Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7372
%0.01
Altın 2.498,100
%0.55
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SELAMİ HARTOMACIOĞLU'NDAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

  • İstanbul Gündemi
  • 19.09.2020 - 13:15

Ümraniye’deki hedeflerinden, gençliğin sorunları ve hayata geçirmeyi planladığı projelere kadar birçok konuda görüşlerini belirten Hartomacıoğlu, “Önceliğimiz genç kardeşlerimizi eğitmek ve ön plana çıkarmak” dedi.

 

‘AĞABEYLİK YAPMAYA GELDİM’

 

Ümraniye’deki ilk hedefinin genç nüfusu İYİ Parti çatısı altında birleştirmek olduğunu vurgulayan Selami Hatomacıoğlu “Ben Ümraniyeli gençlere başkanlık yapmaya, kendimi öne çıkarmaya gelmedim. Ben gençliği ön plana çıkarmak için bu görevdeyim. Bu aslında partimizin ve ülkemizin gündeminde olması gereken bir konu. Ben gençlerimize ağabeylik yapmaya geldim. Programlar, projeler üreteceğiz, eğitim seminerleri yapacağız. Sadece parti içi değil, amacımız Ümraniye genelinde tüm gençliği bir araya getirmektir. Amacımız gençliği Ümraniye’de bir numaraya çıkartmaktır. Ben geri planda kalarak yönlendirmeler yapacağım, gençlerimizin siyasi anlamda eğitim almalarına katkıda bulunacağım. Çünkü ileride bu görevleri gençlere devredeceğiz. Partimizde gençlik ön planda olacak” dedi.

 

‘EĞİTİM PROGRAMLARI VE SEMİNERLER DÜZENLEYECEĞİZ’

 

Farklı program ve projelerle Ümraniye genelinde tüm genç nüfusa ulaşabilmeyi hedeflediklerini belirten Hartomacıoğlu, “Gençlerimizde haliyle bir heyecan oluyor. Çekişmeler yaşanabiliyor. Önümüzdeki günlerde bir kahvaltı organizasyonu ile Ümraniye’deki tüm gençliği bir araya getirmek ve bunun tanıtımını yapmayı planlıyoruz. Daha sonrasında il ve ilçe bazında yeni atamalar ile bir yapılanma gerçekleşecek. Kadrolarda bir değişiklik olabilir. Sonrasında eğitim programları ve seminerler planlıyoruz. Okul eğitimi de bunun içine dahil olmak üzere lise çağındaki öğrencilere hem siyasi hem akademik konferanslar düzenlemeyi planlıyoruz. Amacımız Ümraniye’deki tüm gençleri buraya çekmek.

 

‘Z KUŞAĞI SEÇİMLERDE İKTİDARI BELİRLER’

 

Genç nüfusun ülke geleceğindeki önemine vurgu yapan Selami Hartomacıoğlu, “Şu anda yaklaşık 3 buçuk milyon nüfusu olan bir Z kuşağımız var. 2023 seçimlerine kadar bu 6 milyona dayanacak. Yani iktidarı belirleyecek olan gençliktir. Biz de gençlik üzerinde iyi bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Gençlerimize teşkilatçılığı öğreterek, sokağa çıktıklarında ‘işte bizim gençliğimiz bu’ dedirtmek istiyoruz. Ümraniye’de gençliğimizi ön plana çıkartmak için ne gerekiyorsa yapacağız.

 

‘ÖNEMLİ OLAN PARTİMİZİN İLERİ GİTMESİ’

 

İYİ Parti bünyesinde siyaset yapmaktan gurur duyduğunu ve herhangi bir şahsi beklentisinin olmadığını belirten Hartomacıoğlu, “Bir işe giriştiğiniz zaman mutlaka bir hedefiniz olacak. Ama benim için siyasette makam önemli değil. Partimizi bir adım nasıl öne götürürüz, benim için önemli olan budur. Gecesi gündüzü hiç fark etmez. Tabi ki insan il veya genel merkeze geçmek, milletvekili olmak isteyebilir. İleri zamanlarda belki olabilir ama şu an için bunlarda gözüm yok. Amacım partim ileri gitsin. Türkiye’de İYİ Parti’yi duymayan kimse kalmasın. Benim isteğim bu. Ümraniye’de sokak sokak, sitesi gecekondusu her yerde bilinsin. Türkiye genelinde Ümraniye gençliğini konuşturmak istiyoruz” dedi.

