Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

NURTEN ERKMEN ÖNER'DEN CHP'YE OLAY İFADELER!

  • İstanbul Gündemi
  • 02.03.2021 - 15:33

AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Nurten Erkmen Öner, Ümraniye Meclisi Mart ayı ilk oturumunda gündem dışı konuşmak üzere söz aldı. 28 şubat döneminden bahseden Öner, CHP’li üyeleri kadın erkek eşitliği konusunda eleştirirken ağır ifadeler kullandı. CHP’li Filiz Öztürk Çelik, Öner’in konuşmalarına şiddetle karşı çıkarken, Meclis Başkanı Mucip Kopuz’a da “Neden müdahale etmiyorsunuz? Bu nasıl üslup!” diyerek çıkıştı. Tartışmalar arasında konuşmasını tamamlayan AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Nurten Erkmen Öner, şunları söyledi:

“28 ŞUBAT ESKİ ZULÜMLERİN DOĞUM GÜNÜDÜR”

“28 Şubat, sadece kadınların baş örtüsünden ibaret olan bir durum değildi. İnsanlık tarihinden günümüze kadar gelen hak ile batılın mücadelesinin sancılı bir kadının doğumu gibi doğduğu gündür 28 Şubat. Ben 1987 mağduruyum. Kenan Evren’in, başörtüsüne, inanca karşı bakış açısıyla dönemini kapatmış olan bir kardeşinizim. Dolayısı ile 28 Şubat daha önceden var olan tüm zulümlerin doğum günüydü.”

'TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ LOBİ ÇALIŞMASININ DÜŞÜNCE TARZIDIR!'

“Kadın erkek eşitliği ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin hiç bir alakası yoktur. Toplumsal cinsiyet eşitliği 1972 yılında literatüre giren, gökkuşağı renklerinin hakim kılınmasını isteyen bir güruhun lobi çalışmasının önümüze sunmuş olduğu bir düşünce tarzıdır. Kavramları araştırarak, bilerek kullandığımız zaman topluma daha faydalı olacağımızı düşünüyorum.

Kadın erkek eşitliği, kadın hakları diyen bir zihniyetin, kendi hem cinslerini itfaiyecelere sunabilecek kadar alçalabilen bir zihniyetin, kalkıp bize burada kadın haklarından bahsetmelerini kınıyorum. Bizim yöneticilerimiz kadınları itfaiyecilere sunan yöneticilerimiz olmayacaktır. Bizde nicelikten çok niteliğe önem verilir. Teşkilatlarında onlarca kadına yapılan cinsel ve psikolojik tacizleri saklayarak kadınlık onuruna ikinci kez utanç resmi olan Canan Kaftancıoğlu zihniyeti burada kadın haklarından bahsedemez.'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.