Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

‘SANATÇI OLMAYAN İSİMLER, İSPER ÜZERİNDEN SANATÇI KADROSUNA ALINIYOR’

  • İstanbul Gündemi
  • 15.10.2020 - 13:52

ÇALDIKLARI ENSTRÜMANI MI BEĞENMEDİK?‘

 

Orkestralar Şube Müdürlüğü’nün sözleşmeli (Sanatçı) personelin ilk atama ve vize işlemleri hakkındaki komisyon raporuyla ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Melendiz Dalyan İzgi, 'Nedense sözleşmeli personel konusunda bir türlü anlaşamıyoruz. ‘Bu vizelemeler için isimler bize gelsin’ denildi. Gelen 50 ismin 7’sine vize verilmemiş. Üstelik bunlar yeni değil, yıllardır çalan arkadaşlar. Gerekçe yok. Bu arkadaşların çaldıkları enstrümanı mı beğenmedik? Üstelik bunlar sizin döneminizde vize vermediğiniz arkadaşlar' dedi. 

 

‘HER TEKLİFTE ARAYA BİRİLERİ SOKUŞTURULUYOR‘

 

Konuyla ilgili konuşan Hukuk Komisyonu Başkanı AK Parti‘li Muhammet Kaynar, kendilerine gelen 50 ismin 47’sine vize verildiğini, sanatçıların çaldıkları enstrümanlarıyla bir dertlerinin olmadığını ve pandemi nedeniyle zaten bir faaliyetin olmadığını da söyleyerek, 1,5 yıldır 110 sanatçıya görev verilmezken, temizlik ve güvenlik işçisi almakla yükümlü İBB iştiraki İSPER üzerinden sanatçı alındığını iddia etti.

 

Ayıca kendilerine sanatçı diye gelen isimlerin bazılarının mesleklerinin sanatçı olmadığını, kiminin maliyeci, kiminin muhasebeci, kiminin tarihçi olduğuna dikkat çeken Kaynar, “İsimleri istedik çünkü her gelen listeye yeni birileri sokuşturulmaya çalışılıyor. Şehir Tiyatroları bünyesinde 137’si A kadroda olmak üzere toplam 253 sanatçı var. 160’da İSPER üzerinden işe alınan var” dedi.

 

‘ŞEHİR TİYATROLARINDA 36 OYUN DIŞARIDAN SATIN ALINMIŞ‘

 

Ayrıca İBB’nin sahne alabilecek 150 sanatçı varken, 40 kişiye görev verildiğini, 6 oyunun sahneye koyulduğunu ve 2 yıldır boşta duran oyuncuları varken, 36 oyunun dışardan satın alındığını belirten Kaynar, “Şehir Tiyatrolarının başına Genel Yayın Yönetmeni biri getirilmiş, 6 oyun sahneye koymuş, 36’sını ise dışarıdan satın almış” dedi.

 

Dışarıdan alınan oyunlara ve yönetmenlerine bakınca, mevcut genel yayın yönetmeni ile aralarındaki ilişkinin de net olarak görüldüğünü söyleyerek devam eden Kaynar, “Bize verilen isim listesinde söz verilen bazı örgütlerden gelen isimler var, onların buralara doldurulması söz konusu. İş yapılmasına değil, elimizden geldiği kadar buna engel olmaya çalışıyoruz.' ifadelerini kullandı.

 

‘ÖNCE 150 SANATÇININ ÖNÜNÜ AÇIN‘

 

AK Parti’nin insanları bu şekilde mimleyemeyeceğini belirterek tepki gösteren CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı’ya cevap veren Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, “İSPER üzerinden sanatçı alımı diye bir şey olmaz. Bu şirket güvenlik personeli, temizlik personeli gibi işler için personel alan bir şirket. KHK ile memuriyetten atılmış insanlar, İSPER üzerinden işe alınmaya çalışılıyor. İBB olarak sanatın ve sanatçının önünü açmak istiyorsanız, mevcutta olan 150 tecrübeli insanın önünü açın” dedi.

 

CHP‘nin muhalefet şerhiyle oylamaya sunulan 134 No’lu rapor oy çokluğuyla kabul edildi.

 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.