Dolar 32,5589
%0.06
Euro 34,9528
%0.36
Altın 2.423,090
%0
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Sukas: ‘‘Bugün geldiğimiz noktaya tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik’’

  • İstanbul Gündemi
  • 10.10.2021 - 21:23

İYİ Parti Tuzla İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen programa İYİ Parti Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, İYİ Parti Tuzla İlçe Başkanı Op. Dr. İhsan Önder Albayrak, ilçe yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda partili katıldı.

ALBAYRAK: ‘‘İYİ GENÇLİK TUZLA’DA ARTIK ÇOK DAHA GÜÇLÜ’’

Rozet takma töreninde konuşan İYİ Parti Tuzla İlçe Başkanı Op. Dr. İhsan Önder Albayrak, ‘‘Bugün Tuzla’da İYİ’ler olarak Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas’ın çok kıymetli katılımlarıyla 50 gencimizi iyiler ve cesurların saflarına katmak ve rozetlerin takılmasını sağlamak amacıyla bir araya geldik. Sayın Genel Başkan Yardımcımız o kadar yoğun işleri arasında bizi kırmadı, sizlere ne kadar önem verdiğinin göstergesi olarak teşrif ettiler, ayaklarına sağlık. İYİ Gençlik Tuzla’da artık çok daha güçlü. Saygıdeğer Genel Başkan Yardımcımız Berna Sukas’a sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliriz.’’ dedi.

Tuzla İYİ Parti Gençlik Kolları’na üye olan gençlere rozetlerini taktıktan sonra İYİ Parti Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, siyasi gündemi değerlendirip İYİ Parti’nin politikalarını anlattı.

SUKAS: ‘‘BUGÜN İTİBARİYLE GELDİĞİMİZ NOKTADA YÜZDE 21 BANDINI AŞTIK’’

Yaklaşık 4 yıldır İYİ Parti olarak bir mücadelenin içinde olduklarını söyleyen İYİ Parti Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, ‘‘Kendimi adıma tüm samimiyetimle şunu söyleyebilirim ki siyaseti ülkemizin gençleri ve çocukları için yapıyorum. Bunun için yola çıktım. İYİ Parti’de siyaset yapmak başından beri çok zordu. İYİ Parti büyük sermaye gruplarının ya da yurtdışı belli siyasi odakların destekleriyle kurulan yolu açılan bir siyasi parti değildi. Bugün geldiğimiz noktaya emin olun tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik. Bırakın yol almayı ilçe binası kiralamak o kadar zordu ki o kadar engellendik ki kira sözleşmesi yaptığımız yerlerin ilçe binası olarak kullanılacağı anlaşılınca gayrimenkul sahipleri baskısıyla bu kira sözleşmelerini feshetmek zorunda kaldılar ilk başladığımız günlerde. Yazlı ve görsel basın bizi görmezden geldi, bağımsız yerel gazeteler dışında bizden bahseden bize yer veren hiçbir yayın organı yoktu. Sosyal medya aracılığıyla sizlere kendimizi tanıtıp bizde varız demeye çalıştık. Ama zaman içinde Genel Başkanımız Meral Akşener’in azmiyle, inancıyla ve yanındaki ekiple, bütün teşkilat mensuplarımızla inandığımız değerlerden davadan vazgeçmedik ve bugün itibariyle geldiğimiz noktada yüzde 21 bandını aşmış iktidarı hedefleyen birinci parti olmayı hedefleyen bir siyasi parti konumuna geldik. Burada sizlerin bize olan güveni ve desteği en önemli gücümüz. Yeni kurulan diğer partilere göre daha fazla büyümemizin nedeni, hepimizin içinde Genel Başkanımız Meral Akşener’den aldığımız samimiyet var.  Biz bu ülkenin geleceğinin İYİ olması, iyiliğin bütün ülkeye yayılması tüm kalbimizle samimiyetimizle istiyoruz bunun için azmettik. Biz bütün ülkenin gençlerinin bize oy versin veya vermesin hiç fark etmez hepsi bu vatanın evlatları. Gençlerimizin daha refah, daha huzurlu, daha ekonomik seviyesi yükseltilmiş bir Türkiye’de yaşaması için parti programımızı geliştiriyoruz.’’ diye konuştu.

‘‘BU İKTİDAR HER SEÇİM ÖNCESİ VAATLERDE BULUNUYOR SEÇİM BİTİNCE RAFA KALDIRIYOR’’

İYİ Parti’nin parti programının sadece gençlerin oyunu almaya ve seçim dönemi gönlünü almaya yönelik olmadığını kaydeden Sukas şöyle devam etti: ‘‘Bu ülkede daha iyi ve mutlu yaşayabilecekleri müreffeh bir ülke sunmak adına sadece gençlik politikası değil, çevre politikası, kadın politikası, ekonomi politikaları, dış politikalarında biz yapabileceğimizin en iyisini genç, kadın, emekli, işçi ayırt etmeden bütün programlarımızı bunun üzerine geliştiriyoruz. Sizlerin pek çoğu bu iktidarın döneminde dünyaya geldiniz, başka iktidar görmediniz, başka iktidar tatmadınız maalesef. Bu iktidar her seçim öncesinde vaatlerde bulunuyor sonra 3,5 yıl bu vaatler rafa kalkıyor en bariz örneği memurlara 3600 ek göstergesi. Her seçim öncesinde 3600 ek gösterge seçmene vaat ediliyor. Seçimler bitiyor vaatler rafa kalkıyor. Verdiğiniz sözleri tutun, 3600 ek göstergeyi hak edenlere verin. EYT’lileri görün bu insanlar emeklilik hakkını elde etmişti, bir gece kafanıza esti o haklarını ellerinden aldınız. EYT’lilerin haklarını geri verin. 3,5 yıl kulaklarının üstüne yatıyorlar. Onlar da biliyor oy oranlarının düştüğünü biliyorlar, halkın desteğini kaybettiklerinin onlar da farkındalar. Şimdi tekrar gündeme geldi, tekrar vaat etmeye başladılar, 3600 ek gösterge sorununu 1 yıl içinde çözeceğiz demeye başladılar. Biz bu milletin daha iyi yaşaması için ne gerekiyorsa onun için siyaset yapıyoruz. Sadece gençler için değil herkes için yapıyoruz gencin mutlu olması için annesinin de mutlu olması gerekir. Bu gencin mutlu olması için babasının emeklilik hakkının zamanında verilmiş olması ani kararlarla bu hakkının elinden alınmaması lazım. Emekli olmuş her ailede en azından asgari geçim temin edilmiş olması gerekir. Asgari ücret 2825 lira iken emekli maaşının 1300 lira olmaması gerekir. Ne yapın bu insanlar ölsün mü aç mı yaşasın. Biz toplumun mutluluğunu bir kesim olarak değil bütüncül olarak gerçekleşeceğine inanıyoruz. Biz bunu temin etmek için tüm samimiyetimizle çalışıyoruz.’’

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.