Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Soru ‘Meftayı nasıl bilirdiniz’ Cevap “Gömün gitsin”

  • İstanbul Gündemi
  • 25.11.2021 - 18:18

31 gündür ‘SıfırZam’ dayatmasına karşı greve çıkan Bakırköy işçilerine, üzerinde “Helalleşme Bakırköy İşçisiyle Başlar’ yazılı tabutla farklı illerden desteğe gelen işçiler, “Meftayı nasıl bilirdiniz” diye sordu, işçiler hep bir ağızdan “Gömün gitsin” diyerek karşılık verdi.

‘Sıfır Zam’ dayatmasıyla greve çıkan, ilerleyen süreçte ise kanuna aykırı 4 yıllık sözleşme ile yıllara göre %3-5-7 ve %10 zam öneren Bakırköy Belediyesi‘nin kapısına, Belediye İş Sendikası’na üye işçiler bu kez tabut bıraktı.

EGE VE AKDENİZ’DEN SONRA, KARADENİZ DE DESTEĞE GELDİ

Önceki günlerde Ege ve Akdeniz bölgelerinden gelen sendika temsilcilerinin ardından, bugün de Ankara, Samsun, Giresun, Ordu, Çorum ve Tokat‘tan çok sayıda sendikalı Bakırköy işçilerine destek için geldi.

Farklı illerden gelen işçileri, “Bakırköy sizinle gurur duyuyor” sözleriyle alkışlarla karşılayan belediye çalışanları, hep birlikte Özgürlük Meydanı’na geçti. Meydan da basın açıklaması yapan Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Bayram Özkan, öncelikle soğuk hava şartlarına rağmen direnişin sembolü haline gelen kadın işçilere ve farklı illerden gelerek destek veren tüm temsilci ve üyelere teşekkür etti.

31 gündür devam eden grevlerine, anlaşma sağlanana kadar devam edeceklerini belirten Özkan, tek istediklerinin insanca yaşayacak ücret olduğunun altını çizdi.

ÖZKAN: “HER SÖZLEŞME DÖNEMİ YAŞANAN İŞÇİ ZULMÜNE SON”

Öncelikli şartlarının her mayıs ayında yenilenen işçi sözleşmeleriyle korku yaşayan işçi zulmüne son vermek olduğunu vurgulayan Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Bayram Özkan, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” dedi.

Hep birlikte üzerinde “Helalleşme Bakırköy İşçisiyle Başlar’ yazılı tabutun yanında halay çekip türküler söyleyen işçiler, tabutla birlikte Bakırköy Belediye binası nüne yürüdü.

Bina önünde “Meftayı nasıl bilirdiniz” diye soran sendika temsilcisine cevap veren işçiler hep bir ağızdan “Gömün gitsin” diyerek karşılık verdi.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.