Dolar 32,5643
%0.28
Euro 34,7209
%-0.03
Altın 2.488,760
%0.17
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SAADET PARTİSİ İSTANBUL KONGRESİ'NDE GERGİN ANLAR

  • İstanbul Gündemi
  • 20.03.2021 - 20:32

Program boyunca tek liste ile girileceği öngörülen kongrede eski il başkanı Abdullah Sevim‘in desteklediği Selman Esmerer ayrı bir liste çıkararak seçime girdi.

Listede isimlerin okunmasıyla beraber birçok delege izinsiz isimlerinin yazıldığını öne sürerek itiraz etti. Bunun üzerine Esmerer’in listesindeki isimlerin önemli çoğunluğu istifa dilekçelerini kurula teslim etmesiyle Selman Esmerer’in listesi iptal oldu. Kongrede delegeler tek liste üzerinden oylarını kullandı.

Kürsüde konuşmak isteyen Selman Esmerer, Partililerin yuhalamaları nedeniyle konuşmasını gerçekleştiremedi. Kongre salonunun gerilmesi ve sözlü atışmalar nedeniyle tekrar kürsüye çıkan Ömer Faruk Yazıcı, partilileri sükûnete davet etti.

‘BU ÜSLUBU, BEN ERBAKAN HOCAMIZDAN BİR KERE BİLE GÖRMEDİM’

Ardından Genel Başkan Temel Karamolluoğlu’da kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada: “Biz diğer siyasi partilerden farklıyızdır. Biz 1969 ruhunu çok iyi biliriz. Çünkü 1969 yılında Oğuzhan Bey’le bende oradaydım. Partilerimiz kapatıldığı zaman biz daima hocamızın yanında olduk. Hapishanede de beraberdik. Hocamız 1996 yılında Başbakan olduğu zaman da onunla beraber bütün gücümüzle bir sene boyunca gayret ettik. Zaman zaman kendisine karşı çıkanlar oldu 1974 affında hepsi ilahiyatçı olan 15 kişi ‘İslam’a ihanet etti’ diye hocamızı terk etti. Çok bilirim zannedenler çok yanılırlar.

Selman Bey’i severim ve yıllardır da tanırım. Allah razı olsun bu davaya hizmet etti ama şuradaki üslubunu ben Erbakan hocamızdan bir kere bile görmedim.” dedi.

Konuşmasının ardından bir süre daha kongre salonunda kalan Karamolluoğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması hakkında sorduğu soruya ise şöyle yanıt verdi: “Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiğimizi söyledi çok isabetli bir karar aldı. Tebrik ediyor kendisine teşekkür ediyoruz.”

TUĞÇE HUY - İSTANBUL GÜNDEMİ 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.