Dolar 32,5437
%0.18
Euro 34,9387
%-0.09
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

RİBİAD, Dev Katılımla Genişletilmiş İstişare Toplantısı Düzenledi

  • İstanbul Gündemi
  • 21.09.2021 - 23:09

İstanbul Hadımköy Katık Restaurant’ta düzenlenen programa; İstanbul Vali Yardımcısı Faik Oktay Sözer ve İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, RİBİAD Genel Başkanı Erol Aykut, Genel Sekreter Yardımcısı Arzu Öneç, RİBİAD Başkan Vekili Profesör Doktor Ertaç Ergüven, TÜMBİKON Genel Başkanı Cevdet Akay, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin, TÜMBİFED Başkanı Mehmet Hüsrev katıldı.

RİZE’NİN GASTRONOMİ VE ETNOGRAFİK ÖGELERİNİN DE TANITIMLAR SIKLAŞACAK

Genel Sekreter Yardımcısı Arzu Öneç’in moderatörlüğünü yaptığı RİBİAD Genişletilmiş İstişare Toplantısı, Genel Başkan Erol Aykut’un açılış konuşmasıyla başladı. Aykut, konuşmasında RİBİAD’ın yeni dönem hedeflerini katılımcılara anlattı. Toplantının ana başlıklarından biri de Karadeniz’in simgelerinden olan ancak gerekli ilgi ve değeri Türkiye genelinde bulamayan ‘hamsi balığı’ hakkındaki tüm bilgileri içeren ve özel olarak hazırlanan “Hamsi ve Yaşam” isimli kitabın lansman tarihinin kararlaştırılması oldu. TÜMBİKON Genel Başkanı Cevdet Akay, konuya ilişkin Rizeli iş insanlarının ve Rize halkının menfaatleri doğrultusunda yapılacak çalışmalar hakkında duyduğu heyecanı dile getirdi. Toplantının devamında Erol Aykut, Rize’nin gastronomi ve etnografik ögelerinin de tanıtılması yönündeki adımlarının dernekçe önümüzdeki günlerde daha da sıklaşacağını belirtti. RİBİAD Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nın ana başlıklarından bir diğeri ise yeni komisyonların kurulması idi. Konuya ilişkin komisyonlar, Moderatör Arzu ÖNEÇ tarafından bizzat okundu.

HAKAN GÜLTEKİN; ‘KARADENİZ’İN ZENGİNLİKLERİNİ DÜNYAYA DUYURULMASI GEREKİYOR’

Toplantıda konuşan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin, Karadeniz’in doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin önemine vurgu yaptı. Karadeniz’in turizm alanında oldukça mühim destinasyon ve kültürel değerlerinin olduğunu söyleyen Gültekin, bu tür toplantıların çalışmalarla organize olmak adına oldukça mühim olduğunu vurgulayarak; “Karadeniz’in tüm güzellikleri yansıtılmalı. Karadeniz’in zenginliklerini dünyaya duyurulması gerekiyor” diye konuştu.

RİZE İL ZİYARETLERİNE AĞIRLIK VERİLECEK!

Toplantıda, Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (TSTK) Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu (TÜMBİKON) önderliğinde gerçekleşecek olan il tanıtım organizasyonlarının günü de belirlendi. Buna göre illerin tanıtımları, İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı içerisinde 28-29-30 ve 31 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Yenikapı Tanıtım Günleri’nde yapılacak. Ziyaret Takvimi Belirlendi Rizeli girişimcilerin seslerini duyurmak; bürokratlar, iş insanları ve akademisyenleri bir araya getirmek amacını güden RİBİAD, gelecek dönem çalışmalarında da Rize il ziyaretlerine ağırlık verecek. Toplantıda, ziyaretlerin bilhassa Rize halkının gastronomi ve kültürel zenginliğini öne çıkartmak amacıyla gerçekleşeceğinin altı çizildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.