Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SENDİKALI MEMURLAR CUMHURİYET MEYDANI’NDA EYLEM YAPTI

  • İstanbul Gündemi
  • 23.09.2020 - 16:45

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun sebep olduğu hak kayıplarına karşı belediye binası önünde toplanan memurlar, Başkan Kerimoğlu’nu CHP’nin parti politikalarına uymayan tutumundan dolayı eleştirerek, CHP genel merkezine de seslendiler.

 

Dikilitaş’ta bulunan CHP İlçe Binası önünde toplanarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş yapacağını duyuran memurlar, pandemi nedeniyle izin verilmeyen yürüyüşlerini iptal ederek meydanda toplandı.

 

Basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Adem Erdem, 28 Ağustos 2020 günü Bakırköy Belediyesi önünde yaptıkları eylemle, Başkan Kerimoğlu’nun emekçiler aleyhine; keyfi, haksız ve hukuksuz tutumunu teşhir ettiklerini, 18 aydır imzalanmayan toplu sözleşmelerinin bir yandan da, sözleşmelerinde olmayan ‘uyuşmazlık tutanağı’ şeklinde bir yol ileri sürerek sürecin uzatmaya çalıştığını, masa başında uzlaşma tekliflerine ise yanaşılmadığını belirtti.

 

Anayasaya ve Uluslararası hukuka göre meşru olmayan 'limit' bahane edilerek kazanılmış haklarına el konulmak istendiğini belirten Erdem, Başkan Kerimoğlu’nun geri bir sözleşme ile emekçinin cebine göz diktiğini, emekçileri açlığa ve sefalete mahkum etmek istediğini gördüklerinin de altını çizdi.

 

Merkezi hükümetle aynı olan AKP’li belediyelerin, sosyal demokrat olduğunu iddia eden, hak hukuk adalet yürüyüşü için yollara düşen ve iktidara talip olan bir partinin iktidar olduğu belediyelerdeki uygulamalarını yapmadığını gördüklerini söyleyen Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Adem Erdem, “Mevcut sözleşme hükümlerini yerine getiremeyen belediye artık suç işlemektedir” dedi.

 

Çalışma barışını yok eden Kerimoğlu’nun, sadece belediye emekçileri ile değil; esnafıyla, pazarcısıyla, halkıyla çatışma halinde olduğunu belirten emekçiler, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu, yıllarca mücadele ederek kazandıkları haklarına saygı duymaya ve bir an önce sözleşmelerini imzalamaya davet ettiler.

 

Basın açıklamasının ardından belediye binası önüne kadar giden memurlar, üzerinde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun isminin yazılı olduğu balonu patlatarak, “Zafer direnen emekçinin olacak! Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!” sloganları atarak işlerinin başına döndü.

 

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.