Dolar 32,4834
%0.11
Euro 34,7439
%0.07
Altın 2.472,070
%0.4
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Osman Bahadır Bozkurt; ‘Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne Gelen Paranın Çoğu Haciz!’

  • İstanbul Gündemi
  • 19.11.2021 - 20:20

Muhabirimiz Tuğçe Huy’un sorularını yanıtlayan ilçe başkanı Bozkurt, kentsel dönüşümden eğitim sistemine, deprem gerçeğinden ilçe ekonomisine kadar pek çok konu hakkında bilgi verdi.

Siyasete ilk defa 2002 yılında kurucu ilçe başkanı olarak başladığını söyleyen Bozkurt, 2007 ve 2008 yılları arasında Milletvekili Aday Adayı olduğunu da açıkladı. Daha sonra İstanbul’a yerleştiğini ve makine mühendisi olarak ticari hayatına devam ettiğini belirten Bozkurt, AK Parti’den ayrıldıktan sonra Gaziosmanpaşa’da 2020 yılında Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı olduğunu söyledi.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNU HER YERDE’

Gaziosmanpaşa’da Gelecek Partisi İlçe Başkanı olarak sokağa indiğinizde en çok hangi sorunla karşılaşıyorsunuz? Bu sorunlar baz alındığında Gaziosmanpaşa’da Gelecek Partisi’nin hedefleri neler?

“Gelecek Partisi’nin Gaziosmanpaşa olarak değil Gelecek Partisi’nin Türkiye olarak hedefleri var. Tüm amacımız ülkemizi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek. Bunun içinde özellikle hem Gaziosmanpaşa’da hem de İstanbul’un içlerinde Kentsel Dönüşüm sorunu yaşanıyor. Vatandaşlardan da en çok işittiğimiz sorunların da başında geliyor. Ancak bu kentsel dönüşüm değil, kentsel yapılaşmadır. Maalesef bu ağır yapılaşmanın belli bir standardı da yok. Kentsel dönüşüm küçük yerlerin yıkılıp büyük yerlerin yapılması değil aslında yaşanabilir yerlerin olması lazım”

‘BELEDİYENİN KENDİNİ DÖNDÜRECEK VE YATIRIM YAPACAK BİR PARASI YOK’

İstabul’un 39 İlçesine baktığımızda siz Gaziosmanpaşa’yı eğitim, kültür, sosyal hayat ve ekonomi alanında nerede görüyorsunuz?

“Gaziosmanpaşa’da yapılan istatistiklere göre yaşanabilirlik açısından 39 ilçede sondan üçüncü. Bu ne demek, sosyalitesi yok, yeşil alanı yok, herhangi bir şekilde çocuğuna bir park alanı yok. Sadece ilçe vasfında bir yer. Bizim bunu daha çok yüksek standartlara çıkarmamız lazım. Bu da yerel yönetimlerin eliyle olur. Fakat yerel yönetimler bundan 2 sene öncesine kadar hiçbir şey yapmamış. Ayrıca bir önceki seçimde Gaziosmanpaşa’ya vaat edilenlerin yüzde kaçı yapıldı sizce? Hiçbir şey yapılmamış. Bu acaba belediyenin imkansızlıklarından mı veya yöneticilerin vasıfsızlıklarından mı? Bence her ikisi de var. Belediyeye gelen paranın şuan çoğu haciz. Belediyenin kendini döndürecek ve yatırım yapacak bir parası yok”

‘DAVANIN ANLAMI BİR PARTİDEN AYRILMAK DEĞİLDİR, DAVA HALKA HİZMETTİR’

Gaziosmanpaşa’ya dair sizin eklemek istedikleriniz var mı?

“Gelecek Partisi hakkında şöyle bir itham oluyor, ‘davayı satanlar’ gibi görülüyor. Bende onlara şunu söylemek istiyorum; dava ne davası? Dava, herhangi bir partiden ayrılanlara davayı sattınız davası mı? Bana göre dava bir tanedir. Dava, halkımıza, memlekete hizmettir. Halka hizmet hakka hizmet anlamını taşır, işte bizim davamız budur. Biz halka hizmetten vazgeçmedik. Bunu her zaman gönlümüz de hissediyoruz. Gelecek Partisi Türkiye’nin önünde ki en büyük nimetlerden bir tanesidir. Gelecek Partisi Türkiye çatısı altında yaşayan bütün insanlara etnik ve dini kimliğine bakmadan bir arada barış içinde huzurla yaşaması için kendine hedef koymuştur. İşte bu Gelecek Partisi’nin davasıdır”

Tuğçe HUY - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.