Dolar 32,4639
%-0.07
Euro 34,8475
%-0.36
Altın 2.446,330
%0.41
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Muharrem Balık: “Sahibinden az kullanılmış satılık İstanbul Kart”

  • İstanbul Gündemi
  • 13.10.2021 - 19:59

Akıllı Kent Komisyonu Başkanı Muharrem Balık, Mart 2019’da hayata geçen İstanbul Kart’ın günümüzde bir çıkmaza girdiğini söyleyerek, konuyla ilgili sorularını sıraladı.

1047 İstanbul Kart Satış Merkezi bulunduğunu ancak sadece 275’in de satış yapıldığını içinde hizmet olmadığını söyleyen Muharrem Balık, İstanbul Kart’ın neredeyse karaborsaya düştüğünü, ’Sahibinden az kullanılmış kart’ ifadeleriyle satışlarının dahi olduğunu ifade ederek, İBB’nin göz boyamaya yönelik PR çalışmaları yaptığını ama onu da eline yüzüne bulaştırdığını ifade etti.

İlk olarak İstanbul Kart üzerindeki İstanbul silüeti ve cami figürünün kaldırılarak ‘Kız Kulesi’ ve kalp temalarının konulduğunu söyleyen Balık, İstanbulluların son dönemde İETT araçlarını ittirdiğini, tramvay sorunun ortada olduğunu ve sanki bunlar yetmezmiş gibi bir de İstanbul Kart sorunu yaşadığını dile getirerek, “Bayilerde kart bulunmama sebebi nedir?” diye sordu.

Mobil uygulamada HES Kodu eşleştirilememesinin, sistemden atmasının sebebini, bayiler önündeki uzun kuyrukların nedenini, merkezlerde kaç personelin çalıştığını, 1047 İstanbul Kart Satış Merkezi olmasına karşılık neden sadece 275’in de satış yapıldığını soran Muharrem Balık, tüm bunların cevabının; normal geçiş ücretlerine göre yüzde 98.5 daha pahalı olan tek geçişlik kartların satılması için mi olup olmadığını sordu.

Kendisinin de köpeği olduğunu ve hayvanları çok sevdiğini belirten Ak Partili Muharrem Balık, İBB‘nin ‘Boji‘ isimli köpeği kullanarak yapmaya çalıştığı algının da farkında olduklarını belirtti.

Konuyla ilgili konuşan İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İstanbul Kart uygulamasının akıllı telefonlara indirildiği taktirde işlemlerin yapılabildiğini, herkesin akıllı telefon kullanmadığını ve kuyrukların da bu yüzden oluştuğunu söylemesi üzerine Muharrem Balık, “Kuyruklarda bekleyen gençlerin hepsi akıllı telefon kullanıyor” diyerek cevap verdi.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.