Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ŞEHİDİN AİLESİ İSTEMEDİ!

  • İstanbul Gündemi
  • 19.10.2020 - 14:01

BABA UĞUR BAYSAL, İBB’YE DİLEKÇE GÖNDERMİŞ

 

İBB Meclisi Ekim ayı oturumlarında ilginç bir hadise yaşandı. İdlib‘de sınır ötesi harekatta hava saldırısı sırasında şehit olan Emre Baysal‘ın adının İBB tarafından Sancaktepe‘de açılacak olan Çocuk Etkinlik Merkezine verilmesi isteği, ailesinin kabul etmemesi sebebiyle iptal edildi.  Konu ile ilgili komisyon raporu hakkında söz alan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, şehidin babası Uğur Baysal‘ın İstanbul Büyükşehir Belediyesine gönderdiği dilekçeyi okuyarak açıklamalarda bulundu.

 

İZİN ALINMASI GEREKEN İLK KURUM ŞEHİDİN AİLESİDİR

 

İBB’nin şehidimizin ismini yaşatma talebinin çok normal olduğunu, konuyu sorması, danışması, bildirmesi ve izin alınması gereken merciinin ise öncelikle ailesi olduğuna dikkat çeken Başkan Şeyma Döğücü, şehit babası Uğur Baysal’ın şehit oğlunun isminin İBB tarafından kullanılması konusunda olumlu bir yaklaşım içinde olmadığını ifade etti.

 

Baba Baysal’ın kendisine ulaşarak bu durumu ifade ettiğini ve İBB’ye gönderdiği dilekçenin bir öreğini göstererek konuşmasını sürdüren Döğücü, “Dilekçede ‘Ben babası Uğur Baysal olarak oğlumun isminin verilmesini uygun görmüyorum ve istemiyorum‘ ifadeleri yazılıdır. 2 Ekim 2020 tarihinde de kayıt altına alınmış olup, kayıt makbuzu örneği de elimdedir” dedi.

 

ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYUP DÜŞÜNMESİ GEREKENLER VAR

 

Şeyma Döğücü, İBB’den beklentilerinin bir şehit babasının İBB‘nin bir kurumuna isminin verilmesine izin verilmeme durumunu istismar etmemesi olduğunu belirterek, AK Parti Grubu’nun şehit isminin bir kuruma verilmesiyle ilgili herhangi bir tasarrufu ya da tercihleri olmamakla birlikte, şehit ailesinin bu yöndeki resmi dilekçesinin dikkate alınması ve ailenin isteğine saygı duyulması gerektiğini belirtti.

 

Burada şapkayı önüne koyup düşünmesi gerekenler olduğunu düşündüğünü söyleyen Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “Terörün siyasi uzantılarıyla çeşitli organik bağları olanların ve siyasal ittifak içinde bulunanların çok iyi düşünmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

CHP’nin İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Şehit Uzman Onbaşı Emre Baysal‘a Allah‘tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, şehit ailesinin takdirine saygı duyduklarını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şehit ailesine ziyaretinde böyle bir şikayetin kendisine iletilmediğini ifade etti.

 

Şehidin isminin Sancaktepe ilçesinde açılacak çocuk etkinlik merkezine verilmesi teklifi, ailesinin istememesi nedeni ile oy birliği ile müdürlüğüne iade edildi.

 

 SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.