Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Özcan: 'AK Parti, Milli Eğitim’e yeterli kaynağı ayırsaydı bugün yurt sorunu olmayacaktı'

  • İstanbul Gündemi
  • 12.10.2021 - 18:01

CHP’li İBB Meclis Üyesi Gencay Özcan, yurt sorununun dünden bugüne geliş sürecini anlatarak, kamuoyunun çok uzun zamandan beri yaşanan yurt sorununa odaklanmasının altında, Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB’nin tarihinde ilk kez yurt hizmeti vermeye başlaması olduğunu söyledi.

İBB Meclisinin Ekim ayı toplantısında söz alan CHP’li Gencay Özcan, muhalefet oldukları dönemde de yurt konusunu İBB meclisine taşıdıklarını ancak konunun sürekli fokuslandığını söyleyerek, Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş, Sarıyer ve Maltepe gibi CHP’li ilçe belediyelerinin yıllardır öğrenci yurdu hizmeti verdiğini, AK Partili belediyelerin ise bu işi bir takım kuruluşlara bıraktığını belirtti.

“İBB TARİHİNDE BİR İLK”

İBB’nin tarihinde ilk defa 2021 yılı güz döneminde; Avcılar’da 2, Beyoğlu Örnektepede 1 olmak üzere toplamda 3 kız öğrenci yurdunu hizmete geçirdiğini, Kasım ayında da Gaziosmanpaşa’da açılacak yurtla beraber sayının 4’e çıkacağını söyleyerek konuşmasını sürdüren CHP’li Gencay Özcan, AK Parti döneminde yapımına başlanan 1.000 yatak kapasiteli Halkalı Atakent ve 500 yatak kapasiteli Bağcılar’daki yurt binasıyla birlikte ayrıca yapılacak kiralamalarla 2022-2023 öğrenim yılı içerisinde toplamda 5.000 öğrencinin barınma sorununa çare olunmasının hedeflendiğini ifade ederek, “Bu yurtlarda; spor salonu, aktivite odaları, fiber internet, her odada buzdolabı, çamaşırhane gibi günümüz Z kuşağının ihtiyaçlarını asgaride karşılamaya yönelik hizmetler üretiliyor. Ekrem başkan İstanbulluların zaten umuduydu. Şimdi de İstanbul’umuza öğrenci olarak gelen öğrencilerin de umudu oldu” ifadelerini kullandı.

“AKP İKTİDARINDA DEVLET 512, VAKIF VE DERNEKLER İSE 2608 YURT YAPMIŞ”

Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş, Sarıyer ve Maltepe gibi CHP’li ilçe belediyelerinin yıllardır öğrenci yurdu hizmeti verdiğini, AK Partili belediyelerin ise bu işi bir takım kuruluşlara bıraktığını belirterek devam eden Özcan, AK Parti’nin iktidara geldiği günden bu güne KYK’ya bağlı 191 yurt sayısını 773’e çıkarak 512 yurt yaptığını ama yine 2002 yılında vakıf ve dernek yurtlarının sayısının da 723’ten 3.331’e yükseldiğine dikkat çekti. Devletin yurt sayısını 512, vakıf ve derneklerin ise 2.608 olarak yükselttiğinin altını çizen Özcan, “Buradan çıkaracağımız sonuç öğrencilerin barınma sorunu cemaat, vakıf ve derneklere havale edilmiş.” dedi.

“MİLLİ EĞİTİME AYRILAN PAY, YÜZDE 18 DÜŞTÜ”

Yapılan yurtların tarihine bakınca da, AK Parti’nin Fetö ile yolları ayırınca yurt yapımına bir nebze olsun hız verdiğinin görüldüğünü de söyleyen Gencay Özcan, Milli Eğitim’e ayrılan yüzde 30 bütçenin AK Parti iktidarında %12’ye düştüğünü belirterek, “Demek ki AK Parti Milli Eğitim’e yeterli kaynağı ayırsaydı, bugün devletinde, milletinde yurt diye bir sorunu olmayacaktı. Ama bunu yapmadı çünkü milli olması gereken eğitimi vakıflarla, derneklerle, cemaatlerle ve tarikatlarla birlikte yönetmeye çalıştı” diyerek devam etti. 

AK Parti’nin 2002 yılında göreve geldikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte öğrencilerin barınma ihtiyacını da Fetullahçı terör örgütü ve bir takım vakıflarla yönetmek istediğini iddia eden Özcan, 17-25 Aralık olaylarıyla Fetö ile bağlarını koparak Ak Parti’nin bu kez kendisine yakın vakıf, cemaat ve derneklerle doldurmak üzere adımlar attığını iddia etti. 

Gencay Özcan, “16 milyon İstanbullunun kaynakları Ensar, Türgev, Tügva, T3 ve Okçular Vakfı gibi bir takım yandaş kuruluşlara aktarıldı” ifadelerini kullandı.

BARINMA SORUNUNUN NEDENLERİNİ MADDELER HALİNDE SIRALADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, belediyelerin yaptığı yurtları vakıfların yönetmesine kızdığını ve artık belediyelerin yönetmesi için harekete geçtiğini belirten CHP’li Gencay Özcan, Avcılar’da Ensar’dan alınıp belediye yurdu yapılan binayı örnek vererek, AK Partili belediyelere “Sizleri kendi ideolojileri doğrultusunda yönlendirmelerine izin vermeyin” çağrısında bulundu.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.