Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

PERİLER ADASI KEFALONYA

  • İstanbul Gündemi
  • 28.02.2021 - 16:48

Cemreler düştü, toprak yavaş yavaş uyanıyor ve derin kış uykusu bitiyor derken aklıma hep sımsıcak hatırladığım bir yer geldi. Harika denizi, muhteşem doğasıyla sizi sımsıkı kucaklayan ve gidip bir daha asla dönmek istemeyeceğiniz bir yeryüzü cenneti ‘Kefalonya’.

Biliyorum, bazılarınız ismini hiç duymadı, bazılarınızda hatırlamaya çalışıyor. Bu muhteşem nokta, yanı başı komşumuz Yunanistan’da bulunuyor. Mykonos, Santorini gibi ismini sık duyduğumuz adalara nazaran daha bakir kalmış ve bilinmemiş bir gizli cennet aslında. Yunanistan’ın, Ege denizi tarafında değil, İtalya ve Adriyatik kıyılarına bakan, tertemiz sulara sahip iyon denizinde bulunuyor. Kefalonya’ ya yolumuzun düşmesi tamamen bir tesadüf, bir bayram öncesi internet sayfaları arasında gezinirken bir resim gördüm, hayatımda gördüğüm en muhteşem denize sahip bir yer denebilir ki, kayık deniz suyunun üstünde adeta uçuyordu. Hemen, buranın neresi olduğunu öğrenmek istedim, hakkında küçük bir yazı vardı ve ‘Asos’ olarak bahsediliyordu. Araştırdık, maalesef ulaşımı biraz zor, Türkiye üzerinden direkt ulaşmanız imkânsız, önce uçakla Atina, sonrasında tekne ile bu cennete varabiliyorsunuz, tek kelimeyle yolda ki bu zahmeti bile unutuyorsunuz. Tertemiz denizi, begonvil ağaçlarının gölgesinde ki sokakları, bakir sessizliği adeta insani kendine âşık bırakıyor. Birçok Yunan adasının aksine çöm ucuz, Asos’ta İtalya mimarisinde yapılmış bir motelde kaldık. Plajları çok temiz ve ücretsiz, bol bol ve taze deniz ürünleri tüketebileceğiniz bir yer Kefalonya balıklar çok taze, mezeler leziz ve tabi yanında olmazsa olmaz yunan rakısı ‘uzo’. Bizim, rakımıza göre oldukça şekerli geliyor bana tadı, ama içilebilir. İnsanları çok sıcakkanlı, her noktada Yunan ezgileri, şarkıları eşliğinde oyun oynayan birilerini görürsünüz.

Kefalonya eski çağlardan, hatta Osmanlı’dan beri biliniyor. Sultan Ahmed’in çok sevdiği ve Osmanlı tarihinde bilindik ve önemli bir yere sahip Kösem Sultan’ın, Osmanlı’ya bu adadan kaçırılıp hediye edildiği söyleniyor. Adanın tarihiyle ilgili bir de güzel bir film bulunuyor, ‘Nicolas Cage ile Penelope Cruz‘un başrollerini paylaştığı ‘Yüzbaşı Corelli’in Mandolini’ filmi mutlaka görülmeye değer. Motelimizin bulunduğu Asos köyü dışında mutlaka görmeniz gereken yerler arasında, Fiskardo köyü, Myrtos plajı ve Sami’de var. Sami, bölgenin en ünlü limanına sahip ve yolunuz düştüğünde yaklaşık 20 dakika uzaklıkta bulunan ‘Mellissani Mağarası’nı mutlaka görmelisiniz. Burası, perilerin mağarası olarak geçiyor ve adını Yunan mitolojisiyle, Zeus’un eliyle bal yedirdiği kızı Mellissini’den alıyor. Ulaşımı, sanılanın aksine denizden değil, karadan. Alışveriş ve hediyelik eşyalar için en uygun yer adanın Güney batı ucundaki Argostoli en uygun yerdir. Gün boyu alışveriş yapabilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Bahar günlerinin yaklaştığı ve yazı özlediğimiz bu günlerde sımsıcak ve aklınızda mutlaka bulunacak bir tatil rotası olsun Kefalonya.

Hepinize mutlu hafta sonları, bol seyahatli günlerin bir an önce gelmesini dilerim.

Zeynep Çay -İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.