınır tanımayarak büşon paralarını bile İstanbullular’a ödetti. Hatta o da yetmedi, kişi başına 6 bin 395 TL yemek parası ödetti' diyerek hem güldü hem de tepki gösterdi.

 

“DEPREM BÜTÇESİ 2021’DE DE DÜŞTÜ”

 

Yenikapı, Fazilet Durağı ve ‘Temel Atmama‘ törenlerine de sırasıyla değinen Göksu, 'Yenikapı‘da şov yapmaya çalıştınız elinize yüzünüze bulaştırdınız. Fazilet Durağı yalanında İstanbullulara iftira attınız ve böylece Fazilet kavramının, sizin için sadece uğramadığınız bir durak isminden ibaret olduğunu hepimiz anlamış olduk. Temel atmama töreniyle acziyetinizi ortaya koyup kendinizi birkaç yandaş ve yapraklara alkışlatmak zorunda kaldınız' diyerek, deprem bütçesinin 2021‘de de düşürüldüğünün altını çizdi.

 

“SON İKİ YILDA KENTSEL DÖNÜŞÜM BÜTÇESİ YÜZDE 75 DÜŞÜRÜLDÜ”

 

İBB‘nin 2021 bütçesinin deprem çalışmalarında sınıfta kaldığını belirten İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İmamoğlu‘na 'Bu bütçede deprem tedbirleri yok. Bu bütçede deprem yatırımları yok. İstanbul‘un en önemli meselesinin deprem tedbirleri olduğu hepimizin malumudur. Son İzmir depremi, kaybedecek bir günümüz bile olmadığını göstermiştir. Deprem konusu bu kadar ciddi olmasına rağmen, peki Sayın Başkan 500 günde ne yapmış? Sadece çalıştay yapmış ve bolca vaatlerde bulunmuş. Sayın Başkan her yerde ‘Deprem tehdittir‘ diyor. Geçenlerde bir gazeteye verdiği röportajda özetle; ‘Bilim kurullarımızla birlikte hareket ediyoruz, çalışmalarımızı tamamlıyoruz, hızlı tarama yöntemini bilim kurulumuzla gerçekleştiriyoruz, yapılması gerekenler hakkında görüşmeler yapıyoruz‘ demiş. Peki icraat nerede? Deprem İstanbul için tartışmasız en hayati konudur. Bunu Sayın Başkan da defalarca vurgulamıştır ama sadece konuşmuştur, bunun dışında hiçbir icraatları yoktur. Sayın Başkana ve CHP yönetimine göreve geldikleri günden bu yana kaç tane deprem odaklı konut yenilediklerini sormak istiyorum: Kaç adet kentsel dönüşüm projesi yaptılar? Var mı bir rakam? Yok. Kaç tane riskli binayı yıkıp yenilediniz? Sıfır. İşte İstanbul için gerçek felaket budur' diyerek, Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB yönetimin, son iki yılda kentsel dönüşüm bütçesini yüzde 75 düşürdüğünü söyledi.

 

Depremden korunmanın birinci şartının, binaları yenilemek ve bunun da dönüşüm projesi demek olduğunu belirterek devam eden AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, 2018 Ak Parti döneminde 1 milyar 18 milyon TL olan kentsel dönüşüm bütçesinin, 2021 bütçesinde 257 milyon 119 bin 500 TL‘ye düşürüldüğünü ifade ederek, “Yani AK Parti‘nin İstanbul için ayırdığı deprem bütçesi, bugün CHP‘nin ayırdığının tam 6 katıydı' dedi.

 

“BAKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLARININ İPTALİ DIŞINDA HİÇBİR MÜRACAATI OLMADI”

 

Ekrem İmamoğlu Başkanlığındaki İBB yönetiminin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘na kentsel dönüşüm planlarının iptali dışında hiçbir müracaatı olmadığının da altını çizen Göksu, 'İmamoğlu, deprem konusunda Bakanlıkla birlikte hareket etmeleri gerektiğini söylüyor. Şimdi ben Sayın Başkan‘a soruyorum; Bugüne kadar; ‘Şu bölgede ben kentsel dönüşüm yapmak istiyorum‘ diyerek bakanlığımıza bir müracaatınız oldu mu? Tabii ki olmadı ama başka bir konuda onlarca müracaatınızın olduğunu biliyoruz. Deprem riski taşıyan konutların yıkılıp yeniden yapılması için oluşturan kentsel dönüşüm planlarının iptali için onlarca müracaatınız oldu. Bu yetmedi, iptal için yargıya gittiniz. İBB yönetiminin, insanların hayatlarını ilgilendiren bir konuda kayıtsız kalması, İstanbul adına depremden daha da tehlikelidir. Deprem konusu hiçbir siyasetçinin malzeme yapacağı bir konu değildir. Özellikle de CHP, yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına engel olma çabasından vazgeçmelidir. Yapılan her yenileme plan ve projesine ya karşı çıkmış ya da projelerin mahkeme kapılarında yıllarca sürünmesine sebep olmuştur' diyerek devam etti.

 

“ENGELLEMEK İSTEDİKLERİ KONUTLARI GURURLA TESLİM ETTİLER”

 

CHP‘li siyasetçilerin geçmişte karşı çıktıkları projelerden bugün övünç duyarak bahsettiklerini de söyleyen Tevfik Göksu, KİPTAŞ tarafından Silivri‘de inşa edilen ve CHP‘liler tarafından protesto edilen konutları, İmamoğlu’nun gururla teslim ettiğini belirterek, “Karşı çıktıkları deprem konutlarının teslim töreninde bile şov yapmayı ihmal etmemişlerdir. 4. Etap temel atma töreni de, kaderin bir cilvesi olarak CHP‘li İBB Başkan‘ına nasip olmuştur. Engellemek istedikleri konutların temelini atmışlardır” dedi.

 

Yine AK Parti döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bayrampaşa‘da yapılan konutlara CHP’nin defalarca itiraz ederek mahkemeye taşındığını ve inşaatın durdurulması için ellerinden geleni yaptığını söyleyerek devam eden Göksu, “Bu işlerin öncülüğünü yapan birini de belediyede deprem ve kentsel dönüşüm işlerine bakan birimin başına getirdiniz. Bu bir komedi midir, yoksa trajedi midir, kararı milletimiz versin' diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.