Dolar 32,5503
%0.2
Euro 34,9359
%-0.1
Altın 2.446,840
%0.44
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Muammer Keskin’den flaş Kanal İstanbul açıklaması! ‘Yapılan tek şey...’

  • İstanbul Gündemi
  • 15.01.2022 - 13:22

İBB Meclisi son oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında Yenikapı‘daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi‘nde yapıldı.

“Kanal değil, talan İstanbul!”

Kanal İstanbul’u eleştiren Belediye Başkanı Muammer Keskin, “10 yıldır bir kuyuya atılan taşı çıkarmaya çalışıyoruz. 2011 yılında seçim vaadi olarak kuyuya atılan taşın adı Kanal İstanbul’dur. Hala amacı, önemi, faydası belli değil. Yapılma nedeni ile ilgili ortaya konmuş tek mantıklı açıklama yok. Ekonomik kriz buhrana dönmüşken, her 4 gençten biri işsizken Kanal İstanbul‘da ısrar neden? Çünkü rant burada. Kanal değil, talan İstanbul!” ifadelerini kullandı.

“Yapılan tek şey İstanbul’un adım adım felakete sürüklenmesidir”

Projenin Türkiye’ye büyük maliyet yükü getireceğini savunan Keskin, “Kötü bir fikirden öteye geçmeyen Kanal İstanbul ile hiçbir şey hakkıyla yapılmadı. Yapılan tek şey ‘ben istiyorum, yapılacak’ demektir. Yapılan tek şey İstanbul’un adım adım felakete sürüklenmesidir. Kanal İstanbul’da hiçbir işlem şeffaf yürütülmemiştir. Proje güzergahında 30 milyon metrekare arazi el değiştirdi. Kanalın maliyeti en iyimser tahminle 65 milyar dolar. Kanal İstanbul’un maliyeti, İstanbul’un 2022 yılındaki tüm ilçe bütçelerinin toplamının 37 katına denk. Proje, İSKİ‘ye 45 milyar TL yük getirecek. Kanal ancak 130 yıl sonra kendini geri ödemeye başlayacak” diye konuştu.

“Harcadığınız para babanızın parası değil”

“Kamu yatırımları ticari sır nitelinde değerlendirilemez” diyen Keskin, şunları söyledi: “Kanal İstanbul’da yatırım şartlarının yerine getirilip getirilmediğine ilişkin herhangi bir sorgulama yapmak isteyenlerin aldığı yanıt ‘ticari sır’ olmuştur. Peki ticari sır nedir? Yönetilen devlettir, ticarethane değil. Verdiğiniz hizmet yurttaşlaradır, müşterilerinize değil. Harcadığınız para babanızın parası değildir.”

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.