Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

TAHŞİYE KUMPASÇILARI İÇİN YENİ DAVA

  • İstanbul Gündemi
  • 12.10.2020 - 18:11

Dosyatv.com’dan Mustafa Aydın’ın haberine göre, İstanbul Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nun 15/09/2020 tarih ve 2020/26798 sayılı iddianamesi ile açılan dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 14 Aralık 2014’te yapılan operasyonlar sırasında gözaltına alınan ancak mahkemede verdiği ifadeyle dosyası tefrik edilen Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı da yeni davada yargılanacak. Ekrem Yalvak da Tek Türkiye dizisi içinde yayınlanan Karanlık Karar Kurulu bölümlerini hazırlayan Ser Film Yapım Pazarlama Dağıtım ve Ticaret Anonim Şirketi’nin mali işler koordinatörü olduğu için yargılanacak. Yalvak’ın, STV için toplanan himmet paralarını kumarhanelerde harcadığı tespit edilmişti. STV Genel Müdürü Hidayet Karaca ve FETÖcü polislerin yargılanıp ağır cezalara çarptırıldıkları ve temyiz tarafından da onaylanan ilk davada, Karanlık Karar Kurulu diyaloglarının FETÖcü polis müdürü Bayram Özbek tarafından yazıldığı, Ser Film’de de çekildiği ortaya çıkmıştı. FETÖ’cülerin kurduğu kumpasla Muşlu Mehmed Doğan Hocaefendi ile birlikte gazeteci-yazarlar Mustafa Kaplan ve Bünyamin Ateş’in de aralarında bulunduğu 120’yi aşkın kişi mağdur edilmişti.

 

İlk duruşma 30 Aralık 2020 günü saat 09.30 gerçekleştirilecek. Eski davada mahkum olan isimlerin bazıları bu davada da farklı suçlamalarla sanık olarak yer alıyor.

 

İŞTE YARGILANACAK İSİMLER

 

Cemal Aslan, Hayati Başdağ, Serdal Kurtoğlu, Abdullah Seyit Ateşçi, Ahmet Basık, Ahmet Gül, Ahmet Öztürk, Ali Fuat Yılmazer, Ayhan Akça, Aytekin Ağören, Ekrem Çelik, Ekrem Yalvak, Engin Koç, Erdem Kısa, Erol Demirhan, Fahri Sarrafoğlu, Fatih Çetinkaya, Ferdi Taşkaya, Fethullah Gülen, Hasan Basri Kahraman, Hayrettin Kardiyen, Hidayet Karaca, Hüseyin Nohut, İsmail Yücel Zırhlı, Mehmet (Yunus)Aylıdere, Mehmet Savaş Özcan, Mehmet Şerif Güney, Mesut Yılmaz, Mustafa Karabörk, Mustafa Kartal, Mutlu Ekizoğlu, Ömer Köse, Ömer Önder, Rıfat Aslan, Sabit Çakar, Salih Asan, Selçuk Ocaktan, Ekrem Dumanlı, Serkan Çinici, Talat Burak Karaltı, Tolga Güzeltaş, Tufan Ergüder, Ufuk Yıldırım, Yasin Koyuncu, Yurt Atayün

 

Sanıkların yargılanacağı suçlar: 

Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma,
Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme,
Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma,
İftira, İftira Nedeniyle Mağdurun Gözaltına Alınmasına veya Tutuklanmasına Neden Olma,
Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği

 

 

Kaynak: https://dosyatv.com/ozel-haber-tahsiye-kumpascilari-icin-yeni-dava-acildi-gulen-dumanli-ve-karaca-yine-sanik/

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.