 

‘BENİM İÇİN GÜZEL BİR SÜRPRİZ OLDU’

 

Yeni yapılanma sürecinde hangi göreve atanacağının belli olmadığını belirten Hartomacıoğlu, “Sayın İlçe Başkanımız Yüksel Karaçam, Divan’ı oluşturmadan önce “nasıl yapalım” diye sordu. Ben de kendisine “Benim olup olmamam önemli değil, yeter ki çalışan bir ekip kuralım” dedim. Gençlik politikaları başkanlığı benim aklımın ucundan bile geçmedi. Başkanın beni Divan’da atayacağını biliyordum ama kafamda belli bir görev yoktu. Benim için sürpriz oldu, çok mutlu oldum. Çünkü Gençlik Politikaları Başkanlığı zor ve önemli bir görev. Bunun heyecanıyla elimizden gelenin fazlasını yapıp daha çok çalışacağız. Eğer Divan’da yer almasaydım bu da benim için bir sürpriz olmazdı. Çünkü ben partime ve başkanıma her konuda sonuna kadar destek verdim. Küslük söz konusu bile olamaz. Benim için şahıslar değil, partim önemlidir. İnsanlar gelir geçer ama parti kalıcıdır” şeklinde konuştu.

 

‘GENÇLERİ KAYNAŞTIRACAĞIZ, BAŞI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ

 

Dünya genelinde ve ülkemizde yaşanan pandemi dönemi yüzünden yaşanan sıkıntılara da değinen Hartomacıoğlu, “Sadece ülkemiz değil bütün dünya sıkıntıda. Gençlerimizde ekonomik problemler çok büyük. İşsizlik büyük boyutlarda. Üniversite mezunlarımız iş bulamıyorlar.  Anne babasından para alıp teşkilata geliyorlar. Öncelikle iş konusunda imkanlarımızı zorlayacağız. Gençliğimizi kalkındırmak için sonuna kadar uğraşacağız. Ayrıca madde bağımlılığı gibi sorunlarla alakalı da seminerler, paneller ve programlar düzenleyeceğiz. Gençleri madde bağımlılığından kurtarmak için Kaymakamlık, emniyet ve belediyemiz ile iş birliği içerisinde farklı projeler yapma planlarımız var. Birleştirici, kaynaştırıcı faaliyet olarak futbol turnuvası düzenlemeyi düşünüyoruz. Gençlerimizi sokaklarda başı boş kalıp uyuşturucu müptelası olma riskini minimize edeceğiz. Kültür, sanat ve tiyatro ile ilgilenen arkadaşlarımız var. Hepsini değerlendirmeye çalışacağız.

 

‘MADDE BAĞIMLILIĞI RİSKİNE KARŞI SAVAŞACAĞIZ’

 

Ümraniye’de gençleri madde bağımlılığına karşı koruyan, uyaran ve önlem alınmasına yönelik hiçbir çalışmanın yapılmadığını belirten Selami Hartomacıoğlu, “Projelerimizi İl Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde İstanbul genelinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Benim en çok önem verdiğim uyuşturucu bağımlılığının önüne geçmek. Ümraniye’de bu tip bir program yapılmadı. Sadece geçtiğimiz aralık ayında Kadın Politikaları Başkanımız anneler bazında yemekli bir program yaptı. Biz de elimizden geldiğince bu musibete karşı mücadele vereceğiz. Gençlik Politikaları Başkanı olarak benim için önemli olan; parti içi ve veya dışı fark etmez, yeter ki Ümraniye gençliğine faydalı olalım” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.