Dolar 32,4304
%0.06
Euro 34,4170
%-0.22
Altın 2.489,270
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Mumya balıklara hayran kalan çocuklara Balıkçı Kenan’dan balık ziyafeti

  • İstanbul Gündemi
  • 24.08.2021 - 16:21

Çocukları başarısından dolayı tebrik eden usta balıkçı, minik öğrencilere önce kendi elleriyle balık servis etti, ardından da denizlerdeki balıklar hakkında bilgi verdi.

İstanbul’un ünlü balıkçısı Balık Kenan, yeni balık sezon öncesi başarılı Kuran kursu öğrencileri balık ziyareti verdi. Yüzlerce çocuk Balıkçı Kenan tesislerinde unutulmaz bir gün yaşadı. Çocukların kısa sürede gösterdiği başarılardan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Balıkçı Kenan, ‘‘Bugün burada yüzlerce çocuğumuzun başarısına şahitlik ediyoruz. Hazreti Ali Camii Kuran Kursu öğrencileri Elifba cüzünü bitirip, Kur’an’ı Kerim’e geçtiler. Bizde onları motive etmek için balık ekmek ikram ettik.’’ dedi.

BALIKÇI KENAN: ‘‘DENİZLERİMİZİ EVİMİZİN BALKONU GİBİ TEMİZ TUTMALIYIZ’’

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin de bulunduğu Balıkçı Kenan Tesisleri’nde minik öğrencileri ağırlayan Balıkçı Kenan müsilaj sorununun bitmesiyle yeni av sezonuna daha umutlu girdiklerini belirti. Balıkçı Kenan, ‘‘Denizlerimizde yaz boyu neredeyse var olan müsilaj yetkililerin gayretiyle yok oldu. Av sezonu öncesi de bizleri mutlu etti. Çocuklarımıza denizlerimizin ne kadara değerli olduğu aktardık. Denizlerimiz tükenmeyen madenlerimizdir. Denizlerimiz ekmeden biçtiğimiz tarlalarımızdır. Denizlerimiz balık üretiyor. İçinde katkı maddesi olmayan anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağı. Bizim bu büyük madene sahip çıkmamız gerekiyor. Evimizin bahçesi gibi, evimizin balkonu gibi temiz tutmalıyız. Yabancı maddeleri denizlerimize atmamamız lazım. Siz gelecek nesillere bu konuda daha fazla iş düşüyor.’’ ifadesini kullandı.

‘‘FİLMLERDE GÖRDÜĞÜMÜZ BALIKLAR KARŞIMIZDA DURUYOR’’

Balık ziyaretinin ardından Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ndeki balıkları inceleyen başarılı öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Köpekbalıklarına, vatozlara, kılıçbalıklarına ilk kez bu kadar yakın olduklarını ifade eden öğrenciler, ‘‘Filmlerde gördüğümüz balıklar burada mumya halinde karşımızda duruyor. İlk gördüğümüzde oldukça şaşırdık ve korktuk. Ama balıkları inceledikten sonra bu müzenin ne kadar değerli olduğunu anladık. Kenan amcaya bu müze için teşekkür ediyoruz.’’ diye konuştu.

BU BALIKLAR BAŞKA YERDE YOK!

Dünyada ilk Türkiye’de tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde binlerce deniz canlısının bulunduğunu belirten Balıkçı Kenan, ‘‘Çocuklarımız balıkları incelerken soruyorlar ‘bu balıklar gerçek mi diye? ‘Evet hepsi gerçek ve kendi karasularımızda yakalandı’ diye söyleyince oldukça şaşırıyorlar. Dünyaya kazandırdığımız bu müzeyi ücretsiz olarak halkımıza sunduk. Buraya gelip, dev köpekbalıklarını, vatozları, orkinosları inceleyip hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Hiçbir yerde olmayan balıklar bu müzede mevcut’’ şeklinde konuştu.

YEMEK SONRASI BEREKET DUASI

Yemek ziyafetinden sonra mumya balıkları inceleyen öğrenciler yeni sezon öncesi de dua etti. Çocuklar, ülkemizdeki yaşanan sel ve yangın felaketlerinin bitmesini, yeni sezonda denizlerimizde bolluk ve bereket olmasını istedi.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.