Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

NURTEN ERKMEN ÖNER: ‘EMPATİ NEDİR BİLMİYORSUNUZ’

  • İstanbul Gündemi
  • 09.01.2021 - 12:47

Ümraniye meclisi Ocak ayı 1. oturumunda Marx ve Hegel’den örnek göstererek, kadına şiddet ve taciz olaylarının temelinde insanın kendine yabancılaşmasının bulunduğunu ve bu konuda CHP’yi eleştiren AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Nurten Erkmen Öner, ikinci oturumda da bu eleştirilerini tekrarladı. CHP‘li Sacit Terzi’nin “Kitap okumak ile CHP’yi ve taciz olaylarını nasıl yan yana getirdi anlam veremiyorum” sözlerinden sonra söz alan Öner “Yıllarca bu milletin değerlerinden uzak kaldınız, empati yapamadığınız için iktidar da olamadınız” dedi. Öner, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“OKUDUĞUNUZ KİTAPLARDAN DOĞRU FAYDALANIN”

“Sacit Bey çok güzel şeyler söyledi aslında. Kitap okuma haftası değil, bayram değil, seyran değil, Bunu bir şeyin üzerine söyledim. Sanırım orayı kaçırdı. CHP Grup Başkan Vekili Ali Bey‘in, her ay AK Parti Meclis Başkan Vekili Mucip Kopuz Bey‘in  meclis üyelerine hediye ettiği kitabı kabul etmediğini, kendi düşüncelerini yansıtmayan kitapları kabul etmeyeceğini belirtmesi üzerine, “Ben' dilini kullanarak kitap okumayı sevdiğini, kitap okurken yazar, düşünce ve ekollere göre seçim yapılmaması gerektiğini, hatta kendilerinin daha iyi bildiği Marx ve Hegel‘in “İnsanın kendi ile yabancılaşması'nı dahi anlayamadıklarını, aslında kendi beslendikleri kitaplardan dahi doğru faydalanamadıklarını vurguladı.

İnsan kendi ile yabancılaştırılmaya çalışılıyor. Bunu başörtüyü ve inancı hedef alan en yakın zamandaki CHP‘li Fikri Sağlar‘ın uygulamaları ve düşüncüleri ile de görüyoruz. Sağlar‘ın, ‘Başörtülü kadınlar ideolojik ve siyasi örtünüyorlar. Başörtülü hakim ve savcıların kararlarına güvenemem‘ sözlerinden anlıyoruz.

 Sadece kadınların düşünceleri ve birikimleri ile değil, fiziklerini hedef seçen söylem ve uygulamaları ile de CHP, kadınları cinsel obje olarak görmeye kendi teşkilatlarından başlamış, bayanlara taciz ve tecavüzde sınır tanımamışlardır.

Toplumdan uzaklaştıkça da empati kurma yeteneklerinden uzaklaşmışlardır. Empati kurabilmek için toplumun değerleri ve hassasiyetleri ile ortak endişelerinizin olması gerekir. Empati kurmada ortak kültürün önemi gözardı edilemez. İşte CHP toplumdan ve değerlerinden uzak olduğu için, toplumsal empati kuramamış, üst/üstenci dilinden dolayı da iktidar yüzü görememiştir, göremeyecektir. Bu gidişle de ikitidara gelmeyi çok beklersiniz‘ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.