Dolar 32,5047
%0.29
Euro 34,5959
%0.29
Altın 2.493,110
%0.4
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ŞİŞLİ’DE ÖRNEK DAYANIŞMA

  • İstanbul Gündemi
  • 11.09.2020 - 14:58

Şişli Belediyesi bünyesinde faaliyete girecek olan “Sosyal Mutfak” yerel yönetimin öz kaynaklarını kullanmadan ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaşan bir“üretim üssü”,aşçılık eğitimi veren bir“okul” olarak tasarlandı. Bu kapsamda 9 Eylül Çarşamba günü Şişli Belediyesi ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı arasında iyi niyet anlaşması imzalandı. ‘Şişli Sosyal Mutfak’, Şişli’de ihtiyaç sahiplerine güvenilir ve temiz sıcak yemek temini, aşçılık alanında eğitim verilmesi ve istihdama hazırlık sağlanmasını amaçlıyor.

 

MEKANI ŞİŞLİ BELEDİYESİ TAHSİS EDECEK

 

Projede; sıcak yemek hizmeti sağlayacak mekân Şişli Belediyesi tarafından tahsis edilecek, ihtiyaç sahibi haneler belirlenerek yemek teslimi yapılacak ve eğitim alacak kişiler belirlenecek. WFP, belediyenin kapasitesinin güçlendirilmesi ve koordinasyon, izleme ve değerlendirme yönünde destek sağlayacak. Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) aracılığıyla uygulanan PEP-Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı ise personel istihdamını ve gıda malzemelerinin tedarikini sağlayacak. Aynı zamanda, aşçılık eğitimi alacak kişilerin İŞKUR ve Şişli’de bulunan İBB Kariyer Ofisi’ne de kayıtları yapılacak.

 

“ÖRNEK BİR DAYANIŞMANIN TEMELLERİNİ  ATTIK”

 

İmza töreninde proje ile ilgili bilgi veren Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin “Bugün atmış olduğumuz imza ile örnek bir dayanışmanın da temellerini atıyoruz. Ortaklarımız; Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’na çok teşekkür ediyorum. Şişli Sosyal Mutfak ihtiyaç sahiplerine güvenilir, temiz ve sıcak yemek temininin yanı sıra, sağladığı istihdam ile örnek bir girişim başlatmış oldu” dedi.

 

“GÜNLÜK 1500 ÖĞÜN YEMEK DAĞITIMI YAPILIYOR”

 

Bu proje kapsamında,1 Temmuz’dan itibaren Şişlili komşulara destek olmaya başladıklarını vurgulayan Keskin bu konuda şunları söyledi:

“Özellikle pandemi sürecinden itibaren ihtiyaç sahibi yurttaşlarımız ile ilçemizde bulunan Suriyeli komşularımıza günlük 1500 öğün yemek dağıtımı yapılıyor.

13’ü Suriye, 12’si Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak üzere 25 kişi bu proje sayesinde iş sahibi oldu. Projenin ilk üç ayında mutfakta kullanılan tüm gıda malzemeleri ile istihdam edilen personelin giderleri proje ortaklarımızın mali destekleri sayesinde sağlandı. Önümüzdeki süreçte birlikte, dayanışma içerisinde daha uzun soluklu projeleri de sürdürebilmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.